Motokultivatori - opšta tema

Ako kupuješ za freziranje samo kultivatori koji vuku sa sobom frezu kao priključak.Ovi sto se montira freza na pogonske tockove nije ništa posebno.Ima moj komšija skace i otima mu se iz ruku muke žive.

Ako kupuješ za freziranje samo kultivatori koji vuku sa sobom frezu kao priključak.Ovi sto se montira freza na pogonske tockove nije ništa posebno.Ima moj komšija skace i otima mu se iz ruku muke žive.
Da, treba mi isključivo za freziranje. Šta onda uzeti? Mislim da za veću mašinu ne bi bilo dovoljno mesta.

Pitaj ti komšiju i kakav mu je bio sex sa tvojom..... Jer to je sve stvar iskustva... Svaki kultivator je opasan kad ne znaš da ga koristiš kao i....,i obrnuto. Sto bi u tom slučaju značilo da ni posao nećeš uraditi kako treba, ako ne i učiš zanat.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ovo je mašina kojom se frezira bez napora Honda F400.
Za veće površine F600/700
Postoji i vučna freza za njih.
c2eb2400bd33888671311341680ca5ff.jpg

85113628bc9c787ce00e5d769c0709c5.jpg

Poslednja izmena:
Mislim da takvu frezu ima samo je motor drugi napakovan.Isto imt 506 sam gledao kako frezira vise grebe nego sto radi.Meni je jedan frezirao sa hondom ali je freza bila kao priključak milina kako radi.

Sto ljudi, sto cudi... Moji kum i stric su te honde obojica spakovali u veš lonac pa u staro gvozdje, stric je kategoricki odbijao da je ikome proda u delove koliko se razočarao, a otac je u isto vreme kupio imt506, kaže da je tad bio daleko jeftiniji... To je bilo pre više od 30god... Danas taj isti imt506 kultivira hektar sipurka redno pored naše i striceve baste... A neki ovde kao pravi srbi i dalje veruju kako je tudje sladje!

A šta je tuđe?
Misliš da je 506 domaći?
Prouči malo pa ćeš videti da je to malo lošija kopija nemačke Agrie..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Jeste, dobro mi je to poznato, ali honda nit je kopija, nit je tolika zver da vi to morate da naglasite tako što bi kudili ono što je ipak kod nas napravljeno.

Pa i Honda je pravljena kod 'nas' u Osijeku.
Gde je taj lonac sa delovima od Honde što je stric bacio?
Izvinjavam se što sam vređao 506. Dobra je to mašina za momčine..

A šta kažete za Yanmar dizel 4,1 KS i F620,mislim da je zahvat freze oko 100cm ,taj kida koliko se ukopava ,samo kad bih našao vučenu frezu za njega a da je povoljna to bi bio pun pogodak...

Vučna freza je preko 200€, ali najbolja mašina za vučnu frezu je F700, jer ima 5 brzina, od kojih su spore tri i mogu se koristiti za vučnu frezu.

Tako sam i ja čuo da se kreću vučne, na ovoj mojoj varijanti postoje duple remenice i na motoru i na menjaču tako da bih mogao imati i još sporiji prenos ali koliko kontam ta vučna se pokreće preko kardana.

Na F600 se pokreće sa izlaznog vratila, nema kardan.
Ako staviš sporiji pogon, ništa ne dobijaš, jer i freza sporije ide. Poenta je da freza ide koliko treba, ali da se točkovi uspore..

506 KNJAZEVACKA Zavrsava posao ima nesto dobro ali mnogo vise mana po meni nego vrlina .TROSI MNOGO .Dizel freze su u svim i najmanjim sitnicama i dugovecnije i minimalni potrosaci imam LOMBARDINI 530 za 40 godina full ekonomik

Има на Јутјубу канал једног Украјинца са "симптоматичним" презименом - Сербин, а име је Јуриј: https://www.youtube.com/user/1980yrik/videos

Човек има воље (сигурно и реалну потребу) и веште руке да прави којекаква оруђа за своје култиваторе.

Imao bi pitanje za iskusnije i strucnije . Labin progres mondijal motokultvator 8 ks benzinac ,sa la 300 motorom . Promenjena elektronika i stavljena nova boy-030 /bobina sa elektronikom/ , podesen zazor /pise treba da bude izmedju jezgra bobine i magneta max 0.2 mm, a zazor izmedju elektrode svecice 0.6 mm / , kod mene zazor vizit karta. Imas nova svecica, NGK b7hs. karburator opran i izduvan , Juce upalio i radio nekih 200 metara pa sam ga ugasio , posle upalio i jos nekih 100 metara frejzovao . sam se ugasio i posle toga ga ne mogu upaliti , .Varnicu ima , svecica ista , sada idem doneti novo gorivo ,ali to znaci nije pouzdan za paljenje /oce da radi -pali kada on oce a ne kada meni treba/. trebao bi mi savet sta jos ja mogu da pogledam i napravim da pali uvek iz 1-2 a ne ... Hvala

Nazad
Vrh