Motorne testere

Pocelo je sve tako sto kad upalim testeru,radi neko vreme,mozda desetak minuta i cim pustim gas ona se ugasi i posle ni bog nemoze da je upali.Jedan majstor mi menjao klip i membrane i opet isto.Sumnjajuci da je stavio stare membrane ja kupim komplet membrane i dizne i zameni i opet isto.Juce sam uzeo bobinu od druga da probam,testera radi,samo sto kad je ugasim putem sauha vise necce da upali,prekidac za gasenje ne radi.Posle nekoliko pokusaja paljenja skinem svecicu ona suva.

Probaj je upaliti tako sto dok je verglas neko prska starter sprej (moze i da sipas malo mesavine) u karurator, ako upali znaci nesto nije uredu sa karburatorom, ako ni tada nece, zameni svecicu jer znaju i one nekada da tako zezaju.

To sam i uradio,sipao u karburatog mesavinu i upali,cim nestanje goriva ugasi se.A sve sam ja komplet ocistio i izduvao kompresorom pre montiranja.

Impuls creno je to sto spaja cilindar sa karburatorom. Pokusaj da jos jednom dobro nastelujes karburator. Ako to ne uspe ja bih kupio novi karburator, al naravno nije na meni da odlucujem.

Iskreno da ti kazem i ja se to razmisljam,on je negde oko5,5 hiljada.Ovih dana cu otici do grada da uzmem ovaj prekidac i tada da probam.Mada ja bih promenio i stublinu i klip,ali stublinu nemogu da nadjem,a klip imam novi,ne koriscen,pre neki dan kupljen.

Iskreno da ti kazem i ja se to razmisljam,on je negde oko5,5 hiljada.Ovih dana cu otici do grada da uzmem ovaj prekidac i tada da probam.Mada ja bih promenio i stublinu i klip,ali stublinu nemogu da nadjem,a klip imam novi,ne koriscen,pre neki dan kupljen.

Ma nije to do cilindra i klipa, a i nije ni do elektronike. To je verovatno original, al imas i jeftinijih karburatora po 2500-3000 hiljade.

Другари, колико вриједи Oleo-Mac 264F DELUXE? Моторка је мало кориштена, од првог власника, 1991. годиште. Какви су они са дијеловима?

jel ima neko da prodaje od vas klip za dolmara 153 inace je 55mm fi nema ga nigde sve sam zvao i sumoopremu i sve niko nema sad neznam dali odgovara sa husqvarne 390xp isto je 55mm..ako neko ima nepitam sta kosta

- - - - - - - - - -

Другари, колико вриједи Oleo-Mac 264F DELUXE? Моторка је мало кориштена, од првог власника, 1991. годиште. Какви су они са дијеловима?
ako je u dobrom stanju cilindar i klip i to onda ne preko 200e za delove se moze naci tamo vamo..inace je 4ks..:ppozdrav:

to je u sustini profi masina,delove za nju ,kako gde?Konkretno kod mene ima ovlasceni servis i nije problem,a cena ispod 200 e,ipak je to starija testera,ali neka se oglasi cenjeni kolega Tintoreti,on ima italijanke !

naravno da mozes,samo je pitanje koji u potpunosti odgovara,nije u pitanju samo precnik vec i gabarit samog cilindra,za Jonsered uglavnom ide Husqvarna jer je to ista stvar

naravno da mozes,samo je pitanje koji u potpunosti odgovara,nije u pitanju samo precnik vec i gabarit samog cilindra,za Jonsered uglavnom ide Husqvarna jer je to ista stvar
ako je to ista stvar zasto e svaki polovan jonsered skoro duplo jeftiniji od husqvarne iste snage:sta: e sad jel moze neko da mi posalje u PP broj od tog Perasa ili kako ga vec zovete?..

ne znam zasto i da li je jevtinija (ako uzmes u obzir ne samo snagu,vec i godiste i stanje),ali znam da je fabrika u Svedskoj bukvalno podeljena na 2 dela,Husqvarna / Jonsered.U samim pocecima (1954.god.) Jonsered je bio usredsredjen na mot.testere i u ,mnogim resenjima je prednacio u svetu,dok je Husqvarna bila zaokupljena drugim asortimanom proizvoda (bicikli,motobicikli,sivace masine).Tek kasnije ona preuzima primat nad testerama,tj.isti kvalitet bolje markentiski obradjuje i postaje mnogo poznatiji brend.Ako malo bolje pogledas i sadasnju paletu proizvoda naci ces indenticne motore,resenja,kvalitet (naravno) samo su druga slova i boja,cak na Jonseredovim proizvodima na plocicama pise "Husqvarna A.B"

- - - - - - - - - -

Od koje husvarne bi mogao da ubacim,znas li mozda?Inace klip i cilindar su 54mm.
husqvarna 385 xp

nasao sam klip za dolmara 153 i ne samo klip nego i filter za vazduh koji me je mucio ka konja...i amortizere za 038 o kojima sam pricao..:ppozdrav:

I ja sam to gledao na internetu da je isti cilindar,samo dali ima taj u prodaji?

- - - - - - - - - -

Ima male razlike u cilindru,na jonseredu je sa donje strane skror okrugao cilindar,a na husqvarni je prorezan,plus ima dekompresor,nadam se da ne bi to smetalo.

URL]

URL]

evo ga moj dolmar pre havarije..u utorak ce opet u drva..:ppozdrav:

Nazad
Vrh