Motokultivatori - opšta tema

То је повећи мотор од 4 киловата, пре ће бити неки од ~2 киловата.
Ма ја то гледајући бензински а вероватно је електрични и дупло мањи довољан.
Нешто се мислим (јбг. кад нисам техничке струке) да узмем за пробу неки мањи (220 в) па да прикачим на УПС (АПЦ 1000) да видим да ли ће се покренути и колико ће да ради.
Друга ствар, да ли може анласер да се искористи (ал' све имам утисак да би за пар минута срозао акумулатор)?

Imam jedan Holder kultivator sa sve motičicama, izuzetno pogodan za eVator.
Elektromotor stoji vertikalno, i preko centrifugalne spojnice i pužnog prenosa pokreće motičice.
Elektromotor bi trebalo da bude 3-4 kw trofazni, ali bi možda prošao i 2,5 kw monofazni.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Koji mi motokultivator preporucujete do 2000 evra, da ima 8 ks pa navise, a da uz njega ide freza, kopacica, noz za kosilicu i plug koji pravi kanal za krompir. I da ima neki servis u blizini Bogatica gde bih mogao da ga popravljam kad se pokvari. Ne bih imt 506 uzimao.

Nisam uspeo da nadjem goldoni od 14 ks na kupujemprodajem. Nasao sam od 8 ks. Jel mi mozete proslediti link od tog goldonija koji ste vi nasli. A i servis mi je bitan. Da ima ko da ga popravlja. Mom ujaku popravlja jedan covek tu iz sela ali imt 506. Ne znam da li bi umeo goldoni da popravi.

Goldoni 12/14ks je mašina koja može sve da radi i da traje.
Za majstora se moraš snaći pa iako je dalje od tebe.
Ne nalaziš, jer treba da tražiš veliki Labin, što je u stvari licenca Goldonija.

Kakvi su motokultivatori labinprogres, fpm agromehanika, ruris, garden master i muta gorenje? Koji je od njih najbolji? Posto moji hoce bas da bude nov motokultivator, kao iz fabrike da je izasao, pa mi treba vase misljenje.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi objasni, jos bolje da snimi kako se montira kosacica na neki motokultivator, recimo goldoni.

Prvo moraš da se zahvališ na odgovorima koje si već dobio, pa onda idemo dalje.
Mora se znati neki red..

Jel zna neko nesto o ovim kultivatorima? Rekao bih da nije original honda? Uzeo bih nesto do 500e pa ako moze mala pomoc sta bi bila najbolja kupovina za taj novac?

ako moze mala pomoc
Људи, морате реће шта хоћете да радите и у којим условима!
У сваком случају, овај са једном брзином обиђи.
Koji mi motokultivator preporucujete do 2000 evra, da ima 8 ks pa navise, a da uz njega ide freza, kopacica, noz za kosilicu i plug koji pravi kanal za krompir. I da ima neki servis u blizini Bogatica gde bih mogao da ga popravljam kad se pokvari.
Мало су тесне ове паре да нађеш очувану, озбиљну машину са наведеним прикључцима (Лабин мора бити са окретним ручкама). То што си написао "плуг који прави канал за кромпир" је одгртач/загртач и ни случајно се не односи према њему као плугу јер ћеш га одмах сјебати. Да би он вршио своју функцију земља треба да буде добро уситњена и да тај слој има жељену дубину.
Што се сервиса тиче, некада их је било на "сваком ћошку" (помрли стари мајстори) а много паора је тежило великим, универзалним машинама које су могле и да врше транспорт, нарочито с' карданским приколицама. Што се кошења тиче, Горење је имало одличне косачице као и ИМТ (407) али су и цене биле такве.

Људи, морате реће шта хоћете да радите и у којим условима!
У сваком случају, овај са једном брзином обиђи.

Мало су тесне ове паре да нађеш очувану, озбиљну машину са наведеним прикључцима (Лабин мора бити са окретним ручкама). То што си написао "плуг који прави канал за кромпир" је одгртач/загртач и ни случајно се не односи према њему као плугу јер ћеш га одмах сјебати. Да би он вршио своју функцију земља треба да буде добро уситњена и да тај слој има жељену дубину.
Што се сервиса тиче, некада их је било на "сваком ћошку" (помрли стари мајстори) а много паора је тежило великим, универзалним машинама које су могле и да врше транспорт, нарочито с' карданским приколицама. Што се кошења тиче, Горење је имало одличне косачице као и ИМТ (407) али су и цене биле такве.
Nisu problem pare. Majka hoce nov motokultivator. Odustala je od polovnih. Tako da i cena moze biti veca. Nasao sam labin progres za 330000. Ali me zanima kako se montira na njega kosacica. https://najpovoljnijialati.rs/proiz...ial-greeny-motor-kohler-395-labinprogres-395/

Ali me zanima kako se montira na njega kosacica.
И стрижна и ротациона косачица косе у рикверц. Монтажа тих коса је интуитивна а и добићеш упутство. Нови Мондијал има неколико типова и мотора а и неколико радних захвата коса. Да поновим, шта би хтео с' њим (све) да радиш?

Nazad
Vrh