Motorne testere

Bas tako!
Pojedini Stihl modeli (uglavnom jeftiniji) se isporucuju bez metalnih siljaka,
kao npr i moja MS-180.

Manje testere to jest sa malom snagom fabrički nemaju te šiljke i ugradnjom istih se gubi garancija. Tako je meni rečeno kad sam kupio huskvarnu 137. Takve testere nisu namenjene za rad sa debljim drvima posebno ne za obaranje stabala već za sitnu povremenu upotrebu, kresanje grana u obali, voćnjaku, urezivanje krovne konstrukcije...

poprilicno besmisleno,ali mislim da je Vulkan u pravu,naime kad sam 2002.godine kupio novu husqu,na njoj je vec bio montiran odbojnik(siljak)ali u uputsvu koje sam dobio uz nju pise da za montiranje istog treba se obratiti ovlascenom serviseru.E sad testeru dobijes u kutiji ,bez maca i lanca,znaci sam montiras i jedno i drugo,sto je mnogo slozenija radnja od zavijanja dva srafa za odbojnik,ali tu izgleda da nisu u pitanju samo dva srafa vec i neka garancija,po meni poprilicno bez veze ali tako je!

- - - - - - - - - -

evo tog uputsva,strana je 16/40 http://www.scribd.com/doc/86323818/HUSO2006-RSsr-1150039-82

Da li neko zna tacnu cenu za stihl dvotaktno ulje u radnji? Interesuje me cena za onu malu bocicu od 1dl ili za pravljenje sa 5 lit goriva? Imam ponudu da kupim paket od 48 komada pa da uporedim cenu

Treba okaciti slike ambalaze, da ljudi vide kako izgleda da bi pravili razliku.
Vise puta sam primetio da u radnjama koje prodaju originalne Stihl i Husqvarna testere postoji fals ulje, kako stihl, tako i lowe smoke...
U svakom slucaju treba biti veoma obazriv, jer ulje cuva motor!

sam izgled ambalaze se lako kopira,nego treba kupovati kod proverenih prodavaca,a izbegavati pumpe,buvljake,kupovinu preko net-a.Na svakoj bocici mora da pise ko je proizvodjac,zemmlja porekla i uvoznik,naravno da ispod poklopca mora da ima zastitnu foliju

- - - - - - - - - -

da ne pricam ponovo o tome da bas preko tog istog sajta (limundo) se prodaje prazna ambalaza sa etiketom u nekoliko zapremina

I zašto uopšte kupovati u tim malim pakovanjima kad nije ekonomično? Litra dvotaktola Shevron ili Mobill, polusintetika je oko 600 din a litra tog takozvanog stila u malim pakovanjima je koliko, 1600 din? Litra običnog mineralnog dvotaktola Modriča je oko 300 din.

to je tacno,samo bi te ispravio da sinteticka ulja imaju mnogo boljih karakteristika od mineralnih (polusintetika),pogotovo kod masina koje radi sa velikim brojem obrtaja i kvalitetna mesavina predstavlja osnov dobrog i dugotrajnog rada motora.

Na Zelenom Vencu kupio sam 1l ulja husqvarna xp orginalno pakovanje za 840 din pre 4 dana. Samo to ulje sipam od 2004 god i prezadovoljan...

Sta moze dabude testeri kad radi dok ima benzian u karburatoru i kad ga potrosi ugasi se. Otac i ja sekli u Petak neke grmove i posle 4,5 metra okresanih iskracenih na trupcice tolike da moze jedan da nosi poocela da gubi snagu. Jeste radila po vrucini neprekidno dok je posekla tih 4,5 metra i iskratila. ostavimo je da se ohladi malo , kad je upalim ona na leru kao da sam joj dao gas do daske , toliko se vrtela i kad krenem debelo da secemn opet pocne da gudi snagu. Jutros i juce nije ni htela da upali, kad joj se sipa smesa u karburator radi dok ima u karburatoru benzina , kad potrosi ugasi se . Sta li joj je?

Pokvarila se husqvarna bas kad ne treba.

Moze mnogo toga da bude, odnesi je u servis. Najverovatnije je pukla guma izmedju karburatora i cilindra, pa vuce fals vazduh ili je karburator problem ili nesto 3-4-5 u svakom slucaju vuce manje benzina nego sto treba i zato dobja turazu, siromasna smesa. Ako testera radi na siromasnu smesu moze doci do pregrevanja i zaribavanja cilindra i klipa tako da je moj savet da je odneses u servis da je pogledaju, nije to veliki kvar ali moze da napravi kurslus.

sutra ujutru idem u servis, danas ne radi.

- - - - - - - - - -

Problem resen , bio prljav filter za gorivo a bio se ipa zapusio karburator sa donje strane i od loseg benzina ona polugica u karburatoru bila zaribala. izduvao majstor karburator i razradio polugiu i evo je radi ko nova.

Poslednja izmena:
Koliko vredi platiti husqvarnu 162 pali radi oseca se malo losija kompresija i lanac je pri kraju.Doneta je iz Nemacke po me ineresuje koliko da ponudim jer i on nezna koliko vredi.

to jeste snazna ali i dosta stara testera,sa tako umanjenom kompresijom,losim lancem (macem) i njenim godinama ne vise od 100 do 150e,ali najbolje je slikaj pa okaci,ovako nagadjamo

Nazad
Vrh