Motokultivatori - opšta tema

A norma je oko 0.25.
Granica pri kojoj se odbacuje karika je baš tvojih 0.7(neko tera i do 1mm) pa ti sad vidi dali je moglo još puno godina.
Mislim može ako mora, ali nije to to..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
 
Кад лежајеви на радилици пропадну и помери се паљење игра је завршена.
Овде нисам осетио пад снаге.
Да ли би онда требао да мењам карике сваке друге сезоне? То ми је нешто пуно.
 
Što bi menjao karike svake druge sezone? I sada je trajalo 5 godina do istrošenja.
Mislim da bi ovde kod tebe karičenje verovatno uspelo, nebi morao menjati klip i cilindar.
Dvotaktne mašine su dosta osetljivije na pad kompresije od četvorotaktnih, i ja sam zagovornik tzv preventivnog menjanja karika kod njih u nekim intervalima kada se potroše recimo od 0,5-0,7 i u tom sličaju sklop klip/cilindar izdržavaju bez problema nekoliko takvih zamena.
Kod dvotaktnih mašina naročito do izražaja dolazi kvalitet ulja jer direktno utiče na vek klipnog sklopa. Mnogi smatraju da ulje za podmazivanje obavezno treba da sagori, a suština je da ne sagori nego da podmazuje ali i da ne masti previše auspuh. Ali tu sada tek ima teorija i teorija..
Ovo kod tebe je očigledno pravilno podmazivano, ali trošenje karika se nemože izbeći pa šta god radio..
 
Мора замена због овога. Да ли би могао да спасим цилиндар некако? Других оштећења нема осим на каналу.
a497032e4ac940924c55b337276058a6.jpg
fbed1999d65f9ba78c84846d4c2c763e.jpg
 
Хвала на информацијама. Надао сам се да се некако може спасити цилиндар са брушењем канала, треба ми за други мотор. Тамо је тек зло.
 
Мора замена због овога. Да ли би могао да спасим цилиндар некако? Других оштећења нема осим на каналу.
a497032e4ac940924c55b337276058a6.jpg
U Nisu su mi radili hilznovanje cilindra pre 6-7 god tad je bilo 3000din. Koja je firma bila neznam jel nisam ja nosio cilindar na obradu. Bilo je odbradjeno vrhunski , oborene ivice kanala na 45 stepeni , lepo ocisceno ma super. Posle 2 god sam otvarao cilindar i sve je bilo kao kad je satavljeno , znaci risevi od honovana su se jos uvek lepo videli. I danas masina lepo radi stim da je kod brata i ja je nekoristim. Mislim da bi isto neka ozbiljna masinska radionica za obrade motora mogla da uradi samo ako imaju volje. Moze da se to spasi bez problema

Original Mahle set je po ceni izuvanje iz cipela ali vredi. Meni je terao oko 10ak godina bas teskog rada od 2001-2012 , samo cilindar je tad kostao 100 DEM . Jeftiniji kinez set neznam kakav je, veroovatno radi posao samo ne dugo kao Mahle. Sa AIP klipovima licno nisam imao problema, nisam kupovao mahle za 3000-400din klip.
Glupo sto nema specijale taj motor ali eto takvo je-kakvo je, nikasl cilindri se ne razbusuju.
 
Имам на другом мтк рађену хилзну 2000 године, мислим да је исто било 100 марака. Тај цилиндар и даље ради. Пукао клип једном и карике. 2016 добио нови клип и клипњачу. Има велике рисеве у цилиндру, и даље ради али осетан је недостатак снаге. Зато сам мислио барем некако да спасим барем овај цилиндар као замену.
Купио сам мотинс цилиндар и клип.
Манле је око 20 000 динара али само цилиндар. Клип се купује посебно.
Треба ми 400 € да средим оба мотора ако би купио манле а то ми је пуно.
 
Поздрав друштво.
Фреза Хонда Мио f620, бензинац, после више година неупотребе упали "из прве или друге". Невероватно. После упалим још пар пута, пробно. Таман мислим супер, пробам да упалим још једном следећег дана али повучем сајлу а мотор ништа.
Проверим гориво, тече у мотор из вентила кад га отворим , свећицу извадим видим гориво је наквасило, пробам извађену свећицу на капи она уредно баца варницу.
Карбуратор без вађења, доле отворим му дно, очистим дно, продувам мало рупицу за гориво на доњем делу карбуратора , вратим дно на карбуратор, не помаже .
Нека идеја?
 
Poslednja izmena:
Ako se pretpostavi da je gorivo sveze verovatno je karburator u problemu, najbolje skinuti i ocistiti to kako treba. Moguce lako da preliva i kvasi svecicu ili je kanal -dizna za ler gas ispod cepa zacepljen. Sipas malo goriva spricem u grlo karburatora pa ako se javi motor onda nije struja vec dotok goriva. I pre svega zameniti svecicu.
 
Дугме у положају за рад, гориво додао свеже у постојеће. Саух је повучен.
Хвала вам на одговорима, пробаћу сутра то што сте сугерисали.
 
Резервоар очишћен, нова свећица за сваки случај, сипано свеже гориво, карбуратор издуван, један оштећен дихтунг замењен, и знате шта?
Ради као сат. Како сте рекли, тако и јесте. Хвала још једном.
Видим да се дихтунзи не налазе увек лако, гледаћу ако могу да нађем листове па да исецам.
 
Izvedba je recept za katastrofu. Pitam se sta bi bilo da opterete tu masinu nekim teretom... Ko bi to smeo da vozi?
 
Ja sam bas napravio neku prikolicu kardanku za traktor, ali kad smotam traktor skroz kolko moze cuje mi se zglob kardana da krcka. Ne znam da li smem tako da teram pod opterecenjem ili da izbegavam?
 
Važi za sve kardanke...uključivati kardan samo za izvlačenje iz blata ili klizavog terena.Ako je skretanje u pitanju tu tek treba koristiti samo i samo dok je realna potreba...neslaganja brzina i preveliki ugao su smrt za menjač i kardan.4x4 je odlično rešenje, ali ako se pogrešno i nepravilno koristi sahranjuje mašine.
 
Video sam da postoje neki kardani sa duplim zglobom, ali su dosta i skupi. Vidim svi teraju sa obicnim kardanima, reko aj i ja cu, kad pri punom skretanju krcka.
Inace sam uklopio prenos 100%. Radio sam proracun i pravio reduktor. Ukljucim na tvrdu podlogu i nema nikakvog opterecenja. Sad mi je 6x6 jer je traktor 4x4.
 
Nazad
Vrh