Motokultivatori - opšta tema

Овде нема тог проблема пропадања, ножеви се подешавају сваки посебно + висина. На било којој дубини ножеви стоје у равни са
Нема шансе да не пропадну без точка граничника. Правио сам гвоздене навлаке преко гума ал' иста песма. Ножеви се и код мене подешавају по висине и правцу. Е сад, разлика је што ти радиш у обрађеној њиви, где је мекота, а ја уђем у ледину између воћа. На првом метру се закопа и дигне чеони тег у небо ал' је каиш подешен да не угаси мотор већ почне да свира. Додао сам точак граничник дубине и спасио се. И да, идем трећом брзином гас до даске (дизел). Код стабала није битна прецизност.

Не видим како може да пропада ако је све у правцу и паралелно са машином. Можда треба предњу мотику подићи. Проверити да нису можда криве мотике и вуку у дубину.
На крају не мора точак може и неко парче метала само да не пропада у земљу.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Можда треба предњу мотику подићи...На крају не мора точак може и неко парче метала само да не пропада у земљу.
Пробао и то ал' онда прикључак клиза, не сече корен траве. А може скијица уместо точка с' тим што сам имао ливен, широк, на носачу па искористио. Ако му подигнем точак "оре" али онда морам да скинем једну мотику јер нема снаге.

На отпад, први тракторски кардан на који наиђеш купиш, и сечеш на потребну димензију.

Онда сам ја имао среће са мојим примерком или су се зезнули па ми дали оригинал Кипор. Поред фрезирања возам се и по атару тако да му прашина не недостаје и све без филтера.
Taman sam hteo da naručim Kipor dizel 6.5 ks za hondu f42 (motor nosi oznaku g42) i naletim na ovaj niz poruka koliko vidim sa uglavnom negativnim iskustvima. Takođe sam ranije u temi video da su oni benzinci od 100 tinak evra isto lose rešenje. Pošto sam ja totalni laik šta bi ste mi preporučili kao zamenski motor?

Sent from my ABR-LX1 using Tapatalk

Koristim taj motor od 2011(imaju i slike u temi kada sam ga kupio). Propisno ga održavam, menjam ulje jednom godišnje, ulje iz filtera vazduha menjam dnevno u jakoj prašini, filter motornog ulja perem svaku drugu zamenu. To je to, ništa specijalno od održavanja, i taj kipor motor nije nikada imao najmanji problemčić.
Koliko pratim i kod ostalih u mojoj okolini niko nije imao nikakav problem, pa mi je prosto nejasno o čemu se radi.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ima tu honda F42 bez motora , navodno samo viljuska za mjenje brzina pukla , vidim da je bio ne originalni motor , prepravljano i nije izgleda kvacilo bilo radilo kako treba. Da li moze da polomi unutra i zupcanike zbog kvacila ako je pukla viljuska menjaca?
Da ne kupujem ako je popravka skuplja nego sto vrijedi samo mjenjac F42 , nema ni gume ni moticice.

Teško ćeš znati bez otvaranja kakav je kvar i dali ima dodatnih kvarova
Ima tu finog posla ako kreneš u popravku i otvaranje.

Ако се мотокултиватор користи током године у свим условима и не штеди се, гледати неки други мотор, кинези и нису баш за вишедневно пржење.

bolje kupi menjac od 600/620 za stotinak evra . .
sto se tice kineza imao sam loncin 200cc i sada lifan 350 cc i oba su odlicna . imao sam i onaj wema na kojem sam primetio pucanje tankog lima kod rezervoara,ventilatora sve u svemu za klasu ispod prva dva

bolje kupi menjac od 600/620 za stotinak evra . .
sto se tice kineza imao sam loncin 200cc i sada lifan 350 cc i oba su odlicna . imao sam i onaj wema na kojem sam primetio pucanje tankog lima kod rezervoara,ventilatora sve u svemu za klasu ispod prva dva
Ja sam otvorio taj menjac od f42... I kao da nije korišćen.... Ne kapiram po čemu je bolji taj iz serije 600? Meni treba kultivator za otprilike 5 ari za povrće, i stotinak cokota loze I mozda 70 tak vocki da izfreziram malo..
@mirosti hvala na podeljenom iskustvu... Čitam u temi da imaju problem sa prašinom pa me zabrinulo malo jer volim da kad servisiram I održavam mašinu radi pouzdano I bez problema....

imas ih vise u ponudii.proizvodili su se kod nas samim tim imas delova ako zafali. dosta je robusniji od 42 ojke. imao sam oba i ima razlike. drugo je da ta 42 ispravna 100% pa ce uz redovno menjanje i kontrolu ulja trajati vecno. ovde ti moras prvo kupiti,popraviti ako nadjes deo i majstora pa motor...

F600/620 je dobro rešena freza. Ima dobro rešene blokade na pičetnim stepenima menjača u zoni niskih obrtnih momenata pa se blokade lako uključuju i ne kvare se.

Pa ako skrljam ovaj menjac koji već imam od g42 iako mi nije logično baš jer mi je lepo odradjivao posao par puta pozajmljen kultivator Honda 400 serije uvek mogu da kupim naknadno menjac 600 serije I na njega stavim taj kipor koji bi sad uzeo. Koliko sam shvatio motike od g42 odgovaraju za f600?

Nazad
Vrh