Motokultivatori - opšta tema

IvanMM"
Imaju dve vrste te su kao gedora princip jednosmerne al menja se smer na pipak, kad krenes nizbrdo kao na leru nedrze .
 
Ko sa 506 radi, pakao mu nece tesko pasti.

Послато са Mi A2 Lite помоћу Тапатока
 
Орање није лоше, чиста башта нема траве, није мокра земља не лепи за даску.
Ако је пасуљ, грашак, кромпир, краставци иде лако. Са друге стране парадајз, паприка а поготово купус где се залива и гази зна да запне. Не видим да има предплужњак. 506 има снаге али фали кила. Овај плуг је од великог голдонија захват 20-24 цм зависи од мтк нису полуосовине исте дужине. Дубина 18-22 цм иде и 25цм али хоће да кура земљу преко даске. Вуче без проблема у оваквим условима. Точак користим кад је јако мекано хоће плуг да потоне.
9ea66846322bd4a009839e82fba1b8dd.jpg


Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Kod mene je original IMT i stvarno može lepo da se našteluje na nije muka raditi sa njim i kao što kolega kaže kada se stavi dosta tegova ide to,a neka radna dubina je oko 15-18 cm može u idealnim uslovima i 20 cm ali tu već preliva zemnlju preko daske. Ove godine sam orao sa njim baštu u kojoj je kukuruz pa posečena kukuruzovina a dosta lišća je ostalo i dole,izborio se mali dosta dobro sa tim,malo je ostalo čupavo ali to freza resava u proleće.
 
За башту сасвим довољно, још ако се у пролеће пређе са фрезом буде солидна дубина. Овакво орање које сам поставио неколико постова пре не фрезирам у пролеће нема потребе. Само цртало и грабље. Али има индијанаца у селу којима је ово плитко, њима остављам да риљају ашовом. Ово ми је 11-та башта ове јесени/зиме. Остала још једна мала око 3-4 ара.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Koliko naplacujes oranje?
Ja imam par musterija kojima orem,frezam,izvlacim brazde za krompir i vadim krompir,ali nikad nisam pametan koliko naplatiti.
 
Остали су само фрезирали, по селу су наплаћивали 2.5- 5 динара 1 м². Ја једини орем а изгледа да ћу ове године једини и фрезирати. Наплаћујем по радном сату 600-800 динара орање. Фрезирање 800 динара 1 сат. Шпартање 450 динара. Превоз по селу 500 динара. За 2 сата без стајања могу да узорем око 400-500 м² кад су услови ок. И да напоменем кад орем не стајем док не завршим, код фрезирања у пролеће 30-45 минута па пауза. Кад прегрејем мотор неколико пута бобина редовно цркава.

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Можда би и била боља, али наћи је у оригиналном и исправном стању је скоро па немогуће. И други су ми препоручивали хонду као идеално решење. Када сам питао па добро где су вама хонде није било одговора. И оно најважније: реално све остало захтева одржавање. 506 само да има уља у бензину. Овај на слици је 1974 год. стари тип. Имам и један 1985 тај само фрезира. Оба су израђена преко свих граница, поготово нови тип. До сада су сахранили у 3 околна села:
1 509
2 мала голдонија
1 ф-620
1 сеп 2000.
Свестан сам ограничења али ко не зна да препозна и одклони квар нема шта да тражи у овоме послу. Уверио сам се у малу потрошњу кипор мотора али исто тако и у кварове. За један су окривили непостојање уљног филтера за ваздух па је као увукао прашину. За други су рекли кориштено уље и гориво сумљивог квалитета. Један стоји у шупи а други је брже-боље продат(2 мала голдинија).

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
 
Da li je iko imao kultivator Grilo, oznaka Grillino 126? Valja li ista?

To je ovaj..Je li problem za dijelove? Sad imam F600, ali mi dosadilo vise bez vucne freze.
 
Sto odradi 506 to ce odraditi i honda f600/620, honda je neuporedivo laksa za rukovanje od 506 i manji potrosac
plus naravno sto ima blokade
druga je stvar sto ljudi lose odrzavaju masine pa ispada da je honda losa i da hoce da zariba
tako isto i za 506 svi se zale na paljenje... a paljenje kad se podesi kako treba sa dobrim delovima on vrti pa vrti....nema pregrejavanja

stjepanovic...ima delova radio sam do sad tri takva menjaca...ima delova,a motor kad crkne kupis drugi..taj kipor se ne isplati popravljati bar ne raditi generalnu opravku
 
Ja imam 506...i zadovoljan sam ....jeste cimanje jeste da kida ruke ali je @brkin-sonta potpuno u pravu od kad sam zavrsio skolu i poceo da je sredjujem....stvarno radi bez greske....ovih dana mi je ostala napolju pod kosem pokrivena i danas sam je bas palio zato sto mi je trebala na prvo povlacenje radi kao sat....

Послато са Moto C помоћу Тапатока
 
Da li je iko imao kultivator Grilo, oznaka Grillino 126? Valja li ista?

To je ovaj..Je li problem za dijelove? Sad imam F600, ali mi dosadilo vise bez vucne freze.
Grilo,bcs,muta kosor,skoro isti menjaci i isti priključci.
Lep kultivator.
 
Screenshot-20200216-192836

Moze li neko da me ohrabri za ovaj Goldoni, s obzirom da je na njemu benzinski motor? Uvoz iz Svajcarske, lik kaze da mu sve radi kako treba, drugari smo, valjda me ne laze.
 
Hvala na podrsci. Za sada imam Hondu F600 sa Kiporom. Sve je vrh, freza kao nijedna, duboko ide, ali otkada sam stavio tako tezak motor na nju, semerinzi, dihtuzi glave, ne mozes nateci.. Jednistavno, postal mi je kvarljivija na mjenjac, ali ruku na srce njeni zupcanici su van svake konkurencije. Pored toga, nije mi ni motor na F600 u vagu postavljena, pa mi preteze napred kao da teg ima. Posto mi se vise neda zafrkavati, raduje bih izabrao vucnu frezu, a prodao F600. Ostavio bih Kipor sa F600 I stavio na Goldoni, ali opet kuda cu sa ovim benzince. Jednistavno, da mi je ova masina a da se ne potrosim mnogo, jer mi godisnje treba za 10 do 20 ari.
 
Nazad
Vrh