Motorne testere

Ja na Huskavarni sam za svo ovo vreme zamenio dva maca a mislim da je 90 godiste a godisnje potrosim dva lanca sigurno,

pitanje jedno za dejana gledam sad na prethodnim stranicama slike tvoje husqvarne ali kako je na njom oregon mac?jel si ti ti kupio ili si dobio uz nji znam da idu original husqvarna macevi..:sta:al si ih ulickao svaka cast moje nisu takve bile kad sam ih kupio..:ppozdrav:

pitanje jedno za dejana gledam sad na prethodnim stranicama slike tvoje husqvarne ali kako je na njom oregon mac?jel si ti ti kupio ili si dobio uz nji znam da idu original husqvarna macevi..:sta:al si ih ulickao svaka cast moje nisu takve bile kad sam ih kupio..:ppozdrav:
napisao sam da kod nas ovlasceni servis Husqvarne drzi moj drugar,koji mi je izasao u susret davsi mi testeru na 4 rate bez ikakvog pokrica (cekovi,platni spisak...),ali odmah je usledila kontrausluga,da skine husq. mac jer je vec prodao jednoj musteriji a nije imao na stanju (nesto je muvao sa popisom) pa me je pitao da stavi Oregon,kako sam vec kod njega uzimao te maceve naravno da sam pristao,zbog togo je na njoj taj mac.Sto se tice lickanja,nema tu posebnog sredjivanja,posle rada nekih 20-ak minuta odvojim za redovno ciscenje i to je to.

Evo da ja postavim slike moje Stihl-ovke.
DSCN0804.jpg
[/URL][/IMG]
DSCN0805.jpg
[/URL][/IMG]
DSCN0806.jpg
[/URL][/IMG]
DSCN0807.jpg
[/URL][/IMG]
DSCN0810.jpg
[/URL][/IMG]

NE koristite 2t ulje sa Nisovih pumpi i evro premijum benzin za mesavinu.mesavina je pravljena sa6 % ulja ali je posle nedelju dana testiranjem utvrdjeno da je nedovoljno ulja u mesavini?

- - - - - - - - - -

bagrem spada u srednje tvrda drva,bukva,cer su mnogo tvrdja,jos kad su suva j...jeza u ledja,ali najveci potrosac lanaca su zeleznicki pragovi (sliperi),izbegavajte to po svaku cenu
pragovi sadrze u sebi jednu od najkancerogenijih materija kao i bandere zbog toga se i zamenjuju betonskim pa je vrlo velika verovatnoca da posle secenja imate velikih zdravstvenih problema.

ne nego na njihovo 2t ulje i njihov evro premijum benzin posebno .Koji mesas sam.Nije mi jasno sta se desava ?

Pa najbolje koristi ili Stihl ili Husqvarna originalno ulje jer je ono predvidjeno za te namene. A za benzin sam cuo da ovaj sada ima previse oktana za 2t masine, pogotovo one stare. Ja ne znam sta ce biti kada se bude prodavao samo euro premijum.

Ne verujem da po radnjama prodaju kopije. Ja nikada nisam koristio ulja od levih proizvodjaca, jednom sam citao namenu 2t ulja mislim da proizvodi INA i nazad pise kako se koriti za skutere, tomos motore, kosacice, testre... to uopste nema logike. Koje ulje cemo koristi zavisi koliki obrtni moment proizvodi masina. Za Stihl-a znam da ima par vrsta ulja, ma da nisam siguran u cemu je razlika.

Koristio sam to 2t ulje sa nisovih pumpi na 026 i tomos 650 i obe su posle nekog vremena prosle sa zamenom klipa i karika.Za 026 mi i nije bilo cudno jer je u sred leta strugala grede,a za tomosku jednostavno nisam znao sta je uzrok.Majstor koji je popravljao tomosku je preporucio iskljucivo husqvarna ili stihl ulje.Ovlasceni servis je za 026 naravno preporucio stihl ulje i od tad u sve testere samo stihl sipam.Husqvarna ulja kod mene nazalost nema.

Kad ste veće započeli o 2 T uljima što mislite da li su Sthil HP i Husqvarna HP ulje jedno te isto. Poznato da je da i Sthil i Husqvarna ne proizvode ulja već to za njih radi neka veća kompanija a oni ih prodaju samo pod svojim imenom.

@Crnobrnja 93 odlično očuvana pila

Po meni se isplati godisnje dati 300-400din vise za ulje, nego se zezati sa ko zna kakvim uljima.. :)

- - - - - - - - - -

Kad ste veće započeli o 2 T uljima što mislite da li su Sthil HP i Husqvarna HP ulje jedno te isto. Poznato da je da i Sthil i Husqvarna ne proizvode ulja već to za njih radi neka veća kompanija a oni ih prodaju samo pod svojim imenom.

@Crnobrnja 93 odlično očuvana pila
Hvala :)
Stihl ima Obicno ulje, HP, HP Super i HP Ultra. Znam da je cena 1l obicnog oko 1200din, mogu misliti koliko kostaju ova HP.

Moze biti i tamo sve i svasta evo ja se nosim mislju da prijavim naseg ovlascenog servisera zbog ulja, koliko znam ulje mora biti zapecaceno onom folijom kada se kapica otvori sto nije slucaj kod ovog distributera

jedno pitanje za poznavaoce husqvarne ima jedna 345 na oglasima u full stanju (bar mi se tako cini) kolko je ona konja nesto sam gledao po netu mislim da je oko 3-3,5 e sad dali vredi dati moju 038 uradio sam amortizere auspuh i prekaricio je..sve ostalo u dobrom stanju...:sta:..pozdrav

Nazad
Vrh