Motorne testere

Pre nekoliko dana pocelo da mi se desava jedan problem na moju Stilku 038,olabavi mi se svecica,i testera se na kraju i ugasi koliko se svecica odvije.. Ja uzmem zategnem i to tako svaki dan skoro!!! Sta tu moze da bude problem??? Svecica je stara dal moze ona da bude uzrok??? Hvala unapred.

može te zezati ona podloška na svjećici (jer on osim kao dihtung ima i ulogu da sprečava odpuštanje) ali može biti problem i u navoju cilindra ali to se ređe dešava.

Rekao bih da je taj uzduzni ris napravio klin u klipu koji sluzi da se karike ne okrecu. Te riseve na klipu napravi karbon sa izduva se odkine i izgrebe klip a klip cilindar i cao. U kakvom je stanju cilindar koliko je ris dubok, moze li da se izpolira smirglom malo ili je bas dubok?

Ama baš je dubok i taj je uzrok,klip bi se nekako ispolirao ali nema klin na prvoj kariki pa i od tog posla ništa.Jedan drugar me nagovara da uradimo hilznu ali mi to ne miriše na dobro.

Ja sam napisao da koristim lancol,ali je u stvari lancoil i proizvodi ga neki moto oil.Znaci gusto ulje,u sred leta kad ga sipam i prekinem sipanje razvlaci se nit kao med da je.Kosta 400din 2l.Njega koristim zato sto drugog kod mene nema u prodaji.

Ama baš je dubok i taj je uzrok,klip bi se nekako ispolirao ali nema klin na prvoj kariki pa i od tog posla ništa.Jedan drugar me nagovara da uradimo hilznu ali mi to ne miriše na dobro.
neznam ni meni se to nesvidja neznam kolko ce trajati do sledece havarije.:

Snimicu ili cu uslikati ovaj sklucaj da vam bude malo jasnije posto je ovako teze objasniti . Na vecim stilovkama je to bolje reseno a na manjim mi se nesvidja malo su ga zakomplikovali .

Picture1_003.jpg
[/URL] host images[/IMG]
Sta mislite jel vredi ova testera 300e moze jeftinije..inace moja je testera ima je u oglasima na Kupujem Prodajem..izvinite za:off_topic:

Imam problem na stihl ms180 stara je jedno pet godina i do sada je isekla poprilicno,e sad kad je hladna upali odmah a kad se malo zagreje nema sansi e sada kupio sam novu original svecicu i nije to,neznam kakav bi trebao biti zazor na paljenju ali to niko nije dirao a i otpustilo se nije tako da je fabricki nadam se,zazor svecice 0,5 ocistio sam filter i skinuo auspuh tu se vidi klip karike nisu zapekle ali mi deluju potroseno bar tako izgleda,ne mrzi me dalje da rasklapam ali cekam da utvrdim dali zato ima potrebe,na kanapu kad se pusti ona ide dole relativno brzo dali je to dovoljno da tvrdimo losu kompresiju i ima li neko predstavu kolika je njena kompresija po fabrickim normama jer taj podatak nemogu naci kao ni podatak o zazoru paljenja,ako neko moze pomoci nekim predlogom hvala

Norma za kompresiju na motornim testeram je oko 10-11 bara(135-165 psi), sve ispod toga je problematicno. Vidjao sam testere koje vruce lepo rade i na 120 psi, ali definitivno to nije to.
Po meni, ovde treba prvo izmeriti kompresiju, i ako se konstatuje nedostatak kompresije, zna se sta sledi.
Ako je klip dobar mozes proci sa jednostavnom zamenom karika, ali bi po meni pravi posao bio sa zamenom klipa(original oko 30€), i onda opet guras 5-6 godina.
Sav ovaj posao je relativno jednostavan i jeftin. Sve traje oko 2 sata.

• Like
Reagovanja: PKB
Meni se cini da tebe zeza saug ! Ili ti se rastelovala ler dizna jesi cacko tu nesto ??? Kako ti radi na leru kad je upaljena jel se zaukava pomalo ???Kako prima gas ,kako sece kad je maximalno opteretis ???

Imam problem na stihl ms180 stara je jedno pet godina i do sada je isekla poprilicno,e sad kad je hladna upali odmah a kad se malo zagreje nema sansi e sada kupio sam novu original svecicu i nije to,neznam kakav bi trebao biti zazor na paljenju ali to niko nije dirao a i otpustilo se nije tako da je fabricki nadam se,zazor svecice 0,5 ocistio sam filter i skinuo auspuh tu se vidi klip karike nisu zapekle ali mi deluju potroseno bar tako izgleda,ne mrzi me dalje da rasklapam ali cekam da utvrdim dali zato ima potrebe,na kanapu kad se pusti ona ide dole relativno brzo dali je to dovoljno da tvrdimo losu kompresiju i ima li neko predstavu kolika je njena kompresija po fabrickim normama jer taj podatak nemogu naci kao ni podatak o zazoru paljenja,ako neko moze pomoci nekim predlogom hvala
ako nemas merac kompresije,onda kada je hladna,uhvati je za startno uze i pusti je da pada,ako se "svuce" bez i malo zadrske onda je popustila kompresija,te zbog toga radi dobro dok se ne zagreje.Probaj da je ukaricis i mozda prodjes samo sa tim.Ako pak,osetis da ne pada tako lako probaj malo da dostelujes iglu L na karbu,tj.onda kada pocne da zeza,mada loicno sumnjam da je to,jer verovatno nisi nista dirao karburator

tako se i meni desevalo na 038 dok je nisam kompletno sredio ali kod mene je isto radilia i hladna i vruca:sta:...popustila je kompresija bila i kao sto kaze dejan samo se svuce..ja uzmem a karika nema pola pojele se radom..uzmem narucim karike nove zamenim karike..ona radi kao nova..zameni karike i samo pici..:ppozdrav:

Juce stavim stricu svoj stari lanac i mac i nasotrim lanac dobro i skinem vodilice ispred reznih karika lanca turpijom ali opet mi pravio previse sitnu strugotinu . Lanac jeste stajao dugo i skinuti zubi skoro pola ali opet pod prstom su ostri a lanac izbacujue sitnu strugotinu skoro kao prasina. Vuce lanac u drvo ali sitna strugotina . Sta moze da bude uzrok tome?

ako si je dobro naostrio i ako si dovoljno skinuo kaljke onda nemoze da baca sitnu piljevinu nesto nisi dobro uradio..ako je dobro naostrena pod pravim uglom onda je do kaljaka..mada sve zavisi od koraka lanca ako je to lanac 3/8 1.1-3/8 1.3 on mora da izbacuje malo sitniju piljevinu jer je sam zub nizak i mali...pozdrav

Juce stavim stricu svoj stari lanac i mac i nasotrim lanac dobro i skinem vodilice ispred reznih karika lanca turpijom ali opet mi pravio previse sitnu strugotinu . Lanac jeste stajao dugo i skinuti zubi skoro pola ali opet pod prstom su ostri a lanac izbacujue sitnu strugotinu skoro kao prasina. Vuce lanac u drvo ali sitna strugotina . Sta moze da bude uzrok tome?
Tvrdo suvo drvo ili lanac nije ostar trece nema.:sjasi:

hvala na savetima

ako nemas merac kompresije,onda kada je hladna,uhvati je za startno uze i pusti je da pada,ako se "svuce" bez i malo zadrske onda je popustila kompresija,te zbog toga radi dobro dok se ne zagreje.Probaj da je ukaricis i mozda prodjes samo sa tim.Ako pak,osetis da ne pada tako lako probaj malo da dostelujes iglu L na karbu,tj.onda kada pocne da zeza,mada loicno sumnjam da je to,jer verovatno nisi nista dirao karburator

probacu da nadjem uredjaj pa da izmerim kompresiju,ona radi lepo dok se ne ugreje ali to je tri cetri minuta ,posle je nemogu upaliti tek za 15 tak minuta,probacu sutra kako drzi na strartnom uzetu ili ako izmerim kompresiju javicu kolika je,umem da promenim klip,i ostalo to mi nije problem video sam neke indijske i neke meteor,a original ima u bgd pa videcu.sve na noj je jos u fabrickom stanju sem nove svecice, jos nisam nista cackao,ali moracu jedino sto neznam zazor izmedju magneta i paljenja trebalo bi da je oko 0,3 al nema podatak al i to je fabricki zasad.jedino sam primetio da klip moze da ide levo desno oko osovinice ali vrlo malo to primetim kad skinem auspuh vidim klip i karike ,moguce da je osovinica klipa malo pod luftom al onda bi valjda zvonila ili mozda treba malo ko zna,:sta: resicemo sigurno

Meteor klipovi su solidni, i mogu se naci specijale(po 0.02 mm), ali je cena kao original.
Medjutim, ako je klip ostavio nalepljeni Al na stublini, to je neophodno skinuti(ima posebna tehnika), ali nesme smirgla.

Nazad
Vrh