Motorne testere

to je u sustini profi masina,delove za nju ,kako gde?Konkretno kod mene ima ovlasceni servis i nije problem,a cena ispod 200 e,ipak je to starija testera,ali neka se oglasi cenjeni kolega Tintoreti,on ima italijanke !

http://www.pik.ba/artikal/4606187/motorna-pila-oleo-mac-264f-deluxe/

Добијам је за 100 евра, мој земљак продаје. Једино што БиХ уопште нема овлаштени сервис за Олео-Мак, бар ја нисам нашао. Али морали би се у Бања Луци моћи наћи дијелови. Хвала на савјетима

Ako nemas delova za nju nebih ti savetovao da je uzimas. To su dobre testere i koliko vidim ova je bas u dobrom stanju, po meni ne zaostaju zastihom i husqvarnom. Ako nadjes rezernih delova slobodno uzmi, sluzice te vecno :ppozdrav: Ja imam dve iste zasad, proizvedene oko 90 i neke i razmisljam da uzmem jos jednu novu za manje grane.

Poslednja izmena:
das jos 5.000 i imas ms660 sto je po meni bolja investicija nego 372 ipak je ovo 7.1ks a ono 5,x neznam tacno..ali gledaj amortizaciju kolko cujem husqvarna je znatno laksa i amortizovanija testera..

A to sam zaboravio,u drugoj prodavnici je stihl 066 113400,a daju je na akciji sa 20%popusta.mala ispravka,7,3ksje.

Dana s gledam u prodavnici,husqvarna 372xp 103400,umalo se nisam slogirao...
To je po meni ok cena za takvu testeru.Ako mi se javi potreba za nekom jacom testerom verovatno cu bas 372 XP da uzmem.
MS 660 ima 7.1 ks,a teska je 7.3kg,cisto da se zna.

H 365 i H 372xp su po meni sada najbolje testere i to:
1.cena (obzirom da su u pitanju bas profi masine)
2.odnos snage i tezine
3.dosta su pouzdane i retko se kvare
4.mali potrosaci

Ja sledecu kad budem uzimao nameracio sam se na husqvarnu 562xp ovan naj noviji model brza je kao zmija neznam dali joj stihl ms440 moze nesto.

Gde mogu da nabavim najpovoljnije {novu ili polovnu} radilicu za husqvarnu 365?
posto je u pitanju ozbiljna testera i njen vitalan deo,nemoj uzimati svasta i svugde,ukucaj na Husqvarninom sajtu mrezu dilra i vidi koji ti je najblizi i poruci original.Ne verujem da ce biti najpovoljnije,ali je sigurno najbolje resenje

- - - - - - - - - -

Ja sledecu kad budem uzimao nameracio sam se na husqvarnu 562xp ovan naj noviji model brza je kao zmija neznam dali joj stihl ms440 moze nesto.
serija 5xx jos nije prosla sito i reseto (bar ne kod nas),dok se serija 3xx vrlo dobro pokazala,a ono sto je provereno i dokazno dobro,ne treba izbegavati

ma neizbegavam ja to naprotiv sad sam se i ja pokolebao u stihl makar ovaj novi..sacu husqvarnu da pocnem da uzimam...nego mi se ta 562 svidela posto je neverovatno brza za svoju snagu.

to su ti dve iste masine 560 i 562 evo primera mada nije bas toloka razlika...to ti je kao H365 i H372...takva je razlika izmedju 560 i 562

Svakako je kupovina ovih novih testera sa Strato motorima nesto sto podrzavam. Za nekog ko ih kupi sa dugogodisnju upotrebu, samo usteda na gorivu(20-40%), u roku od 10 godina donosi vise od pola testere.
Poredjenje H562 i S440 je potpuno neumesno, jer je ovaj stihl sa klasicnim tipom motora.
Poredjenje u istoj kategoriji je H562 vs S361/362, gde je Husqvarna nesto brza a Stihl sa nesto vecim obrtnim momentom.
Ja licno, bih svakako i u jednoj i drugoj varijanti nabavke izbegao autotune karburatore, mada ce za nekoliko godina svi biti takvi(nece vise ni biti L i H dizni da sami stelujemo).

Nisam još imao prilike raditi s nijednom iz 5xx serije, samo vidim po podacima da su dosta smanjili i vibracije. jer 357xp ima 3,9/4,2 dok najbliža po karakteristikama iz 5 serije 560xp ima 2,7/3,2 što je bi se trebalo dosta osjetiti u radu.

Da, Husqvarna je u zadnje tri godine veoma mnogo uradila po pitanju unapredjenja svega na motornim testerama. Antivibracioni sistem je stvarno bolji, a sto se tice motornih sklopova to je manje vise isto jer i za jedne i druge ugalavnom rade mahle i kolbensmidt. Razvoj je navodno u maticnim firmama.
Ja licno sam ljubitelj Stihla, ali me jako razocaralo preseljavanje proizvodnje u Kinu, sto je definitivno rezultovalo padom kvaliteta.
Kad uzmete novi stihl nije vise isti osecaj kao nekad...

Koliko mi je poznato trenutno je najbolja 555 xp, navodno je medju tim novim testerama kao sto je svojevremeno bila 346xp NE.
Jedino neznam dali je nude u Srbiji.

Ja ako resim nekad da kupujem testeru samo husqvarnu,imam jonsered i stihl 064.Mislim da su ove bovije stilke samo lose kopije stila.Moj komsija kupio neku manju stilku,novu,platio je 46000 i zave me da je vidim,kad sam otisao da je pogledam imam sta da vidim,plasticne dekle,nesto bezveze pise na plocici.Istrosio jedan dva rezervoara i nece da baca ulje na lanac.

to jeste svi pricaju da je stihl ms660 bolja od 064..po mom misljenju nije bolja mozda je malo amotrizovanija (mada neverujem u to) i malo je brza ipak je razlika pola konja...ali taj novi stihl nece doziveti pola veka starog stihl-a..

Nazad
Vrh