Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Čovek je iz Čačka, ima dosta delova Lombardini,Acme...ne znam za sajt, ovaj broj imam još kad sam jurio neke delove za LDA 510Nisam. Odakle je covek? Ima li neki sajt?
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Kao što vidite ovo pravih je pod navodnicama, jer su merenja i standardi razni, a najveća zabluda je to što skoro svi prodaju Goldonce i 509-ke pod 14ks, a na njima je motror LDA 450 koji je nominlno slabiji(kubikaži i hodu klipa) od LDA 510, ako bi LDA išao pod 12,5ks, onda bi LDA 450 bio 10 ks, ali to nije toliko važno.Ne može se snaga dobiti nigde drugde nego na motoru.Postoje merenja na samoj radilici (gde se dobija veća nominalna snaga) i na zamajcu (gde je snaga nešto nominalno niža,ali prava, "iskoristljiva").Sirova snaga se dobija obrtnim momentom koji je produkt rada klipa i radilice, pa tako postoji motori koji imaju manju kubikažu, ali kraći hod klipa (veći obrtaj radilice) i samim tim veću snagu, ali u užem opsegu, tj. najbolje rade pri visokim obrtajima,trebaju bolje (skuplje) materijale i podložniji su habanju.Dok motori veće kubikaže, imaju nešto duži hod klipa,sporije se okreće radilica, nominalnu su slabiji imaju širi opseg snage, materijali su nešto jevtiniji i po nekom pravilu duže traju.Menjač ima veoma važnu ulogu u svakom sklopu mašine (traktor, mtk,auto...) da tu sirovu snagu motora što bolje prenese na pogonske točkove i kardanska vratila, remenice...ali nikako ne utiču na nominalnu snagu te mašine.njen motor ima "pravih" 14ks