Motokultivatori - opšta tema

Ma ne, prvo paljenje jednom povucem sa zatvorenim cokom i onda radi slabo-neravnomerno...kada vratim cok, pocne normalno da radi....Samo lose prima gas....
Moze li da ima veze to sa karikama, posto mi je masna svecica...Da jednostavno nema kompresija, da je motor pred izdisajem?
Ngde sam procitao da to pucanje ima veze sa bobinom,platinama...?!

Ja sam se zabavljao sa IMT 506 10 godina, malo je dosadilo..:)
Ali trenutno mi je i 250 e za KIPOR "zabava", tako daaaa ...:)

Eto danas veselja....
Špartao frezom baštu, prvo je motor počeo da dimi i gubi snagu, i za minut-dva počeo da baca ulje na auspuh....
Naravno da sam ga odmah "ugasio"..... 😂
Klon Honda motora gx200 (kineska kopija, upravo rečeno)...
Nadam se da nije nešto previše pandrknulo, nadam se samo uljna(e) karika(e)...
A možda i vođica ventila....
A možda i nešto drugo...🥳🤒🤣
PRC "kinez"....

Na kultivatoru trenutno su gume 6.50/80-12 pa me zanima dal je neko imao iskustva za gumama 5.00-12 i jesu li one manjeg obima? Ideja je da malo usporim kultivator kad kosim. Felne su siroke oko 15 cm i dal bi ove gume mogle uopste na tu felnu? Kultivator je labin sa motorom 3LD 510.

Drugari, ima li neko fotografiju ili snimak, onog dela koji vezujesajlu gasa i polugu na karburatoru kod LA300..
Naime, imam stari LA 300 za koji nisam znao da li radi...Posto je istrulio rezervoar, sipao sam malo goriva u karb i na dva povlacenja je upalio, i rekao bih da odlicno prima gas na onu polugu, ali kada rucno povlacim sajlu poluga ne reaguje...
Naprskao sam WD -om male polugice (sajla, polugica, opruga, polugica i onaj klip koji je malo zaribao, ali sam ga razradio)... e sad onaj klipcic kada se izvuce, ne vraca se ....
Na koji nacin funkcionise taj deo koji se ne vidi ( ima li neka opruga)?

Poluga koja pomera leptir na karburatoru se pokreće iz motora zavisno od zadatog i ostvarenog broja obrtaja.
Znači, kada sajlom zategneš onu oprugu u kutiji ti u stvari zadaješ broj obrtaja koji ti treba, a poluga iz motora koja ide na karburator daje maksimalan gas dok god se ne ostvare zadati obrtaji. Posle toga poluga održava obrtaje prema promeni opterećenja.
Taj sklop se zove automatski regulator i imaš ga na većini tih malih četvorotaktnim motorima.
Regulator radi samo kada radi motor, znači poluga i netreba da reaguje kada ti zatežeš sajlu ako motor ne radi.
Namesti rezervoar, sajlu za gas i to će da radi..

Poluga koja pomera leptir na karburatoru se pokreće iz motora zavisno od zadatog i ostvarenog broja obrtaja.
Znači, kada sajlom zategneš onu oprugu u kutiji ti u stvari zadaješ broj obrtaja koji ti treba, a poluga iz motora koja ide na karburator daje maksimalan gas dok god se ne ostvare zadati obrtaji. Posle toga poluga održava obrtaje prema promeni opterećenja.
Taj sklop se zove automatski regulator i imaš ga na većini tih malih četvorotaktnim motorima.
Regulator radi samo kada radi motor, znači poluga i netreba da reaguje kada ti zatežeš sajlu ako motor ne radi.
Namesti rezervoar, sajlu za gas i to će da radi..
Probao sam..motor radi kada sipam gorivo u karb..., ali kada povlacim sajlu ne dodaje gas..samo kada rukom potisnem polugu na karburatoru, dodaje gas...
Vidim da ima nekih PVC rezervoara za LA300, pa cu probati da nabudzim neki...

Poštovani, gde mogu da pronađem adapter za vratilo sa BCS (u obliku je trokrake viljuške) na Labin ili IMT. Da mogu priključiti alat od tih proizvođača na takav izlaz.
Slika:
https://ibb.co/166Hj3n

Neznam dali postoji predstavništvo BCS-a u Srbiji, ali mislim da ti ćeš se manje napatiti ako to daš nekoj radionici da ti napravi.

Hvala na odgovoru, našao sam na jednom sajtu adapter sa trozubnog na PTO Z10, i izvinite što dosađem, ali za šta ili čije oruđe je taj adapter?
https://ibb.co/MBKMzj4
Model motokultivatora je kopija BCS Ferarri 330 nazvan Guliver ako nekoga interesuje.

Evo dokle je stigla ugradnja motora na megakultivator..
45f14aadf0aed970a762c5b8167de52f.jpg
73d275a77b4356882b526162f78fc295.jpg
71735bcd0a846dda8781da80f2675dcc.jpg

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Uradio sam neki moj koncept nezavisnog kvačila u zvonu. Znači, zamajac se ne kači na radilicu motora, već je uležišten u zvonu.
Motor će na radilici imati zupčastu spojnicu koja se pri vezi motora sa zvonom jednostavno uvlači u zamajac.
Imam neke planove lakog 'swapovanja' raznih motora, pa i elektromotora ukoliko bude neka neskupa varijanta i 'lijon batterypack'..
A ovo konvencionalno prvo startovanje, verovatno uskoro.. treba naštelovati 'druklager'..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Пукла ми сајла квачила на 509 дали то може да се замени на неки лакши начин или се мора расклапати

Nazad
Vrh