mirosti
Član
Ako sam dodaje gas, to je obicno znak da negde vuce fals vazduh. Mozda na impuls crevu, a gori scenario je da vuce ja semerinzima. Proveri prvo impuls crevo.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako sam dodaje gas, to je obicno znak da negde vuce fals vazduh. Mozda na impuls crevu, a gori scenario je da vuce ja semerinzima. Proveri prvo impuls crevo.
Ovo je za skutere i nije za testeru koliko vidim.
'ajde objasni zasto ne valja za testeru a valja za skuter?
Zato sto Skuter i testera nemaju isti obrtni moment. A i ono je verovatno sinteticko ulje, dok za testeru ide mineralno.
Po toj logici, onda bi za svaku testeru morao da kupuješ različito ulje, jer između dve različite motorke može da bude veća razlika u obrtnom momentu nego između neke motorke i nekog skutera...Zato sto Skuter i testera nemaju isti obrtni moment. A i ono je verovatno sinteticko ulje, dok za testeru ide mineralno.
Sinteticko ulje i ide u masine koje se vrte na visokim obrtajima.Sinteticka ulja radi in stihl ali ih ovde kod nas nema .Sintetika je mnogo kvalitetnija i samim tim bolji je izbor za testeru.Zato sto Skuter i testera nemaju isti obrtni moment. A i ono je verovatno sinteticko ulje, dok za testeru ide mineralno.
'ajde objasni zasto ne valja za testeru a valja za skuter?
E svakakva lupetanja ce covek ovde da cuje.
Obrtni moment OM = F x l ( OM-Obrtni moment, F- sila, l-udaljenost mesta delovanja sile od ose rotacije )
Velicina obrtnog momenta nekog SUS motora nema veze sa primenom sintetickog ili mineralnog ulja. Bitne su ostale njegove karakteristike. I jos nesto..motori motocikala i skutera su uglavnom daleko optereceniji i kako se to zargonski kaze "navijeniji " - navijen znaci kolika je specificna snaga motora tj. koliku snagu ima po litru radne zapremine.
Sinteticka ulja su (generalno gledano) kvalitetnija od mineralnih, imaju bolja mazivna i zaptivajuca svojstva sto omogucava da se koriste sa vecim intervalom zamene - kod cetvorotaktnih benzinskih i dizel motora odnosno u manjem procentu mesavine ako su u pitanju dvotaktni motori.
A za sve one koji su se "posvadjali" sa tehnikom neka znaju da npr. Husquarna u Nemackoj prodaje XP sinteticko ulje za 18.70 EUR/litar dok HP mineralno prodaje za 13.10 EUR/litar i neka primene onu narodnu - ako ne znas sta je dobro uzmi ono sto je skupo.
Sinteticko ulje bilo kog proizvodjaca koje ispunjava standarde propisane od strane proizvodjaca motora moze da se koristi. Sasvim je drugo pitanje da li kupovinom dobijamo i ono sto je napisano na etiketi. Zato je i uputno kupovati u proverenim radnjama.
Sinteticko ulje i ide u masine koje se vrte na visokim obrtajima.Sinteticka ulja radi in stihl ali ih ovde kod nas nema .Sintetika je mnogo kvalitetnija i samim tim bolji je izbor za testeru.
Zato sto, skuter ima vodeno hladjenje a testera nema, Na koliko se vrti skuter a na koliko testera?'ajde objasni zasto ne valja za testeru a valja za skuter?
Zato sto, skuter ima vodeno hladjenje a testera nema, Na koliko se vrti skuter a na koliko testera?
Svo polemisanje je uzalud cim postoje ulja za skutere i ulja za testere netreba razmisljati koje uzeti.
Postoje i ljudi koji prave mesavinu i sa svakakvim uljima (za 4t masine, ulje za menjac i sl) i nisu spalili motor ali je upitno koliko ce biti zivotni vek takvog motora.
Kakve imaju veze SUS motori koje ti pominjes sa ovom pricom i kakve veze imaju ulja koja se koriste u takvim motorima, bila ona sinteticka ili mineralna?
ovakvo ulje sa ovim manjim cepom je i kod mene i mislim da je cena 150din sipam ali sac cu preci na litarsko husqvarnino ipak mislim da je sigurnije ovo malo je sigurno fals jer nije zapecaceno ali sta mogu moram da ga sipam..jel bi mozda menjao tvoju 026 za moju 038av super pisao sam vecEvo uspeo sam da uslikam ulje koje ja kupujem kod ovlascenog stihl prodavca po ceni od 150 dinara(naso sam racun) i druga bocica sa sirim zatvaracem isto kod ovlascenog,ali drugog prodavca po ceni od 100 dinara.Ja ta ulja sipam u moje motorke i APN 6S.
Naravno da nemaju veze sa originalom i imaju samo ovu nalepnicu sto se vidi na slikama.Ovim je moja diskusija o tim uljima zavrsena.
Evo i neke slicice moje 026
Zato sto, skuter ima vodeno hladjenje a testera nema, Na koliko se vrti skuter a na koliko testera?
Svo polemisanje je uzalud cim postoje ulja za skutere i ulja za testere netreba razmisljati koje uzeti.
Postoje i ljudi koji prave mesavinu i sa svakakvim uljima (za 4t masine, ulje za menjac i sl) i nisu spalili motor ali je upitno koliko ce biti zivotni vek takvog motora.
Kakve imaju veze SUS motori koje ti pominjes sa ovom pricom i kakve veze imaju ulja koja se koriste u takvim motorima, bila ona sinteticka ili mineralna?
I ono najvaznije, s obzirom da si nov clan, mislim da nebi trebalo takvim tonom sa se obracas bilo kom clanu ovog foruma, konkretno "da lupeta".
Imaju starije testere koje se vrte fabricki do 14.000 tako da starije novije vise ne postoji. Pricamo o "novijim" testerama iz 80ih-90ih koje se vrte na 14000o/m.Neke nove testere vrte do 12 000, ali one stare do nekih 8 500. Skuter vrti od 8000, pa do 12-13 000. Ali ni skuteri ne koriste full sintetiku, uglavnom koriste polusintetiku.
Kako god vi kazete ja se slazem ali nevidim u vama iskustvo u koriscenju bilo kakvog ulja a ni dvotaktnog motora. To sto ste citali sa googla o necemu ne znaci da ste vrsni poznavalac da mozete nekom reci da lupeta.SUS - sa unutrasnjim sagorevanjem - i sta onda? Je l' to nisu dvotaktni motori koji se ugradjuju u vecinu motornih testera?
I takodje da li sam ikome direktno rekao "da lupeta"? Ili sam mozda rekao ovako> "E svakakva lupetanja ce covek ovde da cuje."
I kakve veze da li sam novi clan? Ako vam gospodo ne odgovara da cujete nesto sto je tacno ja tu nisam kriv. Pretpostavka je da su ovde svi pismeni jer umeju da citaju, pa je onda i lako da se procita sta sve zahtevaju proizvodjaci ulja i motora pri eksploataciji njihovih proizvoda. Osim, ako neko hoce d abude pametniji od ekipe inzinjera koji su nesto kontruisali i proizveli.