Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
onua ako može odgovor u vezi Stihl SG51 kako je sa pritiskom kao i maglom raspršivanja i koliki domet ima i kolika je cena i gde je kupljena. Pozdrav.
Послато са HTC Desire 310 уз помоћ Тапатока
Mene zanima da li je to baterijska koja je slična Villager i koliko razdaljine može da baci mlaz i koliko ručicom puta pumpate.Pa ovako, kupljena je u Novom Sadu u firmi SIM koji je od sajma generalni uvoznik za Stihl. Plaćena je 12750 dinara. Ne znam koliko je moje poređenje merodavno posto sam do sada prskao samo sa onim za 3000 dinara. Meni je extra. Komšija do mene je odmah poručio za sebe istu. Magla koju pravi je vrh. Biljke nisu okupane već onako orošene uz 3 bara pritisak. Eto, ako treba još detalja u slikama samo recite.
Sent from my iPhone using Tapatalk
imam od nedavno ps 15, i meni su u servisu rekli da ide sae 30, te da se ulje uglavnom ne troši ali treba povremeno provjeriti da ne padne nivo ispod sredine prozora.Kupio sam i ja Villager PS20 i ako se dobrom secam @oktopod je objasnjavao kako se proverava i dodaje ono ulje nazad iza sundjera za ledja. Sada ne mogu da nađem taj post pa bih pitao ponovo čemu služi to ulje,kada i kako se dodaje, i koje je to u ulje u pitanju?
VAŽNO OBAVEŠTENJE!!!
Sećate se kod Villager prskalice DM-25 ono ulje koje smo spominjali, čiji se nivo prati tako što se skine jastuk koji ide na leđa i pogleda se kroz rupu?
E pa meni je vodena pumpa presušila i crkla! Na proleće sam proveravao, nakon 2 (ili beše 3) godine korištenja, nivo ulja je bio na oko 75% pa se nisam brinuo a izgleda je tokom godine presušila. Ona malo troši to ulje zato što klip pumpe izlazi iz pumpe, otvoren je, pa se tako podmazuje, nema valjda klasične karike već neke od mesinga koje nisu baš fes
Tako je meni (kao i drugima) to ulje konstantno kapljalo, ali se nije videlo kako kaplje, već prljavo i masno tamo gde kaplje. Kako je ostala bez ulja a da nije usvinjena cela imam samo jednu teoriju.
Pošto sada meša ulje i vodu, pojavljuje se ulje u tanku za hemiju, a na klipu šišti hemija, pre bih rekao da je ta karika vrisnula i da sam ja prskao voće sa mešavinom i tako nisam primetio.
Elem, podmazuje se na 2 mesta i sa tovatnom mašću! To mislim da niko do sada nije spominjao.
U nastavku evo slika, kupio sam novu, u jedinom servisu gde imaju delove i gde i drugi servisi šalju na servis (Batajnički drum) nemaju ama baš ništa od delova već samo komplete (cela pumpa, nemaju gumice nego celo crevo sa gumicama itd), ova nova je upgradeovan model, otvori gde se stavlja mast su sada sa prednje strane, dok je za dolivanje i proveru ulja i dalje sa zadnje strane.
Tako ja imam teoriju da je bitnija ta mast i da možda ona kaplje a ne ulje, a kada ostane bez masti ode u propast.
Nova pumpa košta 8.400 dinara.
Ovo je slika stare pumpe.
Crvene strelice su čepovi gde se sipa tovatna mast. Kada se stavi mast i čepovi zavrću, mast lepo izlazi kod klipa.
Zelena strelica je čep gde se sipa ulje (menjačko).
Žuta strelica je prozorče kroz koje se proverava nivo ulja.
Plavi krugovi su klip koji se vidi i mesto gde kapće a meni sad šiklja hemija.
Kod novog modela su znači čepovi za mast sa prednje strane a i klip je zatvoren, ne vidi se, samo sa donje strane ima mala rupica (da kapće majke im ga), tako da i zbog toga cenim da kaplje mast a ne ulje.
Ovo su slike stare:
A ovo su slike nove:
p.s. otpao mi i čep sa donje strane i to nema da se kupi, to je zapravo plastična matica i sad mi prskalica malo više tandrnda, pa proverite i to i dotegnite sve što možete, vremenom se sve razlabavi.
Ide ulje za MENJAČ ne motorno.