Дакле, немој да покушаваш одмах да зарониш 20-30 сантима већ у више пролаза. Стрпљен-спашен.
Odlično, još uvek mi stoji na selu u garaži, kiša je svaki dan, pa praznici..nikako da se nadje vremena da se radi nešto
Za sada planiram sa njim samo baštu od 5ari da izfreziram i to je sve.Već sam izfrezirao dva reda, čisto da probam..ali vidim da visinu freziranja (odnosno dubinu) ne održavam ravnomerno,ali sve to dolazi vremenom, rutinski.Moja bašta je rastresita, već nekoliko godina tu na istom mestu sadimo povrće, dok nisam kupio IMT506, komšija, tu na selu, je preoravao/frezirao tih 5ari..tako da je to rastreseno samo tako i za IMT506 je to šala od posla.Čekam da budu lepši dani, da malo zemlja osuši, taman kada budem frezirao da ne bude prašine, a da bude rastresito, da može da se mrvi zemlja, da nema blata.
S'jeseni ču zasaditi 50sadnica sertifikovane kupine, za proizvodnju domaćeg kupinovog vina, za ličnu upotrebu i tu će mi IMT506 odraditi savršeno posao.
Videću kako će se pokazati u vučenju drva za pečenje prepečenice..ali sudeći po dosadašnjim informacijama, uz velike točkove i tegove..da će i taj deo odradjivati regularno.
Što se tiče košenja, znam čoveka koji sa IMT506 održava 3ha livada, tako da za moje potrebe je zadovoljavajuće.
@dubansr
Kada budeš uzimao IMT506, obavezno proveri da li je motor original nemački, da li je karburator BING nemački (jer postoji kopija BING karburatora koji je domaće proizvodnje).Takodje proveri da li je motor dihtovan,jer nisu ga oni uzalud otvarali.Postolje, dole gde je diferencijal, treba da bude narandžasta fabrička boja, a ne da ga farbaju i restauriraju..u tom slučaju nemaš pojma šta dobijaš, a sav taj njihov šatro rad, plaćaš 200-300evra,jer za ovo vremena koliko sam pratio oglase, shvatio sam da se tu vrte jedni te isti oglasi i da su to uglavnom 99% preprodavci koji negde nabavljaju IMT506 po ceni od 200-250€, srede ga i prodaju ti ga za 500-700€.
Obavezno, bar po pričama onih koji imaju IMT506,gledaj da bude godina proizvodnje 1990-1997.Moj je 1997. Taj period se u Knjaževcu sklapao IMT506 sa original nemačkim delovima.
Imao sam sreću da sam kupio IMT506 od čoveka koji je bio prvi vlasnik ,koji mi je dao i godinu dana pisane garancije, sa sve parafom,izjavom,kopijom lične karte..dakle kao u sudu da smo overili ugovor..i za sada sam zadovoljan.naravno, garancija podrazumeva ispravnost i poreklo motora i delova..a garancija ne važi na sitice..tipa potezna sajla, svećica i sl.Dakle,samo garancija da je original nemački motor i karb, nikada otvarani..i da će regularno raditi godinu dana.
Budi uporan i pronaći ćeš, prati redovno oglase, imaš u ovoj temi puno saveta..postoji i neki vašar u Rumi, mada je to meni daleko da bih išao, ali postoji i ta opcija, gde uz cenkanje možeš da pazariš i za 230€.