Motokultivatori - opšta tema

Pozdrav, ima li neko ideju zasto Kipor popije svo ulje iz filtera za vazduh?

Зар код тих мотора није суви филтер? Ако има посуду за уље једино да се проспе или испари од високе темпераруре, мада опет уље је на дну кућишта филтера треба да провуче кроз филтер све би масно било и димио би на ауспух.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Upravo to radi, pojede ga za 10 sati max, uljni je filter nije suvi. Bude sve masno do vrha posude i sto je naj gore pojede prljavo ulje i riba cilindar.

Је ли то фабрички филтер? Мора велики вакум да створи и уради тако нешто. Или је негде зачепљен или мали усис ваздуха али то би се чуло па и видео ако је икад мотор радио по хладном времену, хватао би се лед где год брзо струји ваздух.
Код појединих аутомобила је постојао уљни филтер изнад мотора па није усисавао уље. Имам негде у старом гвожђу од ладе и пежоа.
Које уље сипаш у филтер, код имт 506 користим уље које испустим из мењача.

Upravo to radi, pojede ga za 10 sati max, uljni je filter nije suvi. Bude sve masno do vrha posude i sto je naj gore pojede prljavo ulje i riba cilindar.
Ја сам закачио и одломио филтер. Кад сам видео пошто је нов ставио сам уместо њега женску чарапу у три слоја и тако ради већ пуне 3 године.

Motor je nov, a to je radio i sa starim motorom. Kod ovog novog je filter sa sunderom umesto zice, a tek sto je jeo komadice te zice majko moja.
Sad je bezbednije samo.da resim usisavanje ulja. Imam osecaj da ulje prolazi izmedju kucista i sundjera i da se tu provuce i zavrsava u motoru, nisam pametan.

Ја сам закачио и одломио филтер. Кад сам видео пошто је нов ставио сам уместо њега женску чарапу у три слоја и тако ради већ пуне 3 године.
Na starom sam iz tog razloga montirao filter od juga ali nije mogao da se izbori sam prevelikom kolicinom prasine prilikom freziranja i bukvalno je jeo prasinu, to sam ustanovio posle kvara kada sam skunuo glavu, vidno je bilo prasine u usisu.

Потражи цео филтер ваздуха од неког модела имт мотокултиватора и углави на тај мотор. Мада, колико вреде ти кинези врло брзо стигну цену ремонтованог дмб-а или ломбардинија.

@Vuk, nabudži još veći filter (od nekog džipa, eventualno od imt-a 542 ako ima mesta) i izmesti ga negde višlje (ako može) pa kućište i usis poveži sa crevom (imaš fleksibilnih creva u Top Spider-u). Kad prašina uđe u motor gotov je pa da mu je nzm kakav klip i stublina...

Nazad
Vrh