mirosti
Član
oko 200 din neki srednji lanac. Mada ja masinsko ostrenje koristim samo za izravnati, posle jaceg tupljenja, a sablon rucni je za 'picikato'.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
oko 200 din neki srednji lanac. Mada ja masinsko ostrenje koristim samo za izravnati, posle jaceg tupljenja, a sablon rucni je za 'picikato'.
rec dve o mesavini benzina i ulja,skoro 25 godina radim sa testerama,do sada sam promenio 6 komada i svaku od njih (sem poslednje dve) propisno exploatisao i prodao dalje na upotrebu.Tokom rada sa njima,uvek sam sipao benzin sa pumpe (osim `92. - 95.iz poznatih razloga) i mesao sa sintetickim uljem,uglavnom stihl/husqvarna u odgovarujem odnosu (2%,3% i one starije 4%).Desavalo se u pocetku da napravim i vise mesavine nego sto je bilo potrebno tih dana,ali vremenom sam praktikovao da uvek benzin i ulje drzim odvojeno,tj.napravim mesavinu pred posao i tada procenim koliko je potrebno.Sto se tice stare mesavine (preko mesec dana),najbolje je ostaviti za neko ciscenje,ili sipati u auto,jer ona vremenom gubi i oktansku vrednost (benzin) i dolazi do razgradnje i promene svojstva (ulje).Naravno ako ostane nesto malo (do 0,5l) dodavanjem nove (sveze) mesavine (preko 2l) motoru nece nista faliti,ali ponavljam najbolje je praviti mix pred sam posao.
Ja sam to samo procitao negde, nisam sa sigurnoscu rekao. Ne znam koji mac sledeci da uzmem, ne treba mi profi, sta je vas predlog?Nisu duromatic liveni, vec indukciono kaljeni celicni sa navarenim vrhom tvrdog metala. Ja takodje imam jedan iz starih dana i stvarno nije osetio desetak godina eksploatacije.
Slazem se odprilike takva je situacija i kod menenikad nisam brojao ali mislim da je tu oko 4-5 plafon.sto se tice maceva,neki prosek je 4 lanca na jedam mac,racunajuci prosek i tvrdoce drveta i kvalitet (sadasnji) celika
Moja 026 ima fabricki GERMANY mac posle vise od 20 godina i posle vise od 4 lanaca i posle oko 400m isecenih drva.Postavljao sam slike te testerice gde se vidi da je cela testera u extra stanju.Znaci mnogo zavisi kako se rukuje masinom.
Ako neko menja mac na 2 ili 3 godine treba da proveri u cemu je problem,sem ako nije profesionalac.