Motorne testere

Imam jonsered 930,nesto me zeza.Upalim ga,radi neko vreme i onda cim pustim gas ugasi se i vise ni bog nemoze daje upali.Nosio sam je kod jednog MAJSTORA,stavio kao novi klip i komplet membrane i dizne i opet isto.Testera ima dobru kompresiju,trebas muski da vuces da upali.Jel zna neko moguci uzrok tome?

Pa to je testera sa 54cm klipom bilo bi steta da nema dobru kompresiju. Treba da promenis majstora i da ti resi problem a ne da menja redom ono sto je dobro i da stavlja delove losijeg kvaliteta jer za nju delova nema da da ne pricamo u kakvom su kvalitetu delovi i koji se nadju tu i tamo uglavnom kineskih.

Pa znam i ja to,trazio sam na internetu sve njene karakteristike za klip i cilindar,i naravno ostale delove.Nosio sam je jos kod jednoga,i on mi je odmah rekao da od te testere nema nista,kao taj klip ne odgovara i zato tako radi.Naime jednom sam je pregrejao i od tad je pocela da zeza,ja na poverenje odnesem,on kaze 50 evra klip-evo ti,zameni.A ja budala ne uzmem stari klip.Dodjem kuci,secem desetak minuta,ugasi se i nece da upali.TAKO SAM JE JEDNOG DANA 5 PUTA NOSIO KOD NJEGA.DOK ODEM ONA SE OHLADI,KJOD NJEGA RADI,A KUCI NECE.

pozdrav ljudi treba mi hitan odgovor jel mcculloch radi husqvarna..svi koje sam pitao kazu da ali da cujem vase misljenje i dali se isplati uzeti je 2.8-2.9ks za 250e nova nije iz radnje ali ima garanciju isto

Kupila ju je husqvarna ali dali vredi? mislim da ne vredi. Kvalitet huskvarne nikad nece biti isti na tim testerama i pitanje je kako ce se kasnije stvari odvijati u vezi proizvodnje testera pod nazivom mcculloch. Mogu da zatvore fabriku vec sutra ako ne bude ispunila njihova ocekivanja, a mislim da nece. Bolje kupi polovnu dobru husqvarnu nego novu mcculloch.
Nije ona dzabe 250e nova:ppozdrav:

jel bi je mozda menjao za 038 super pisao sam vec..izvinjavam se ostalim clanovima sto ovako pisem...

Ne bih je menjao.

- - - - - - - - - -

A jedan mi kao rekao da je u pitanju elektronika.neznam sta da radim,ovim ''meteorolozimo'' vise ne verujem.

Tesko ce ti ovde iko pomoci, samo mozemo da nagadjamo. Lepo odnesi kod 2-3 majstora da ju pregledaju i da kazu svoje misljenje (nadam se da su posteni i da ne naplacuju diagnostiku problema).. Vec ces videti koji stvarno zna sta joj je, a koji pogadja..

Nadjem ja danas od jednog druga bobinu,zamenim testera radi,seko sam njome i pustio je tako sama da radi.Skoro ceo rezervoar istrosila.Kako mi prekidac za gasenje ne radi ugasio sam ja na sauh i probao da je upalim-nece.Skinem svecicu-ona suva.Probam opet,ne ide.Uzem sipem gorivo u onom kao levak ispred karburatoradok ima goriva ona radi,cim nestane ugasi se.

- - - - - - - - - -

Vec sam dao skoro 70evra i nista,tako da u ove ovdasnje majstore ne verujem.Probacu sam da ja napravim,a ako odlucim da je odnesem kod nekog trazicu da mi garantuje da moze da je popravi,ali tu predamnom,inace ne placam nista.Zbog njih sam dva puta dosao bez drva,prazan.Inace imam jos jednu,stilku 064 i super me sluzi,ali ova mi odgovara zbog debelih bukvi od 80cm pa navise.

Vec sam dao skoro 70evra i nista,tako da u ove ovdasnje majstore ne verujem.Probacu sam da ja napravim,a ako odlucim da je odnesem kod nekog trazicu da mi garantuje da moze da je popravi,ali tu predamnom,inace ne placam nista.Zbog njih sam dva puta dosao bez drva,prazan.Inace imam jos jednu,stilku 064 i super me sluzi,ali ova mi odgovara zbog debelih bukvi od 80cm pa navise.
ima kod mene jedan majstor sto garantuje da je dobro ali ti je daleko da dolazis inace za to sto kazes bukve preko 80 pa 064 pojede tog jonsereda..bar iz mog misljenja imam je licno rezem i preko 1m sa njom bez ikakvih problema..

Cini mi se da je jonsered brzi,cini mi se da njome brze presecem.Ovamo kod nas na kukavici ima bas debelih,letos sam imao priliku da isecem 15 komada od 80-110cm.

- - - - - - - - - -

Ovde kod nas vise nemam poverenja u nijednog majstora.Nisu problem pare,nepitam za cenu samo da je napravi kako treba.

Zato ja imam majstora koji se ovim poslom bavi ceo zivot, a vec je stariji covek. Ne samo da je dobar majstor nego je i jeftin. Moja 056 je bila unistena skoro, menjao je paljenje, cilindar i klip i sve to me je izaslo 110e. Doduse stavio je polovnu elektroniku i cilindar, al to zato sto sam ja tako trazio jer smatram da su polovni delovi za tu testeru kvalitetniji od novih.
Evo koliko kosta samo nova elektronika http://shop.motobike.rs/TESTERE/STIHL/PALJENJE/ELEKTRONIKE/ELEKTRONIKA-S056-OR/prod_10422.html.

Zato ja imam majstora koji se ovim poslom bavi ceo zivot, a vec je stariji covek. Ne samo da je dobar majstor nego je i jeftin. Moja 056 je bila unistena skoro, menjao je paljenje, cilindar i klip i sve to me je izaslo 110e. Doduse stavio je polovnu elektroniku i cilindar, al to zato sto sam ja tako trazio jer smatram da su polovni delovi za tu testeru kvalitetniji od novih.
Evo koliko kosta samo nova elektronikahttp://shop.motobike.rs/TESTERE/STIH...rod_10422.html.
jel taj majstor mozda mirko iz novog sada?

I ovaj sto mi menjao klip je stariji,ima ga 60 godina,mozda i vise,ali se u zadje vreme propio i cujem dosta zalbi na njegov rad u poslednje vreme.Cuo sam da u Soko Banji ima ovlasceni servis za jonsered pa mozda je i odnesem tamo.A inace nemogu da nadjem novi cilindar za 930,pa se razmisljam da li moze da se ugradi neki slican takav.

U ovlascenom najcesce odrade dobro, al stavljaju delove malo losijeg kvaliteta i deru sa cenama, al najcesce odklone kvar.

Jel zna neko gde ima amortizeri oni prednju kod rezervoara za ulje za stihl 038 u motobike necu vise krociti ni uci na sajt poslali su mi neke amortizere pasu ali su uzi i malo kraci od standardnih i sad ko funkcionise preko ku.. sledeci put cu im vratiti i razlupati od glavu..!!!!!

Jel zna neko gde ima amortizeri oni prednju kod rezervoara za ulje za stihl 038 u motobike necu vise krociti ni uci na sajt poslali su mi neke amortizere pasu ali su uzi i malo kraci od standardnih i sad ko funkcionise preko ku.. sledeci put cu im vratiti i razlupati od glavu..!!!!!

Pozovi Perasa pa pitaj, ako nemaju, oni ce ti verovatno reci gde da trazis. :ppozdrav:

Nazad
Vrh