Ovo je bilo "iznuđeno" rešenje....
Nije moralo da se šparta, čista je njiva, vidi se na slici, prskanje perfekt uspelo, imao sam vremena, pa rekoh da i to odradim, kad već ne mogu traktorom ući, a MTK može...
Dosta ima praznog prostora gde kukuruz nije nikao, seme izbacilo klicu, ali se i osušilo, zbog nedostatka vlage u tom kritičnom periodu nicanja, pa je time otvoren prostor za nicanje korova, jer imaju idealne uslove, vlagu u poslednje vrijeme, i prostor....
Zato sam "preleteo" sve...
Imam u planu da napravim špartač za MTK, ali opet, treba i za to vremena, te tako pokušah ovako, i uspelo je, ostalo mi samo 6 redova od 37 koliko imam na njivi...
Oterala me kiša danas popodne, ove 2 litre što su pale...
Sutra bi trebalo da završim...
Зорге možeš pitati pošto je, ako prodaje, i škljocni koju fotku da vidim kakav je...
Ako nije skupo, da ne gubim vrijeme sa pravljenjem, mada imam već spremnog materijala, i "pačju nogu i lastine repove"....
Slobodno vrijeme me sputava...
Jedno pitanje, jel' kada špartate opteretite MTK tegovima, ili je dovoljno metalni točkovi i sopstvena težina ?
Ova moja Hondica mi nekako lagana, 'oće da se bacaka kada naiđem na red gde je prošao traktor u prskanju, i poklopi se sa tragom u sejanju....
I opet, nemam vremena za eksperimentisanje, otud moje pitanje, mada mi, do neke naredne prilike, a u skorije vrijeme jok, neće trebati špartač za MTK...
S druge strane dobra mi je ovo reklama bila, nailazili ljudi atarom, pa se raspitivali za cenu špartanja, jer stvarno odlično ide, doduše sporo i utrošak goriva nije zanemariv...
Duvandžija jedan se baš zagrejao, a nisam znao šta da tražim, niti da obećavam nešto, kad ni sam ne znam kada ću opet na posao da krenem, čeka me put u Centralnu Srbiju, terenski rad....
Novi PRC Kina-Honda motor se pokazao da vrijedi svaki uloženi "ojro" od onih 90 koliko je koštao prošle godine, i radi odlično, nije štucnuo, nisam čak ni ključ za svećicu nosio sa sobom, toliko sam bio siguran u njega i preporuka i za snagu i pouzdanost ; e sad, za potrošnju, nemam reper za poređenje u odnosu na drugi ili sličan motor, za ovaj vid upotrebe, a pogotovo ne na stari originalni Honda motor, jer nisam se puno "družio" s njim....