Mobilni telefoni

Dok se nisu prodali, koristili su bazne stanice A1 mreže.
Sada verovatno da koriste mts, pošto su u njihovim vlasništvu.

dusanboss .. za tebe je kasno ovoga puta, ali evo ideje kako ja radim:
Kupim jedan prepaid SIM i koristim neko vreme, za koje vidim da li mi odgovara ili ne.
Bolje nekoliko stotina dinara žrtvovanih, nego nekoliko hiljada i dve godine ugovora.

Mada, sem pokrivenosti signalom i cene.. ne vidim ih čemu bi bila neka presudna razlika u korist jednog, drugog ili nekog trećeg.
Svi imaju minute, SMS i internet.

Meni Globaltel ima pokrivenost, a cena je 335 dinara mesečno.

Uzeo sam još jedan poseban SIM za internet van kuće. Za isti novac.
(Pošto moj tablet računar samo wi-fi koristi..)

Kod kuće, internet je A1. Najjeftiniji i takođe ima pokrivenost signalom.

Poslednja izmena:
Mts lopovi cisti, svi se zale sa kojima sam pricao, racuni poskupeli bas dosta.
Ne znam gde bih presao, ne menja mi se broj...
Taj globaltel sad primamljivo deluje ali posto je isto njihov, ne petlja mi se sa njima vise.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Mts lopovi cisti, svi se zale sa kojima sam pricao, racuni poskupeli bas dosta.
Ne znam gde bih presao, ne menja mi se broj...
Taj globaltel sad primamljivo deluje ali posto je isto njihov, ne petlja mi se sa njima vise.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nemaš ugovornu obavezu. Pređeš u Globaltel, ako ti ne odgovara, posle 3 meseca ideš dalje.

Ja prešao na Mts prepaid sa 2 decenijskog postpaid-a....
Postoji tarifa Plan 100 i Plan 200 ....
Izabrao ovaj drugi za 800 dinara dobijaš :
200 min/sms u nacionalnom saobraćaju
 neograničeni minuti u mts mreži
2 GB data nacionalnog saobraćaja
10 GB data za društvene mreže
 Meni je ovo i više nego što mi je potrebno, plus malo malo, pa neka reklama za promociju, Internet do kraja meseca za , mlatim, 149 dinara...
Što je najbolje, nisam vezan nikakvim Ugovorom i u svakom trenutku mogu da im kažem, Adios...
Do sada sam imao neku postpaid Tarifu od 2700 dinara mesečno, što mi je postalo potpuno nepotrebno, i bespotrebno bacanje para na nešto što ne koristim....
Imao sam nameru da pređem kod drugih, za sada, ostaje ovako....

Ovi tornjevi za antene po selima ,gradovima,jel su oni u vlasnistvu tih mreznih operatera,ili to neka firma pravi i njima izdaju posle mesto za signal ?.
Ne znam čiji si tornjevi ali znam čije je ostalo preko čega signal mora da prođe do tog tornja.
MTS je svoje prodao, A1 i Yettel i dalje imaju u svom vlasništvu.
A kome je prodao kad je sve manje više njihovo? Jedino udbaškoj ekipi koja i do sad držala to, a sad valjda i da overe pečatom?

I mene je to plašilo. Međutim, zadržali su suštinu onoga što je Globaltel bio originalno - razumne cene.
Ne znam kako i zašto, ali imaju neku matematiku, izgleda.
Pa.. dokle traje.

Nažalost, struja, voda, internet, telefon.. iako jeste moguće živeti bez, ipak je puno komotnije sa. I to koriste da nas uslove.
Sa minutima, SMS i internetom je moguće kalkulisati.
YouTube se može gledati na nižoj rezoluciji. Svaki pametni telefon ima mogućnost dopisivanja, glasovnih i video poziva, slanja fajlova i sl preko interneta "out of the box", a u prodavnici aplikacija ima za instalirati servise poput Whatsapp i sličnih. Itd.

Tako da je sve moguće, samo treba izaći malo iz zone komfora.
Najjednostavnije je kada nismo ograničeni, ali je cena toga i najviša.
I kome ne odgovara da plaća toliko, ostaje uklapanje u niže pakete.

Globaltel, kao i svi ostali, nude takve mogućnosti.

Meni je prednost Globaltel operatera u tome što je proces kupovine prepaid kredita i paketa, uz mogućnost automatske obnove, prilično jednostavan i potpuno online.
Ne mogu tvrditi za ostale da je komplikovanije, ali ono malo što sam video podešavajući drugima uređaje, jeste komplikovanije.

Takođe, sav neiskorišćeni saobraćaj se prenosi u naredni mesec neograničeno dugo.
To su ostali do sada možda i promenili, ali znam da je kod njih prenos bio samo u naredni mesec.
U Globaltel mreži uvek imamo dostupno sve što smo do sada platili.

Lako je plaćati tu i tamo po malo. Deluje bezazleno.
Međutim, malo po malo, pa kada se pogleda koliko je to zbirno - budu to ozbiljni novci za koje se moglo kupiti nešto što bi se stvarno koristilo.

Ja prešao na Mts prepaid sa 2 decenijskog postpaid-a....
Postoji tarifa Plan 100 i Plan 200 ....
Izabrao ovaj drugi za 800 dinara dobijaš :
200 min/sms u nacionalnom saobraćaju
 neograničeni minuti u mts mreži
2 GB data nacionalnog saobraćaja
10 GB data za društvene mreže
 Meni je ovo i više nego što mi je potrebno, plus malo malo, pa neka reklama za promociju, Internet do kraja meseca za , mlatim, 149 dinara...
Što je najbolje, nisam vezan nikakvim Ugovorom i u svakom trenutku mogu da im kažem, Adios...
Do sada sam imao neku postpaid Tarifu od 2700 dinara mesečno, što mi je postalo potpuno nepotrebno, i bespotrebno bacanje para na nešto što ne koristim....
Imao sam nameru da pređem kod drugih, za sada, ostaje ovako....
Ja u A1 koristim dugo Mega plan 800 dinara (promo cena, sada je hiljadu):
e984d61a72ffd59cf871e8472fb40a12.jpg

Sta ima za 335 dinara mesecno ?
Globaltel koristim kao drugu karticu godinama i samo je održavam za 335 mesečno. Kod njih se prenosi neiskorišćeni sadržaj, pa se nakupilo minuta i neta:
0ba70cfdc2a5702aec8920825dcd82df.jpg
2a006f6bb7de0add1b605a746691e5c3.jpg

A kome treba, tu je i Freepaid, kida:
63dd94212b92954aa9a3bc0a7b94fd48.jpg

Poslednja izmena:
Nemaš ugovornu obavezu. Pređeš u Globaltel, ako ti ne odgovara, posle 3 meseca ideš dalje.
Baš zbog ovoga da ne postoji ugovorna obaveza i ja sam prešao u Globaltel ( free pejd )
Računao sam , čim se pojavi nešto drugo bolje preci ću tamo .
To je bilo pre 5-6 god.
Imali su i besplatni tv-kanali i još po nešto , mada i sada je bolje od drugih .
Najviše mi odgovaraju neograničeni pozivi ka svim mrežama i ova stavka da sam bez ugovora ( pa ako nešto iskoči ..... )

Ja imam A1 NEO 5. 1315 din. Trebalo bi svih 2 god. Zanimljivo da ga ovako uz ugovornu obavezu reklamiraju za 1899. Meni prvi put su ponudili neko malo sniženje koje mi nije odgovaralo i kada sam otišao drugi put da odjavim br. i da ugasim, tetkin dali mi ovu opciju za 1300. Kako, poima nema. Mislim da svi oni radi po principu kako kog zajebu i da im je najbitnije da sačuvaju korisnike. Sad ako im izvuku više para imaju bonus.

Bez ugovorne obaveze NEO 5 mi je bio 2300 din. Imam 5 GB neograničeni SMS i pozivi. U zadnje vreme toliki malo trošim da bi mi bilo dovoljno i najmanja tarifa tipa junior ili možda čak prepade. Ne znam kakvi su oni sad? Znam da im je pre minut bio papren.

Ja imam A1 NEO 5. 1315 din. Trebalo bi svih 2 god. Zanimljivo da ga ovako uz ugovornu obavezu reklamiraju za 1899. Meni prvi put su ponudili neko malo sniženje koje mi nije odgovaralo i kada sam otišao drugi put da odjavim br. i da ugasim, tetkin dali mi ovu opciju za 1300. Kako, poima nema. Mislim da svi oni radi po principu kako kog zajebu i da im je najbitnije da sačuvaju korisnike. Sad ako im izvuku više para imaju bonus.

Bez ugovorne obaveze NEO 5 mi je bio 2300 din. Imam 5 GB neograničeni SMS i pozivi. U zadnje vreme toliki malo trošim da bi mi bilo dovoljno i najmanja tarifa tipa junior ili možda čak prepade. Ne znam kakvi su oni sad? Znam da im je pre minut bio papren.
I meni su ponudili neo 5 za produzetak ugovora ,cena je 1400 din
sto bih im davao 400 din vise nego globaltelu i jos potpisivao ugovor..

Iz iskustva - to je kao na pijaci.

Četiri godine sam koristio kućni internet po ceni od 1.000 dinara.
Pred istek ugovora, otišao sam da prodružim i cura za pultom mi reče da je taj paket sada 1.500, ali da još samo danas mogu produžiti ugovor za 1.300.
Pošto gledam tako ponude drugih operatera sa vremena na vreme, znao sam da kod konkurencije sličan paket košta 1.000 dinara, pa joj rekoh da ću razmisliti i po izlasku, pogledam na njihovim sajtu i vidim da je redovna cena mog paketa sada zaista viša, ali ne 1.500, već ponuđenih 1.300 dinara.
Odem preko puta i zaključim ugovor na 1.000, plus nov ruter, mobilni. Baš kakav će mi uskoro ustrebati.

Neki dan kasnije, vratim se kod prvog operatera da podnesem zahtev za raskid ugovora, pošto mi ugovorena obaveza ističe za koji dan.
Momak sa kojom sam započeo razgovor, reče ok i počne praviti papire.. i tada se priključi drugi momak, pitajući zašto hoću da raskinem saradnju.
Kažem da mi nova cena ne odgovara i da kod drugog ima za 1.000.
On nešto gleda na računaru i kaže da postoji mogućnost postojećeg paketa, takođe za 1.000 dinara.
Rekoh, a da li dobijam i novi ruter, pošto je moj dobijen od njih star već četiri godine i vreme mu je za zamenu (preventivno ih treba menjati nakon pet godina, inače).
Kaže, to ne. Morao bih zaključiti nov ugovor, a tada bi cena bila onih 1.300.
Rekoh, onda ništa. Ostajemo pri raskidu.

Prošlo tako još nekoliko dana, došao dan kada mi ugovor ističe i zovu me iz njihovog centra.
Kaže sagovornica da mi danas ističe ugovor i da sam ja podneo zahtev za raskidom i da imaju ponudu za mene istog paketa po ceni od 800 dinara.
Kažem joj iskreno da sam ja već prešao kod drugog operatera i zahvalim se na ponudi.

Tako da - kao na pijaci.

Inače, sledeće dve godine sam koristio internet tog drugog operatera na ruteru prvog. I pošto su se cene ponovo promenile, vratio sam se prvom i dobio napokon nov ruter sa kojim internet sada prosto "leti".
I evo, treća godina od gore opisanog iskustva, kućni internet sada plaćam 1.200 dinara mesečno.
Mene je poskupljelo 200 dinara za poslednjih šest godina i imam tri rutera u vlasništvu.

To im je još jedna prikrivena stvar - u prvom ugovoru je uračunata cena rutera (ne poklanjaju oni nama njih zaista za "jedan dinar"), ali se kasnije ugovor samo produžuje po istoj ili višoj ceni, a novog rutera nigde.

Ko hoće zamenu - raskine ističući i napravi novi ugovor.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh