Motokultivatori - opšta tema

U principu to je neka kolokvijalna podela da bi se znalo koji je tip kada je reč o freziranju zemljišta, pa tako Mtk (motokultivator) i ma vučnu frezu, a moto - kopačica ima motike umesto točkova, tako sam ja shvatio, možda grešim.

Ta rucica I sajla sluzi da ne drzis rikverc rukom nego na rucicu. Kad stisnes tu desnu rucicu ide u rikverc.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ee, vidis, a ja sam morao da drzim rucicu, pa kada pustim kvacilo, ona krece unazad. Jedna sajla to resava.

- - - - - - - - - -

Evo par fotografija sredjivanja ovog malog vocnjaka koji imam. Kao sto pomenuh, ovo je definitivno kopacica, i idealna je za ravnjanje zemlje posle oranja, ili jednostavno za povremenu obradu zemlje. Ne mrvi zemlju, vec kopa. Samim tim, ne remeti vodeno vazdusni rezim.
Najveca prednost: neverovatno mala potrosnja dizela
Najveca mana: ukoliko stavite uske nozeve, treba rukama odrzavati stabilnost. Ja sam nakacio najvecu sipku sa najvecim nozevima i ja taj problem nemam jer sama drzi ravnotezu.

sutra mi stize jedan oldtajmer ali me buni sto izgleda da nema kvacilo!!! dali je to moguce? ima menjac, dve blokade i rucicu koju kada stisnem pocne da gubi snagu kao kada se gasi. nisu mi bas znali objasniti ali kazu da je to kada vucem kardanku pa hocu da se zaustavim, kao zaustavlja izvod kardana. nista mi tu nije jasno

Meni to liči na kakav dekompresor, a ne na kvačilo...kakva je transmisija motora na menjač...preko remenice ili disk lamele i spojničke ?

Ima npr. mali labin sa ventilirajućim kvačilom,nemaš ručicu kvačila kad daješ gas krece ko automatik sam. Zanimljiva varijanta.

Losa rabota je oranje u vocnjaku, kidas povrsinske zile - sto plica obrada zemlje pogotovo u starijem zasadu.

Da li neko zna gde mogu nabaviti viljušku kvačila za mutu kosor?

0649095757 goran,delovi za imt 506,507,509,muta,goldoni,acme,toma vinkovic.....
provereno najjeftiniji sa delovima,
recimo pre neke dve nedelje sam uzimao od njega pogonski mesingani zupcanik i pogonsku puznu osovinu za kosora...cena komplet 153e i gratis semerinzi
a kod ostalih preko 175e... delovi koji su mi stigli su originalni iz prve ugradnje
nije reklama,vec pozitivno iskustvo,ako krsim pravila foruma slobodno obrisite post

inace ako ti je viljuska cela samo potrosena na kracima ili napukla na sredini(dva najcesca uzroka),bez problema se zavare prohromskom elektrodom i drzi odlicno

Mislim da nema prodavnicu, uzimao sam od njega delove za TV, pouzdan i ozbiljan čovek, preporuka.

Viljuška je već navarivana sa običnim elektrodama, a istrošen je i lim kojim viljuška stiska ležaj. Ležaje u kvačilu sam zamenio, pa bih da zamenim i taj lim i viljušku pošto planiram da ubacim nov motor - kipor 178F. Trebaju mi i sve sajle (2 za kočnice,blokada , kvačilo ,gas), ima li i to?

Mikser I ja bih rekao. Ali ajde. Mozda nije on. Zato sam i pitao odakle.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Nazad
Vrh