Motorna prskalica / Atomizer

Pozdrav drugari,
kupio sam motornu prskalicu Villager PS15, danas stigla, ista je kao PS20 (http://www.villager.rs/srb/proizvod/135983/Motorna-ledna-prskalica-PS-20) samo je rezervoar 15L.
Probao sam je i pravi odličnu maglu, i sa onim pištoljem (prava cev sa diznom na kraju) i sa cevi sa 3 dizne.

Moje pitanje je potrošnja, potrošio sam 5L vode za manje od 2 minuta ???
Da li neko ima iskustva sa ovim modelom i da li je uopšte moguće naštelovati to da manje troši?

Ono što sam primetio je da crevo iz rezervoara dolazi posle ventila za podešavanje pritiska.
Da li se povećavanjem pritiska povećava i potrošnja ili to nema veze jedno sa drugim?

Potrosnja je i mene iznenadila i prilicno se brzo mora prskati da bi bilo efikasno. Taj ventil je radn i moze se smanjivanjem pritiska smanjiti i kolicina koju izbacuje samo nepreterati zbog efikasnosti rasprsivanja i dometa. Ja cu najverovatnije jednu diznu zatvoriti na onom prikljucku sa 3 dizne i sasvim mi je dovoljno sa dve da obavi sto treba a ustedece se na kolicini tecnosti. Onaj brener koristim samo za dubinsko prskanje zemljista ili za voce kome treba ali izbacuje prilicno . Meni treba za povrce tako da mi brener takoreci bespotreban

• Like
Reagovanja: Dud
Ja sam taj ventil namestao po količini tečnosti i visini. Ako prskam šljive koje su visoke malo više odvrnem da bi mogao da izbaci do vrha. Ako koristim za malinu i nastavak sa diznama ventil zavrnem da bi manje izbacivao tečnosti i sporije trošio.

• Like
Reagovanja: Dud
Hvala na odgovoru @vica022, upravo to me je interesovalo.
Znači manji pritisak je i manja potrošnja i samo je potrebno pronaći prihvatljiv odnos.
Meni je kruška do max 3m visine tako da mi ne treba prevelika daljina bacanja.

U pitanju je Villager prskalica sa Li-ion baterijom. Kako su se pokazale ovakve prskalice?
Купио мој комшија пре две године (била 8.400,00) и с' њом прска млади засад кајсија на 45 а. Задовољан је и није имао проблема.

Купио мој комшија пре две године (била 8.400,00) и с' њом прска млади засад кајсија на 45 а. Задовољан је и није имао проблема.

Sad je "malo" skuplja, oko 14.000 dinara. Gledam bilo kakva bakarna je oko 100€ a i dalje moram da pumpam. Ima Stihl ručna, oko 100€ je.

content-mood-die-manuellen-spritzgeraete-von-stihl_rdax_90.jpg

Video sam tu i nije mi velika razlika za Li-Ion bateriju. Kakva je ova Stihl-ovka? Šta mislite?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala na odgovoru @vica022, upravo to me je interesovalo.
Znači manji pritisak je i manja potrošnja i samo je potrebno pronaći prihvatljiv odnos.
Meni je kruška do max 3m visine tako da mi ne treba prevelika daljina bacanja.
Najbolje zabelezi na onom tockicu negde gde je sad i onda smanjuj dokle bi otprilike odgovaralo jer mozda ces morati pojacavati pritisak pa da nepreteras pa dodje do preopterecenja pumpe. Ovako kad obelezis mozes imati neku orjentaciju gde je tockic bio

Razmisljam se i ja da kupim atomizer, i koliko vidim na villager sajtu nemaju vise DM 25. Da li je dobar taj PS 20 ​ sto trenutno nude ili ipak bolje da trazim DM 25 ako je ostao negde?
Ili ima nesto bolje za te pare?

Poslednja izmena:
Dobio sam Vilager DM-14 stari model, nekoriscen. Nije za moje potrebe, ali poklonu se u zube ne gleda, mada ozbiljno razmisljam da ga vratim :D
Prelistao sam celu temu tako da mi je jasno za visoko voce, a i praksi se pokazalo.

Ono sto nisam nasao, je:
1. Kako ga stavljate na ledja?
Recimo da sam ga odneo na njivu i napunio sa hemijom.
-Ako radim duboki cucanj sa zemlje to nije ni malo lako!
-Ako ga upalim i hocu da ga stavim na balon od vode, pa da ga sa njega dignem:
a. kako god ga uzmem u ruke za metalnu rucicu od nazad, on se otrombesi i samo sto ne ispadne.
b. toliko se trese da ce uvek pasti sa balona.

2. Koliko vam treba vremena da zamesate hemiju?
ja obicno naspem do pola vodu u atomizer. Uzmem malu posudicu sa vodom, odmerim sa kasikicom, naspem hemiju, izmesam, uspem u prskalicu, izmesam, dopunim vodu, izmesam.
Jel ima neki brzi nacin???

3. Koliki je kapacitet rezervoara za hemiju?
Ima podeok na kome pise 12l - dotle sam ga punio, sto je nesto nize od punog rezervoara. A vidim da se u temi spominje 14l?

Rezervoar je 14L i puni se fakticki do vrha. Nije uopste lagano pogotovu ovi od 25L zapremine i tu se mora jednostavno napraviti neka kombinacija kako to podici. Kad imam vise da prscem jednostavno imam resenje jer teram hemiju i vodu u kantama u prikolici sa hondom pa je stavim na dasku na stranice i tako mi mnogo lakse zakaciti i podici. Vode sipam skoro punu za nekih 5L manje. Onda u balon od 5L razmutim hemiju i izmuckam dobro i izrucim u prskalicu.Malo promesati i napred na prskanje. Jednostavno napravi neko pomagalo od barem 1m visine da ti bude prirucno za poneti. Neki tronozac sklopivi sa plocom na vrhu i nema druge. Kod mene je ps20 i uopste nije zgodno dici 30kg i okaciti na ledja

Ja zamesam u plasticno bure koliko mi treba, obicno je to od 100-150l, stavim dve dascice na bure, dignem pun atomizer na njega I to ti je to. Parola snadji se.

Ja moj dm 25 napunim do vrha jedino kad radim šljivu inače max 10 -15 l. Ja imam oko 60 kg i nositi 25- 35 kg na leđima još uzbrdo nije nimalo lak posao...

Kod mene punjenje zavisi od duzine reda. Izracunam koliko mi treba za red puta koliko koliko redova zelim da uradim bez stajanja I tako ravnomerno rasporedis tecnost.Sljive su mi u velikom nagibu I redovi su dugacki 100m, znaci punim I prskam samo niz brdo, uz brdo prazan pa odmor dok punim I tako 7 puta. Gotovo za 1 sat.

Е како је то некад било лако! Са 22 сам отиш'о у армију и на крају обуке сам могао са 37 кг. ратне опреме да под маском дејствујем 6 сати (без скидања маске: и кретање по азимуту и марш, и "атомски" и "топовски" и "пожар" и претрага терена и гађање и копање рова...). Сад, са 25 кг. на леђима, после сваког издуваног резервоара скидам маску и правим паузу 10-15 минута да дођем до даха.

Ja imam dm25 i punim do poklopca sto je oko 28 litara sto ukupno izadje na 35 kilograma.

Prikolicom vozim bure od 200 i bure od 100 litara. Stavim je na bure od 100, presipam vodu iz velikog kanticom do pola, ubacim hemiju, dopunim do kraja. Tek ga onda palim i kacim na ledja jer kad je pun ne mrda.
Kada ispraznim veliko bure, na njega stavljam prskalicu a iz manjeg presipam, bude mi tada prskalica visoko ali se snadjem.

Dok sam trosio manje vode, nosio sam je u kantama od neke hemije koje imaju oko 30 litara, poredjam 3-4 komada, na jednu stavim prskalicu, iz drugih sipam.

Hvala na savetima.
Imam manje merdevine koje imaju treci deo da se pretvore u skelu pa cu ih poneti sledeci put da stavim na njega kad punim. Moracu osposobiti kombi, tesko da ce mi sve stati u auto cak i kad izvadim sedista :)

Poštovani, zanima me koliko je potrebno pokvasiti list, kad pršćem voće leđnim motornim atomizerom, da li treba da bude bas mokar (da se cijedi voda sa njega) ili je dovoljno da ga samo dotakne ona magla???

Srdačan pozdrav.

Nazad
Vrh