Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ne razumem o kakvom se benzinu radi ?Koristim originalnu mešavinu benzina za motorne testere i karnister od 5 litara tog benzina košta oko 18 evra. To je duplo više nego da sam pravim mešavinu ali mi je prodavac testere (husqvarna) savetovao da svakako koristim taj benzin jer dugoročno gledano on je jeftiniji jer štiti motor.
Da li je to tačno ili ne, ja ne znam, pa sad pitam vas šta vi o tome mislite.
Ja u ovu Husqvarnu nisam sipao ništa drugo ali jesam u jednu drugu, lošu, kinesku, koju sam koristio sa običnim benzinom koji sam sam mešao, i koja je enormno dimila ( a pri tome nije reč o višku ulja u beznzinu, provereno!), kad sam sipao ovu originalnu mešavinu, nije dimila a i lepše je, mirnije radila!
mislim da je izabrao najgore mesto na traktoru
Koristim originalnu mešavinu benzina za motorne testere i karnister od 5 litara tog benzina košta oko 18 evra. To je duplo više nego da sam pravim mešavinu ali mi je prodavac testere (husqvarna) savetovao da svakako koristim taj benzin jer dugoročno gledano on je jeftiniji jer štiti motor.
Da li je to tačno ili ne, ja ne znam, pa sad pitam vas šta vi o tome mislite.
Ja u ovu Husqvarnu nisam sipao ništa drugo ali jesam u jednu drugu, lošu, kinesku, koju sam koristio sa običnim benzinom koji sam sam mešao, i koja je enormno dimila ( a pri tome nije reč o višku ulja u beznzinu, provereno!), kad sam sipao ovu originalnu mešavinu, nije dimila a i lepše je, mirnije radila!
Dali je isplativo to moras sam zakljuciti, licno mislim da ne vredi duplo. Da je bolje, jeste; dali je toliko bolje, nije. To je stvoreno za odredjenu grupu korisnika dvotaktnih masina i to su oni koji ne koriste uredjaje intenzivno i jednostavno neznaju kako se pravi mesavina niti ih interesuje a koristi dvotaktne uredjaje kao sto su trimeri za dvoriste, duvaci za lisce i slicno, uglavnom ljudi u gradovima, starije osobe a bogami i mladi narastaji postaju sve nezainteresovaniji. Ovakva mesavina moze stajati i po vise godina bez promene u kvalitetu (ako se normalno drzi po propisima).
Mesavina koja se napravi sa uljem se treba potrositi u roku od tri nedelje posle toga pocinje proces razgradnje i nije je dobro koristiti u uredjajima. To zagovaraju svi, od proizvodjaca do servisera, i to je tako. A moze da se koristi 1godinu stara mesavina ali koji je sastav takvog benzina i kakve posledice ostavlja na vitalnim delovima motora, to je pitanje.