Motorne testere

Zašto mora biti baš stihl-ovo ili husqvarnino ulje? Ja kupim kvalitetnije sintetičko ulje za dvotaktne motore, i do sad nisam primetio nikakvu razliku.... ako je starija mešavina sipam je u automatic A3 i on sve viškove pojede..... U zadnje vreme koristim neko IGAT platinum ulje, jako lepo rade mašine sa njim i jako malo dime(ima oznaku "low smoke")

Stihl MS 170 20,407din. Imam katalog kod sebe i ta je u njemu najmanja.

- - - - - - - - - -

Zašto mora biti baš stihl-ovo ili husqvarnino ulje? Ja kupim kvalitetnije sintetičko ulje za dvotaktne motore, i do sad nisam primetio nikakvu razliku.... ako je starija mešavina sipam je u automatic A3 i on sve viškove pojede..... U zadnje vreme koristim neko IGAT platinum ulje, jako lepo rade mašine sa njim i jako malo dime(ima oznaku "low smoke")

Kada sam kupio trimer preporucili su mi Stihl ulje. A ne bih da se zezam, pa da ako se pokvari da kazu kako koristim lose ulje. Koliko znam Stihl-ovo ulje je veoma dobro, verujem da je i Husqvarnino istog kvaliteta.

kod nas u ovlascenom servisu trenutno prodaju ovakvo i kosta 130 din

Ana pijacu se prodaje ovakvo i malo je bledje i kosta 80-100 din:

A ovo sam dobio pre mesec dana od rodjaka iz austrije i jos ga nisam otvorio nezna valja li:

Ako se ne varam ulje koje ja placam 200 dinara je u istoj ambalazi kao sa druge slike sto je postavio Zoran.A ono sa prve nigde nisam video.

Ovo sa prve slike je neko novo pakovanje (nalepnica nije ista jer sam skinuo sa neta ali je pakovanje isto, mora nozem da se odsece), a do skoro su prodavali ovakvo sa druge slike, prodaju ga i dalje ali su pakovanja veca od pola litre i od litar.
prosle godine sam bio u glavnom ovlascenom servisu u Nisu i slucajno video pun dzak praznih bočica od 100ml za pakovanje ulja, neko je spomenuo da ulje stize kod nas u buradima od 200l i to je tacno, a ko zna sa šta ga oni masaju da bi dobili malo na kolicini.

Tacno je da ga razredjuju, ja sam pre godinu dana kupio 1l Stihl-ovog ulja, i mnogo je gusce i tamnije nego ulje koje prodaju sada u istoj radnji.

Imam Stihl MS 180 i u ovlašćenom servisu/prodavnici sam kupovao ulje i to bočicu kao sa druge slike, a poslednje koje sam uzeo je bilo u drugoj radnji (koja nije distributer) i bilo je u pakovanju kao sa prve slike, taj čep se zavrne u stranu i tako se otvori i moraš ga odmah čitavog potrošiti osim ako nemaš bočice sa čepom da prespeš. Ja ne praktikujem da odmah zamješam 5 litara goriva jer znam da u kratkom roku neću potrošiti sve a poznato je a i sam sam se uvjerio da mašina mnogo bolje radi sa svježom mješavinom. Mnogo je bolje i pametnije ko može da nađe da kupi ovo ulje u ambalaži kao sa prve slike. Ne mogu ga presipati, prepakivati, razređivati... U servisu košta 1,5 eura a u drugoj radnji 1,8.
Složio bih se sa kolegama da su u pitanju razna petljanja i muljanja kad kupuješ ovo pakovanje od 0,1 l a koje nema foliju i koje nije u zapečaćenoj ambalaži.
I zaboravih reći, u servisu mi reče lik koji radi kao, da zbog lošeg kvaliteta goriva, slobodno umjesto u 5 l goriva bočicu od 0,1 l ulja sipam u 4 - 4,5 l goriva. Možda ovo kaže zbog razređenog ulja, ko zna...

Najvjerovatnije. Znam da je gorivo nikakvog kvaliteta, posebno na nekim privatnim pumpama, ali eto... vidi se razlika između ulja u ove 2 ambalaže, ovo zapečaćeno je gušće, postojanije...

Zato sto to prodaju na buvljaku i tu nema kontrole, a kod ovlascenog distibutera ne moze tek tako da se razredi. On ako uveze 200l, ne moze da proda 250l jer nema pokrice..

Isti slucaj i kod nas u kikindi sa prve slike prvi put vidim u zivotu u ovlascenom servisu a i sto i na pijacama prodaju ovo sa druge slike koje nemaju foliju tako da cu odustati od takvog ulja
Ako se ne varam ulje koje ja placam 200 dinara je u istoj ambalazi kao sa druge slike sto je postavio Zoran.A ono sa prve nigde nisam video.

Sutra cu slikati original ulje sa prve slike iz Stihl prodavnice da vidite kako izgleda(kupio sam ga pre par nedelja ali ga jos nisam otvorio). Ovo je nas ovlasceni servis http://ekstratestera.rs/
Ma nista vise nije kao sto je nekad bilo.
Tako i ova nova ambalaza koja je hermeticki zatvorena moze da se napuni i zapakuje u nekoj garaži. Mašine i sva ta oprema su danas čudo tehnike. A za nalepnice i etikete da ne pricamo, mozes da ih pravis i sa svojom slikom.
Tako da nemamo mnogo izbora, to sto ima kupi, sipaj i teraj dalje.
Nego sledece godine ce malo manje da se tosi goriva i testere jer ce svima da ostanu drva zbog tople zime.

Jedno pitanje za poznavaoce motornih testera ? Problem je sledeći : imam štraus motornu testeru do juče je radila extra , jutros je upalim kresne iz prve pustim je da se ugreje i krenem da sečem par minuta sve ok seko neka stabla od šljive debljine ruke , posle par minuta sama sebi doda gas i posle toga se uguši pa ponovo tako , skinem svećicu stavim ngk novu ali isti slučaj uspeo sam da isečem ta drva oko četvrt kubika stim da sam moro non stop da je turiram jedino tako je radila, na leru radi solidno stim da ponekad i na leru sama doda gas , šta mi je činiti?

Nazad
Vrh