Motorne testere

imao sam ranije McCulloch 310 i u ono vreme krajem 80-ih je bila jebena za delove,sad od kako su ih pruzeli svedjani ne znam kakva je situacija,uzgred Tintoreti ima italijanke, Oleo - Mac

Imao sam kratak period i tu malu mcculoch 110 sto je u sustini isto sto i 130 a i 310 je identicna ali sam ja moju prodao. Dobra testerica ali je vreme pregazilo. Sitnih delova ima tu i tamo, bio sam odusevljen snagom iz tako malog motora. Nebih ti savetovao da je uzimas bas zato sto je stara i nema delova za mcculoch uopsteno. Inace kao masina odlicna. Te testere imaju manu da im ode bobina ali nemora da znaci da ce svakoj to crci.
Sad se setih :osmeh:mam i jednu sto mi ostala za delove kompletna, ali nesto mrljavi na karburatoru.:haha:

- - - - - - - - - -

Tintoreti ima italijanke, Oleo - Mac
Upravo :osmeh: Ako ima neka pokvarena, kupujem a i primam na poklon :sjasi:

Poslednja izmena:
Evo samo da javim da sam uspeo da vratim valjčiće ili ležajeve ,samo još sutra da potražim dihtung .
Slikaću posle da vidite.Nije to ni toliko teško kad ima ko da te navodi i da ti drugarski pomogne.

::svaka cast::Uzmi namazi silikon za dihtunge tamo gde dolazi dihtung ali nemoj preterivati da kad stegnes iscuri unutra u blok. Ako budes mazao silikonom obrati paznju da ne zapusis rupicu za impuls za karburator. Neznam dali je to kod tebe na nalegajucoj pocrsini silindra ili je sa strane. Uocices je veoma lako mala rupica sa donje nalegajuce povrsine cilindra , rekao bi da ne sluzi nicemu a ustvari je veoma bitna.::super::

Nikako silikon. Obavezno nabavi ili napravi dihtung za cilindar. Debljina je 0,5 mm, ja pravim od klingerita 0.35mm.
Kao prvo klip bi skoro dohvatao(mozda i udario) celom gornju stranu cilindra, i tako bi dolazilo do detonacije koja je glavni problem ostecenja klipa.
Silikon se jednostavno ne koristi za ovako nesto.

Nikako silikon. Obavezno nabavi ili napravi dihtung za cilindar. Debljina je 0,5 mm, ja pravim od klingerita 0.35mm.
Kao prvo klip bi skoro dohvatao(mozda i udario) celom gornju stranu cilindra, i tako bi dolazilo do detonacije koja je glavni problem ostecenja klipa.
Silikon se jednostavno ne koristi za ovako nesto.
druze nije to obican silikon kao sto ti mislis...to je POSEBAN bas za dikhtunge..nebi to ljudi izmislili da to nevalja..svakako namazi silikonom..

Mislio sam ako nemoze da nabavi novi dihtung da namaze stari silikonom za dihtunge:ppozdrav:Ja koristim crni, imas ih u malo bolje snabdevenim prodavnicama alata, gvozdjara i slicno. To su veoma mala odstupanja u podizanju i spustanju kompresionog pritiska tako da nece skoditi. Postoje majstori koji obradjuju nalegajuciu povrsinu klipa radi povecanja kompresionog pritiska ali to je vec neka druga tema kada se ubacuju vanstandardni klipovi ili su testere za neku drugu namenu.::super::

:osmeh: :osmeh: :osmeh:

Poslednja izmena:
I i posle malo vremena naprimer seces 5-10m osetices kako je testera "legla" na svoje mesto..(odjednom ce imati vise snage) uzmi skini haubu i ponovo pritegni srafove cilindra..:osmeh:

- - - - - - - - - -

Jel zna neko zasto mi se na 038 ovo desava..kad ocu da je upalim hladnu,naravno prvo na saug i na saugu mora jedno 8-9 puta da se povuce spargla da bi se ona javila..nikad mi se do sada ovo nije desavalo ali nikad..nesto sumljam na filter goriva..

Niko nije rekao da neznate, bez uvrede.:ppozdrav:
Dali neko koristi Ulje Husqvarnino HP za testeru? Nisam uspeo da nadjem XP pa sam uzeo njega?
Nema neke razlike između XP i HP. Za HP piše da je bolje za loše gorivo. XP je profi, za svaki dan po 8 sati korištenje. Ja sam potrošio jedan litar XP, sad koristim HP i ja nevidim neke razlike. Neki dan sam rezao 10m. Nakon 2 rezarvara sam malo odmarao pilu i sebe. Nije se grijala ništa više sa HP u odnosu na XP.

Citam postove za dihtunge i tu malu rupicu za impuls karba pa se setih kad je moj rodjak pravio sam dihtung za svoju Oleo Mac testeru,a rupicu nije ostavio.Muke je covek namucio dok nije provalio sta je u pitanju,da ga ustvari zeza jedna mala rupica.

Zato sto preliva.

- - - - - - - - - -

Nema neke razlike između XP i HP. Za HP piše da je bolje za loše gorivo. XP je profi, za svaki dan po 8 sati korištenje. Ja sam potrošio jedan litar XP, sad koristim HP i ja nevidim neke razlike. Neki dan sam rezao 10m. Nakon 2 rezarvara sam malo odmarao pilu i sebe. Nije se grijala ništa više sa HP u odnosu na XP.
::spreman na sve:: Na sajtu husqvarne citam da je HP sinteticko a negde nadjoh na engleskom da je polusinteticko, to se nezna ko pije a ko placa. Ja jedino znam da HP smrdi boze sacuvaj dok XP se ne oseca mislim na sam miris ulja iz kante.

ako je lancanik zavaren za dobos kvacila,onda kada su pogonski zubi poprilicno useceni,ili ako postoji prsten (sto je mnogo bolje i jevtinije resenje) onda kada su rupe na prstenu mnogo prosirene u odnosu na pogonski clanak lanca

Nazad
Vrh