Motokultivatori - opšta tema

Odgovara li visina osovine radilice od postolja ,zbog ugla kaisa koji ide na menjac,mora li da se prepravlja zastitnik kajisa... kakav je sto se tice snage , paljenja..... ako je ko tomos da se manem coravog posla....
Imaš na mojim slikama koliko se odiže nov motor od postolja da bi remenice bile "u pravcu"....
Snage ima i više neg' što treba, pouzdan je i veoma tih, pogotovo u odnosu na tvoj dvotaktni Tomos motor....
Kod mene već 2 godine radi sve besprekorno, ne palim ga Zimi uopšte, samo naspem barem 3/4 rezervoara da stojiu rezervoaru da ne zarđa....
Povuče se poluga sauga, pusti se gorivo, malo "dodaš gasa", povučeš jedared,dvaput, ona upali, i odmah otvaram saug i pustim da radi pola minuta i krećem da radim s njom....
Ja i uslužno radim s njom, odradila je do sada, za 2 godine, sigurno par hektara plastenika i bašti....
Sa 5 litara benzina sam ošpartao nešto jače od jutra kukuruza, sa motičicama na njoj, ne špartačem....

Ja sam ga naručio prošle nedelje,sve je odgovaralo na mislim F600,jedino sam remenicu koja je bila na motoru G50 od 18mm razbušio na 19mm koja je na novom od GX200 i napravio novu kajlu.Sve ostalo je odgovaralo što se tiče montaže.Što se tiče snage i brzine ostalo je da vlasnik utvrdi pošto tada nije imao pogonski remen...

Poslednja izmena:
Stigao je motor,ugradio sam ga,zadovoljan.....
c3d5da006023c5db8926c6b8bb93f5fa.jpg
9b66123768b740579bd938f12a4d20a2.jpg

Послато са SM-A415F помоћу Тапатока

Tih kineskih 200 kubika bi trebali dati oko 5 konja, mislim da bi to za čistač snega sa turbinom bilo prilično knap.
Mi smo u firmi imali čistač sa za broj jačim benzincom(oko 290 kubika).

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Kolega Philby taj benzinski motor mislim da je sasvim dovljno jak za stosta ne samo za sneg . Ipak 5ks je 5ks ane 1,5. Samo nisam siguran dali se moze namontirati zbog prirubnice - gadjanja rupa, davno sam video mutu pa nisam 100% siguran. Dizel moze to znam.

Imaju sa konusnom radilicom i prirubnicom sa 6/12 rupa, ali sve kontam da bi bio slab. Prodaju ga pod 5 kW kao i dizelaše 178f, ali znamo da je ta snaga samo na naljepnici jer sam kinez ga deklariše na daleko manje.

Kod nas niko ne uvozi benzince od 270 kubika koji bi mi najviše odgovarao, a onaj od 390 mislim da bi ipak bio pretjerivanje i da bi samljeo mjenjač.

Ja sam na moju hondu f600 stavio lifan od 390 kubika i nekih 10-ak konja. Stavio sam remenicu od 15 cm na radilicu a na menjacu mi stoji na velikoj remenici. Imao sam prilicno muke dok nisam nasao pravu lokaciju gde da ga pricvrstim ali sad je bas lepo cucnuo. U transportu je nesto sporiji sa malim gumama ali u frezovanju sa kopacicama u drugoj brzini radi kao sat...potrosnja minimalna-za neverovati

Kakvi su Grillo motokultivatori, nasao sam u oglasima neki, ne pise snaga ni brzine, samo da je benzin. Meni bi prvenstveno trebala strizna kosa za njega, jel moze on to da kaci?
036595429f43acebb4e012c134180574.jpg

Sent from my BV9100 using Tapatalk

Vidio sam i ja samo sto je u Srbiji :)
Dobro to je ta cijena za kosu kao i kod svih drugih, mene vise zanima moze li od nekog drugog prouzvodjaca da se kaci prikljucak ili ide samo Grillo
Model je g85, benzin i misli da ima 3 brzine, lik je dovezao iz Njemacke i to je to sto on zna oko toga

To je prvenstveno namenjeno za vučnu frezu. Proveri kakve brzine ima kada okreneš ručke, odnosno da ne bude loša brzina za košenje..
Ako je prvenstveno kosačica potrebna, tražio bih neku namensku mašinu, jer svi ti univerzalni mtk su kompromis.

Prvenstveno kosenje, imam 10ak duluma koje ne obradjujem sem nesto malo baste. Ranije sam placao kosenje a sad je nemoguca.misija naci nekog da pokosi.

U nekom planu je vocnjak cisto da ne kazu komsije da sam lijen al htio bih imati i frezu, za tu bastu da to sam uradim

Ako sam ja dobro razumio guglajuci svi ti Grillo su koliko brzina napred toliko i nazad, kose za ove modele su 127cm sto bi mi bilo ok. Ne znam jedino kod mene je to sve strana iznad kuce, onako lijepa strana sto bi se reklo, dal je tih 8ks sto bi trebao da ima taj motokultivator malo za brdo?

Snaga motora ti svakako neće biti problem, uobičajeno je na tim mašinama oko 8 konja.
Grilo mašina je ok, slična ili ista ostalim talijanskim mašinam, nema tu ništa nepravilno zamišljeno, jedino što se priključci moraju juriti.
Nagib takođe nije problem kositi jer je mašina niska i postaje stabilna sa kosom od 127cm.

Grillo bi kostao sa odlaskom po njega oko 650 e, a na lokalu recimo ima Goldoni 8ks isto sa frezom za 700e. Meni laiku Grillo djeluje "ljepse" i mladje a koliko je to uopste bitno kod motokultivatora?
b387993bff1c282dd9f7c6ad664ca4be.jpg

Moj savet je da uzmeš 'Goldonca' koji je u stvari rasprostanjeni mali Labin.
Kosa i ostale priključke za njega je daleko lakše naći, menjač je proveren i jači nego na tom ušminkanom plastičnom grilu.
Jedino što bi goldonac imao investiciju u Kipor dizel ako benzinac zeza(a zezaće), mada je isto i sa grilom.

Nazad
Vrh