Motorna prskalica / Atomizer

Ako je to jedina razlika, onda je razlika samo u izduvnim gasovima, mozda su nabudzili kakav auspuh, ne verujem da su radili na razvoju novog dvotaktnog motora, pre ce biti razlika u cenu jednaka auspuhu a ne ceni razvoja.

ja imam 14pe, za sada je za svaku pohvalu, lako se pali ima onaj laki start, vibracije na ledja ne prenosi uopste, trosi na 400 zbunova ljesnjaka oko 4 litre mjesavine , vjetar i dizna kvalitetno polivaju voce ima domet u vis neka 4 metra , motor mu je nesto jaci od 14p, ima 2,2ks, jedino sto je buka nesnosna i bez zastite za usi ne treba ulaziti u njivu, za neka 3,5 sati prskam tih 400 zbunova
za mene masina za svaku pohvalu

Poslednja izmena:
ja imam 14pe, za sada je za svaku pohvalu, lako se pali ima onaj laki start, vibracije na ledja ne prenosi uopste, trosi na 400 zbunova ljesnjaka oko 4 litre mjesavine , vjetar i dizna kvalitetno polivaju voce ima domet u vis neka 4 metra , motor mu je nesto jaci od 14p, ima 2,2ks, jedino sto je buka nesnosna i bez zastite za usi ne treba ulaziti u njivu, za neka 3,5 sati prskam tih 400 zbunova
za mene masina za svaku pohvalu
Smiki kako nekih četiri metra. Koliko je visina lešnika u desetoj godini. Znači ništa naročito. Šta je sa DM25 ili SP20 itd. Pozdrav.

Послато са 6044D уз помоћ Тапатока

Smiki kako nekih četiri metra. Koliko je visina lešnika u desetoj godini. Znači ništa naročito. Šta je sa DM25 ili SP20 itd. Pozdrav.

to je moja slobodna procjena dok sam je ispitivao, a za vikend cu raditi i pokusacu izmjeriti tacno koliko dize mlaz u vis a koliko u daljinu baca sredstvo, ljesnjak je u trecoj i visine su od 1,5m do 2 metra
kod mene je ova masina prelazno rjesenje do kupovine traktorskog atomizera, ljesnjaci su preveliki za rucnu prskalicu a premali za atomizer tako da mi je ovo za naredne dvije tri godine idealno rjesenje

to je moja slobodna procjena dok sam je ispitivao, u za vikend cu raditi i pokusacu izmjeriti tacno koliko dize mlaz u vis a koliko u daljinu baca sredstvo, ljesnjak je u trecoj i visine su od 1,5m do 2 metra
kod mene je ova masina prelazno rjesenje do kupovine traktorskog atomizera, ljesnjaci su preveliki za rucnu prskalicu a premali za atomizer tako da mi je ovo za naredne dvije tri godine idealno rjesenje
Smiki šta misliš Garden Master iz Valjeva imaju MT20 i MTX14. Prvi je atomizer i ima tri funkcije a ovaj je drugi prskalica sa dva nastavka i prodavac kaže da je proizvod Italija a ja mislim da je Austrija. Pozdrav.

nisam ja neki ekspert , pisem o 14pe zato sto je imam, a za ovu na slikama izgleda kao 14p mada pise da je nesto jaci motor, nesto sto nisam koristio bilo bi bezveze da komentarisem
a ovo tri funkcije, mogu da se koriste za tecnost za praskasta sredstva i duvc sad koliko je to sve potrebno

Smiki ja mislim da bi dobar ledjni atomizer morao da zavrsava posao i u kud i kamo starijim zasadima,znaci mislim i kad zbunovi budu poveliki...taman posla da je samo prikladan za zbunove od 3,4 ili 5 godina...

- - - - - - - - - -

Cini mi se da je kolega Oktopod jednom komentarisao,bas na moje pitanje o ledjnim atomizerima za stariji zasad lesnika,da bi bas zavrsavao posao...

Poštovani ako nije problem koliko baca u visinu i gde ste uzeli pa ako može telefon prodavnice i podaci tehnički pumpe ako postoje. Pozdrav.

Nisam probao neki visinski domet ali mislim da je to otprilike nešto slično leđnoj prskalici na ručno pumpanje. Pritisak je sličan tome (ali konstantan), pa zato smatram da su približne i ostale mogućnosti. Podešavanje snopa na dizni jako je dobro i precizno.
Ja sam je kupio iz razloga koji sam već napisao tako da mi ovo nije ni bitno, tačnije odgovara mi manji protok sa boljim raspršivanjem (maglom).
Ako te bude zanimala kupovina rado ću te uputiti na poljoapoteku u kojoj sam kupio.

P.S.
Tehnički podaci:
Zapremina: 16l
Baterija: 12V /0,75A /2,5Ah
Vreme rada: 210 min
Vreme punjenja: 180 min
Protok-mlaz: 1,09 L/min
Protok-magla: 0,65 L/min
Neto težina: 3,1 kg
-Uvoznik i serviser: agrotools Beograd

Poslednja izmena:
Moja je sam P , a to znaci da ima pumpu koja gura tecnost , ne ide slobodnim padom iz rezervoara ,a to je jako bitno i na to obrati paznju koji god model da kupujes , da ima pumpu.

Razlika u motoru euro2 ,jaci slabiji izmedju P i PE , to stvarno ne znam.

Smiki ja mislim da bi dobar ledjni atomizer morao da zavrsava posao i u kud i kamo starijim zasadima,znaci mislim i kad zbunovi budu poveliki...taman posla da je samo prikladan za zbunove od 3,4 ili 5 godina...

- - - - - - - - - -

Cini mi se da je kolega Oktopod jednom komentarisao,bas na moje pitanje o ledjnim atomizerima za stariji zasad lesnika,da bi bas zavrsavao posao...

sigurno da moze ali treba ledja,kako zbun raste za svaki treba vise vremena i vise tecnosti da se poprska, ja sam sa 100 litara koliko sam trosio prosle godine dosao na 150 litara proljetos sad cjenim da bez 200 litara necu moci poprskati a to je 14 atomizera pun je tezak 26kg punjenje svakih 30 biljaka mada opet ima mnogo prednosti u odnosu na ledjnu ali kad zbunovi pridju jedan drugom moje misljenje je sto opet ne znaci da je ispravno samo traktorski ,
kod mene ce on imati primjenu jer svake 3 godine sadim novi zasad tako da c on da radi nece da lezi ali opet icu na traktorski cim procjenim da imam snjim sta da prscem

To je u redu kad imas vise i kad se prosirujes,mislim na traktorski.Ja imam 200 komada sa tendencijom sece svakog drugog kad porastu bas veliki i kad se spoje i ne verujem da cu se prosirivati bas nesto jer radim u firmi pa ne bih ni stizao,30 ari koliko sad imam mi je taman ono sto mogu da stizem da zavrsavam.Da kupujem traktor i tr.atomizer bas ne ide tako da razmisljam o dobrom ledjnom.

To je u redu kad imas vise i kad se prosirujes,mislim na traktorski.Ja imam 200 komada sa tendencijom sece svakog drugog kad porastu bas veliki i kad se spoje i ne verujem da cu se prosirivati bas nesto jer radim u firmi pa ne bih ni stizao,30 ari koliko sad imam mi je taman ono sto mogu da stizem da zavrsavam.Da kupujem traktor i tr.atomizer bas ne ide tako da razmisljam o dobrom ledjnom.

To je u redu, i sigurno da se to moze ledjnim, bili su na sajmu oni talijanski oko 500e imaju i dodatak za uzimanje tecnosti motor 5ks sila, ja imam namjeru saditi do 1000 i onda mora traktorski a traktor vec imam ))))))

Stari model DM14 sam koristio, baca u vis 5 metara sigurno, kada nema jakog vetra naravno.

Zasto mislim da je on pogodniji za lesnike od DM25 koju imam je sto je DM14 atomizer a ne prskalica, prska oblakom koji izlece kao kovitlac, sam izlaz je na kraj creva koje je usmereno na gore, tako da se kod lesnika po meni moze odozdo podvatiti oblakom ako me razumete, uduvati oblak u krosnju odozdo, ne znam koliko je to prakticno zbog eventualnog saginjanja i samokupanja.

Postavio sam pitanje šta mislite o Garden Master MTX14 u odnosu na DM14, DM14P, DM14PE. Garden je Italija ima 2,4ks a domet 12m. Pozdrav za sve.

Danas kontaktirao prodavca i on kaže da je bolje uzeti DM14PE jer ima u sebi pumpu pritiska za izbacivanje pesticida a motor je Euro2 i manje izduvnih gasova a i štedljiviji u odnosu na druge. Da li ima neko drugo mišljenje. Pozdrav.

Ako ima pumpu onda super, pazi samo ona se povremeno podmazuje pogledaj par strana unazad imas moje uputstvo za DM25.

Starim DM14 nije imao pumpu vec je tecnost prirodnim padom dolazila na vrh topa, tako mozda i ovaj DM14P radi a PE sa pumpom sto je bolje.

p.s. pitaj ih koliko bari je pritisak koje, ako je slicno onda je ta pumpa dzaba.

Ako ima pumpu onda super, pazi samo ona se povremeno podmazuje pogledaj par strana unazad imas moje uputstvo za DM25.

Starim DM14 nije imao pumpu vec je tecnost prirodnim padom dolazila na vrh topa, tako mozda i ovaj DM14P radi a PE sa pumpom sto je bolje.

p.s. pitaj ih koliko bari je pritisak koje, ako je slicno onda je ta pumpa dzaba.

znam da sam dosadan ali ja i dalje n ekužim kako se zamjeni ulje na villager--u,da li se odšarafi onaj žut ičep ili šaraf iznad?

Prodavac a i agent za Villager je rekao da ima tu pumpu za pritisak DM14P i PE dok to nije slučaj sa starim DM14. Pitaću koliko ima pritisak ta pumpa bara za ubacivanje tečnosti pa ću ti javiti. Pozdrav.

Nazad
Vrh