Ajde , da se manje mučim pa da pitam.
Planiram da imam baštu samo krompir i luk, i nista više na jedno 3 ara a maksimalno 4 ara bašte.
I sada cu imati dva reda od 23 metra, maline i lozu koju treba d azasadim, a dugoročno mozda bude i najvise 4 reda od 23 metra i to dva reda malina i kupina i 2 reda loze. To kada odem u penziju
Za to koju frezu mi preporucujete . Ne treba mi sem freze nista. Komsija ce mi uvek orati malim traktorim. Teren je rAvn kao tepsija i zemlja je plodna i meka, rastresita, uvek se oralo tuda.
NE trebaju mi veliki motokultivatori od 7 ili 8 KS. Da li su dobri Enihell ili Villaged od 5 ili 6 KS . Da li da uzmem neku manju polovnu Agria
Ovi LAbinci i IMT su mi mnogo glomazni i ne bih njih. Ne bih mogao da se nosim sa njima. Ove sa Tomosovim motorom UMO 6 ili UMO 8 necu jer sam zakljucio da su male snage .
Milim da je i Strus Austria kineska i da nema snagu koja im pise ( mozda gresim).
Znaci nesto sa cim mogu da se nosim i da moze da se upravlja i rukuje bez problema a da mi obavi posao kao sto sam napisao.
Platio bih oko 40 000 ne bih išao prema 50 000 dinara.
Moze se reći da dnevno necu frezerovati vise na primer od 5 ili maksimalnooo 6 ari.
Preporucite mi po dva modela , pa cu dalje googlati.
Inace ne razumem se u mehaniku, ali se ne sekiram zato mnogo, ima majstor u selu pa cu ga zvati ako treba da popravi nesto i on treba da zaradi i hrani porodicu.
Ali ne bih cesto da ga zovem .