Motorna prskalica / Atomizer

Kakva su vaša iskustva sa motornim prskalicama poput MORAVE m100 s i sličnim, kakav mlaz izbacuje (Magla, daljina..) kolika površina u voćnjaku može da se uradi sa jednim rezervoarom, iz nekog vašeg iskustva, kakve su cene polovnih ?

Ja sam moju pre godinu dana prodao za 250 E u top stanju svaki šraf je zamenjen i motor generalno sređen, možeš kupiti i jeftinije ali je moraš sređivati mene je koštalo 150 e
100 l je tank na kolicima problem je ako je mekana podloga (frezirano zemljište ) guranje iste kroz voćnjak zato sam je i prodao. Sad pravim nešto da je zakčim za traktor otpadoše leđa od motornih prskalica.

Morava nije losa sem ako neodu elementi unutar pumpe jer delova nema. Imam je rashodovanu jer je pustila vodu u ulje i nije menjano i zaribala skroz. Sem gumica za tu pumpu nema skoro nista od delova tako da sam odustao od sredjivanja .Jedino uzeti pumpu od drugog proizvodjaca ali i to je povelika investicija. Ja sam moju hteo da preradim rucke i ubacim rudu i vucem motokultivatorom ili traktorom

Kolege jel zna neko gde da nadjem pistolj za vilager dm 25, pukla mi je cevka, izgleda mi ostala voda unutra pa zamrzla

Ja cu sebi ovo kupiti u Njemacku za 99€ 2,9 Konjskih snaga 14L Rezervar

d2254d-1424077892.jpg
[/URL]

http://www.bilder-upload.eu/show.php?file=d2254d-1424077892.jpg

Izvinjavam se
Nemam pojma kako sam baš tu preskočio/previdjeo vjerovatlo sam pio lošu rakiju :osmeh:

Rezervni delovi za Moravine prskalice

Morava nije losa sem ako neodu elementi unutar pumpe jer delova nema. Imam je rashodovanu jer je pustila vodu u ulje i nije menjano i zaribala skroz. Sem gumica za tu pumpu nema skoro nista od delova tako da sam odustao od sredjivanja .Jedino uzeti pumpu od drugog proizvodjaca ali i to je povelika investicija. Ja sam moju hteo da preradim rucke i ubacim rudu i vucem motokultivatorom ili traktorom

Kolega,fabrika Morava jos radi tako da mozes da narucis delove bez problema.Ako ne mozes da nadjes broj telefona pokusacu ja da pronadjem sutra.Pozdrav

Danas stigla villager ps 20 mot.prskalica.Samo mi jedna stvar nije jasna da li moze da radi na mali gas a da je ventil ua prskanje zatvoren?

Trebalo bi da moze ali proveri prvo za mesac za tecnost jel stalno kruzi tecnost ili ne. I u toku prskanja bi trebalo ujedno da kruzi tecnost da se bolje mesa. Prema tome iako je slavina zatvorena trebalo bi da prvo promesa tecnost po pravilu. Nemam upustvo za nju jer sam uzeo DM 14P .Da ima neko menjao bih je za DM 25.@ miki 53 moju prskalicu nevredi popravljati jer je potpuno pukla i neisplati se .Znam da rade za moravine al traktorske delove a za ove manje ima samo osnovnih gumica i membrana. Ako ima sve za te vocarske pumpe jos bolje

Nadam se da je dobra tema. Imam pretpostavljam pumpu za atomizer, ali neznam nista o njoj pa ako netko zna nek podijeli informaciju, dali se isplati prodavati i vrijednost. Hvala
2uze13r.jpg

Pre desetak dana sam prskao Šljive plavim uljem, imam Villager DM14P, i u pola posla sam morao odustati jer su mi leđa bila mokra, prskalica je curila. Mašina je poslata u servis (garancija mi važi do 13.05.2015.godine), u kome je utvrđeno da je otišao semering, isti je zamenjen i za to nije naplaćeno ništa. Pohvala za servis ::super::
U dokumentaciji koju sam dobio je i jedan papir na kome piše da se mašina pali bez tečnosti i da se posle nekog vremena sipa tečnost, o ovome nema ništa u uputstvu koje je stiglo uz mašinu pa me interesuju vaša iskustva u radu.

Nazad
Vrh