Motorne testere

Pozdrav svima imam dva pitanja da li je normalno da se testera ovoliko zamasti posle samo pola sate reda i potrosenog jednog rezervoara?
Testera je nova i danas je treci put upaljena. Drugo pitanje kako se smanjuje ler gas deluje mi da je malo vise pojacam?
Evo slike.

malo je mnogo usrana,pogledaj da nije zapusen otvor ma macu gde ulazi ulje u njega,ocisti njega kao i ceo kanal na macu,ler gas se smanjuje na srafu T,to su ona tri srafa za stelovanje karburatora

Ja kod mene na testeri imam isti problem sa prevelikom potrošnjom ulja za podmazivanje lanca.To sam danas primetio jer nisam dugo koristio testeru, temeljno sam oprao i izduvao mač kompresorom,ali i dalje jako masti.Da li postoji neko štelovanje dizne ili pumpe za podmazivanje lanca na MS 180?

ne,mnogo masti jer je previse drzite u leru,a posto kod tog modela pumpa stalno radi (spregnuta je preko radilice) i ne moze da se steluje,tako da je najbolje kad je stalno u drvetu,a sto manje u prznom hodu

Tu i jeste problem jer ova moja mnogo ulja baca baš dok seče, sve se preliva ulje preko poklopca lanca.Moraće kande kod majstora.

probaj sa drugim macem (ako ga imas),treba videti i kako naleze mac na telo testere,da tu nema neki luft,tj.da je "rupa na rupu"

Moraću da se javim u servis pošto je testera još u garanciji.U svakom slučaju hvala na pomoći :ppozdrav:

Kad struzem drva ciji je precnik veci od duzine maca izbacuje strugotinu kao da je lanac tup , sitna kao prasina, ali kad struzem odmah polse tog debelog tanje koje manjeg precnika od duzine maca izbacuje normalnu strugotinu , ne sitnu kao prasina. Sta se tu dogadja kad se razlicito ponasa isti lanac?

znam za tu pojavu,moje misljenje da je to zbog toga sto piljevina ostaje "zarobljena" unutar stabla i lanac je nekoliko puta "obradi" i ona izlazi stnija nego sto bi trebalo.Uvek treba izbegavati veca stabla od maca,tj.da nos maca bude slobodan,ali kad mora - mora...

Kad ona nije crkla onaj dan kad sam sekao drva nece skoro da bude onoliko mucena. Jos je istrugala sva posecena drva. Koliko nerviranja ispadne zbog zapusenog karburatora. Kako da ocistim filter za vazduh posto ga je otac po stricevom savetu prao benzinom pa mi se cini da je sad sva sitna strugotina zalepljena za membrane.Da je skinem i osusim pa kompresorom izduvam ili postoji neki drugi nacin?

ma kakav benzin,kad se cisti redovno,dovoljna je dobra cetka (da se ne linja),isetkas okrenes,malo lupis i teraj dalje

kad se temeljno cisti i ostavlja na duze vreme onda se pere (sapun i voda),ovako u radu,u normalnoj exploataciji,samo cetka...a menja se onda kad je vise nemoguce cistiti ga ili usled mehanickog ostecenja

svakako,pozdrav tebi j javi sta je bilo :ppozdrav:

Danas sam nosio testeru u servis i kvar je bio u crevu koje dovodi ulje od pumpe do onog proreza za podmazivalje lanca.Naime na završetku creva treba da bude mrežica koja je kod mene otpala, a ta mrežica sluzi da ne dozvoli da prevelika količina ulja curi na mač (bar su mi tako rekli), sad normalno podmazuje.

Nazad
Vrh