Motokultivatori - opšta tema

Ово се десило кад сам хтео да упалим. Срећом. Сад кад гледам лежиште сегера не бих рекао да је ово од једног потеза. Изгледа да сам возио овако барем јуче цео дан. А можда и пар дана.

Mozda je zljeb razvaljivan neko vreme ali je zakovao cim je osigurac ispao

Послато са RMX3263 помоћу Тапатока

Pozdrav, narode....
Imam par pitanja za motor LA300...upali brzo, na 1 ili 2 poteza, ali mi nedostaje snage, kao da ga nesto gusi, pa ja sumnjam na karb....
Pitanje je, cime je najbolje detaljno ocistiti karburator (neka kiselina, tecnost i sl)...?
Kada sam hteo da proverim ulje, iz otvora gde je onaj plasticni cep, pocelo je da kulja ulje... kao da je prepunjeno, a valjda treba da bude samo do cepa?! Napominjem da sam tek kupio masinu, pa ne znam da nije prodavac namerno prelio ulje iz nekog razloga?
Ja cu svakako ulje zameniti, pa me zanima koje ulje ide i koliko se naliva...?Gde se ispusta staro ulje?

A sipam neko motorno ulje za benzinske motore? Do cepa?
Moze li se dobiti trenutno nesto na performansama motora sipanjem vece kolicine ulja u karter, jer sam se zacudio kada sam video da je ulje grunulo na cep kada sam otvorio?

U te male 4 taktne motore(podmazivanje buckanjem) po preporuci proizvodjaca(briggs , kinezi itd) vecinom ide SAE30.

Pa imaš na tom linku što si poslao i to slikom prikazano. Samo što se mora svaki put odviti šaraf, tako izgleda.

Poslato sa MRD-LX1 pomoću Tapatoka

Zbog cega dolazi do pucanja i vatre iz auspuha na LA300?
Inace motor dosta slabo prima gas..Cistio sam dizne karburatora...
Juce sam primetio da je puklo crevo goriva na onoj lulici, pa je curilo gotrivo... Moze li to biti razlog pucanja i slabog prijema gasa...?
Takodje sam primetio da je svecica prilicno masna...:) Ako bude motor kaput, morace da padne dizel kinez...:)

Ma skoro sam kupio masinu, ne znam nista o njoj.. A inace sam laik totalni...
Slucajno sam juce video da curi gorivo na crevu, pa rekoh mozda je od toga...
Par dana sam kosio, slabo je primala gas, kao da radi sa pola kapaciteta... A onda je par puta izbacila vatru i puklo iz auspuha...Pali na pola kanapa..
Svakako sam je kupio sa idejom da u dogledno vreme ugradim dizel motor, ali bih probao d aje koristim neko vreme ovako...treba mi za 10-ak dana kosenja godisnje..

Nazad
Vrh