Probao sam da dodam drugi kondenzator (zaostali novi od juga i varburga) spolja na onu žicu za gašenje s tim što unutra nisam raskačio taj koji mi je sumnjiv i naravno da ništa ne pomaže
. Ako je onaj unutra probio ili nema dovoljno struje sa bobine i taj spolja ništa ništa ne može da uradi
. Ta freza je tako konstruisana da bi prišao unutra da šteluješ zazor ili menjaš nešto na palenju moraš da skidaš mehanizam za verglanje pa čak da svlačiš i magnet sa radilice pa da vraćaš sve da bi probao a kajla ima lufta pa zeza ispada kad se pakuje a ja kući uvek u žurbi i to radim noću sa štek lampom jer uveče pomažem komšiji oko nekih traktora pa mi seje ili slično i ne naplati, a i tad bih radio oko mog traktora (treba da mu ojačam i modifikujem vučnik i rezervoar malo vlaži da probam da ga nečim zalepim, i na prikolici nemam kočnice pa da osposobim malo ručne da dotežem pred brdo, letos me ponovo zgurala nizbrdo ali opet sreća nije me isprevrtala) a gubim vreme na tuđu frezu. Sinoć sam to sve izvadio pa ću sa posla do jednog majstora koji je improvizovao malu mašinicu za probu bobina od takvih stvarčica samo ću i tu izgubiti vremena pa neću stići da razmerim i zakujem štafne do mraka na rogove za nadstrešicu koju polako sam radim kad stignem sa posla. A najgore što sam ja kupio to sve polovno pa mi komšija dao pare i ako treba nova bobina ona je oko 2500 din i na dosad plaćene delove biće zaista bolje da je kupio frezu u radnom stanju nego što krparimo ovu. Ili da ja platim i da mu i ne govorim a još mu i popravljam džabe
samo da je konačno otera od mene, i moja stoji napolju zbog njegove a ima lopova. A dal joj još šta fali tek će da vidimo kad je upalim. Najgore od svega što nemam kad da spavam od raznog posla i opet finansijski muke. Čini mi se lepše žive oni što nemaju skoro ništa, i ne znaju to jest ne žele ništa da rade, njima fali tek za osnovne troškove. Odoh u
dok nema mušterija na poslu hehe.
---------- Poruka napisana 11-04-12 u 13:08 ---------- Prethodna poruka je 10-04-12 at 14:05 ----------
Majstor ima ispitivač bobine, mali uređaj na 220v, kači se na kabal od svećice i žicu za gašenje. Kaže ispravni bobina i kondenzator. Stavi nove platine (350 din) al da znaš da se i nove nekad dese ispravne, ako opet nema varnice zaokreći magnet na ona 4 šrafa na glavčini magneta možda je neko pogrešno zavrnuo (jer mi je prodao to oboje polovno i već zavrnuto jedno za drugo). Ako ne pomogne dođi opet za druge platine posle praznika. Znači novi delevi a možda neispravni- kvalitet na nivou. Znači ako budem imao volje noćas opet da par puta sve skidam i namestam možda budem dobio varnicu.