Motorne pumpe za vodu

Onda bi ja rekao da je semering u pitanju,ako je pumpa vukla vodu i tokom rada od jednom prestala da vuče.

Nije semering bio problem vec kuciste se bilo pojelo i nije vise drzalo onaj deo sto ide preko turbine i zato nije vukla vodu

Neznam koji je sistem zalivanja, nevjerujem da će izgubiti pritisak, može biti manji protok vode, ali ako je 5/4 samo izlaz motora a dalje 6/4 onda možda neće izgubiti ništa.

Na motornoj pumpi mi je izvod 6/4 cola, a po placu bih ukopao 5/4 cola okiten i na par mesta napravio sahte i izvode da tu stavim bure za vodu i da mi na tom mestu napuni bure da ne vukljam vodu ručno preko celog placa.
Znaci motorna pumpa bi punila vodu u bure ili neki rezervoar kroz okiten 5/4

Neznam koji je sistem zalivanja, nevjerujem da će izgubiti pritisak, može biti manji protok vode, ali ako je 5/4 samo izlaz motora a dalje 6/4 onda možda neće izgubiti ništa.

Svaka voda koja teče kroz cev gubi pritisak. Posledica je trenja vode o zidove cevi. Zavisi od protoka, materijala cevi, dužine cevi, prečnika cevi...

Primer za protok od 5 m3/h, teren ravan.

1) Cev 40 mm 6 bara HDPE. Unutrašnji prečnik 36 mm. Dužina cevi 100m.
Pad pritiska 0.61 bar.

2) Cev 50 mm 6 bara HDPE. Unutrašnji prečnik 45 mm. Dužina cevi 100m.
Pad pritiska 0.2 bar.

Imam problem sa novoudarenom cijevi u zemlju. Prije mjesec dana na staroj cijevi 2 cola počeo sam gubiti kapacitet vode. Cijev je 7m u zemlji. Sad sam udario fi 110 9m i nemam dovoljno vode, 2 dana već crpam sa pumpom 3 cola i imam stabilnu vodu oko 150 l/ min, kad dam malo gas krene dobar mlaz i motor samo trzne i ispusti vodu. Inače u mom selu svi rade sa 9m bunarom i nisam čuo da neko ima problem. Prije sam imao dvije cijevi fi 110 na istoj njivi i nije bilo problema.

Vazduha na usisu vidim, probao sam usisno crijevo 3 cola ista priča, pa ubacim al cijev 8m ista priča, pa ubacim alkatan fi 50 pa opet ista priča. Ali sam izmjerio kad radi pumpa stabilno na malom gasu nivo vode pane za 1m, i samo malo gasa voda prekine.

Dali je cev u sljunku,sto niste busili jos dali ste udarili u ugalj ili kamen

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Šljunak je krenuo na 3.5m i do devetog metra je šljunak. Morali su često razbijati krupniji kamen jer bućka ga nije mogla uhvatiti. Nema ovde uglja, ovdje se cijev udara gdje god pružiš prst, svuda dole je voda na 6m.

Nazad
Vrh