Motorne testere

malo je mnogo usrana,pogledaj da nije zapusen otvor ma macu gde ulazi ulje u njega,ocisti njega kao i ceo kanal na macu,ler gas se smanjuje na srafu T,to su ona tri srafa za stelovanje karburatora

Za sada necu nista dirati sacekacu da ponovo nasto secem pa ako se ponovi isto onda cu traziti neciju pomoc. Moguce da sam ja nesto zezno jer prvo paljenje (razradjivanje) je normalno podmazivala, drugo paljenje je sekla borovinu i hrastovinu i tada nisam primetio da vise podmazuje ali sam posle sacenja skidao dekli i lanac i mac pa mozda nesto nisam dobro vratio? Jebo testeru kada mi treba fakultet da bi sa njom radio. U svakom slucaju hvala na odgovorima. Pozzz.

Da li neko kupuje ovde delove za testeru u motobajku? Kupio sam tri opruge za kvacilo za husqvarnu 359 i nakon 5 do 7 metara isecenih drva pocnu da pucaju[po jedna pukne na svakih 5 metara pa moram da imama rezervnu].
Cena jedne u motobajku je 56 din a u huskvarni u sarajevskoj je 300 din? Zbog cega tolika razlika u ceni? Da nisu mozda ovo neki krs iz motobajka a ove iz huskvarne original ili je mozda nesto drugo u pitanju?

za 11 godina zamenio sam ukupno dve,kupljene u servisu,a ovo sto ti pises nije nista drugo nego mala privreda ili kinezija.Nisam narucivao iz motobike shopa jer mi je husqvarna servis blizu i dobro poznajem gazdu,uzgred juce sam kupio 1l ulja za mesavinu i platio ga 880,00 din.

Može li neko da mi kaže da li je Stihl ms260 koji se danas prodaje takođe dobar kao stara 026?
Da li je i ovaj model profesionalna i koja je razlika između nje i stihl ms290, znam tehičke karakteristike ali me interesuju iskustva?

nista nije dobro kao nekad,ova maxima vredi i u ovom slucaju,ali kako ovaj svet postaje globalno potrosacko drustvo u skladu s`tim se ponasaju i velike kompanije.E sad,nije to toliko lose da bi bilo alarmatno,ali svakako se primecuje razlika.Model ms 260 naslednik legendarne 026,jeste profi testera i kao takva je njihov najprodavaniji broj sirom celog sveta.Ljudi cesto grese kad neki model uporedjuju da li je profi po njegovoj snazi i duzini maca,naravno i snaga ima ucesce,ali mnogo drugih stvari u tice na njenu izdrzljivost i pouzdanost u radu kod profi korisnika (vesanje motora,kvalitet cilindra,bloka,klipa,uljna pumpa).Kad se kaze profi,misli se na duze smene tokom celog dana/meseca/godine,i kako takav rezim rada podrazumeva i vece temperature,a samim tim i habanje,tu presudnu ulogu imaju materijali od cega je sastavljena.Kako oni nisu ni malo jevtini otud i takva cena,onda imate slucaj da je ms 260 (3,5ks) skuplja od ms 290 (4,1ks)

Stihl ms290 da li je teška? Kakava je ovako za jedno poljoprivredno domaćinstvo?
Da li stil ms 260 može da reže deblja drva ili recimo radi u kozi kako se to kod nas kaže?

ms 260 je mrga od testere,naravno srazmerno svojoj klasi i tezini (4,7 kg),rezao sa njom (mac 40cm) cerovu sumu i to balvane od 70 -80 cm,a sto se tice ms 290 to je i vise nego dovoljno za jedno domacinstvo,ali je i malo teska

E pa ja sam upravo pazario MS 290.
Malo jeste teška ali šta sada, dugo sam tražio i gledao ipak 260 je skuplja oko 120€ što i nije tako malo, još malo pa se za razliku može kupiti još neka stvarčica.

Da li ima neke veze da li se pali zakočena ili otkočena.
Kada odradi jedan rezervar onako naprazno (kako je već objašnjeno milion puta), treba li je još malo "paziti" ili odma u posao?

Pozdrav..Zakocena ili otkocena..kako hoces to nije u opste bitno je je palim otkocenu..mada preporucuju zakocenu ali sta sad..Kad ti odradi prvi rezervoar na prazno..onda prvo krenes sa malo manjim drvima recimo do 30-35cm i tako iseces sa odmorom jedno 2 rezervoara i posle vec mozes u deblja drva....pozdrav:ppozdrav:

Da li ima neke veze da li se pali zakočena ili otkočena.
Kada odradi jedan rezervar onako naprazno (kako je već objašnjeno milion puta), treba li je još malo "paziti" ili odma u posao?

nek te sluzi dugo testera ,a da li je otkocena il izakocena nema veze , proizvodjaci preporucuju zakocenu da ne bi zakacio nesto ili nekog dok se lanac vrti na ler gasu zbog viska goriva u karburatoru dok je palis. Vazno da ti se testera ne gasi kad je zakocis.

Ja sam moju Husqvarnu pustio po savetu servisera da radi pola ata na leru uz povremeno davanje gasa i posle krenuo da secem ali ne odmah najdebelje drvece i ne bez odmora , i evo je radi jos uvek , mada poslednji put bez odmora radila 4-5 sati dok se karburator nije zapusio.

Da li bas mora ceo rezervoar dase potrosi u radu na leru?

Pridruzujem se cestitkama :ppozdrav:
Odlicna testera, cak su je kod mene u gradu kupili komunalci za rad. Kazu mazga od testere :)

Ne znam da li je baš za ovu temu ali evo da vas pitam.
Da li je nekada neko pravio neki nosač za motornu testeru na traktoru?
Ja sam prošle godine drugaru pomagao, vozio drva i on je motorku stavio na drva i to tek kad smo izašli na asvalt ni sada mi nije jasno kako ali neko drvo se pomaklo i slomilo poklopac na motorki.
E sada ja mislim da bi bilo praktično da se napravi neki nosač u koji bi recimo mogla da srane motorka, bidoni sa uljem i gorivom (recimo pored mača) i alat.
To bi trebalo da se može staviti i u kabinu i na traktor bez kabine samo nikako na prikolicu.

Ideja je dobra ali bilo gde na traktoru bi moglo da smeta, zavisi i od traktora ali deluje mi nezgodno na traktor. Možda je bolje na prikolicu na prednju stranicu sa spoljne strane, iznad rude. Nešto u vidu limene kutije sa dve-tri kuke i samo nakačiš. Malo jači ram i poklopac pa iako se neki panjić i teže drvo prevali sa prikolice na to da ne može previše da je deformiše ili otkine sa prikolice i tako napravi štetu i na testeri. Ne bi to bilo komplikovano napraviti, vinkla za ram i poklopac i stranice od debljeg lima ili tanke daske. Ja inače napakujem prikolicu pa onda negde preko drva ili u neki ćošak zavučem kantice, testeru, sekirče... I onda se testera guli od drva a postoji i mogućnost da se drva pomeraju na lošem putu pa i pritisnu i zgnječe, ili čak da spadne sa prikolice ako je odgore na drvima. Sve zavisi kakva su drva, deblja tanja, i kako se pakuju. Inače od ove jeseni nosim dve testere (manju i veću) + dve kantice (a i gorivo skupo ako se zgnječe ili i samo probuše pa izađe ostatak) i nije mi drago što tako rizikujem sa njima dok se usput okrećem i gledam kako se uvija prikolica i meškolje drva po lošem putu. Stvarno je dobra ideja, samo malo para i slobodnog vremena pa napraviti.

Poslednja izmena:
Лоша идеја фиксна кутија па још за тестеру :

- - - - - - - - - -

Лоша идеја фиксна кутија па још за тестеру ... има боља варијанта али је више посла да се направи

Ne bi bila fiksna. Na gornjem delu rama dve-tri zakačke (kuke) i samo spustiš da se okači na stranicu. U njivi i kod kuće odigneš i skineš kutiju. Koja je bolja, piši, skiciraj, možda rešimo da pravimo nju?

Nazad
Vrh