Mobilni telefoni

daner
Već sam dobio volju da ga naručim (redmi note 7). Onda sam primijetio da je skoro 20 mm dulji od mojeg sadašnjeg (Lumia 640), a on je prevelik jer mi jedva stane u džep. Gdje će se zaustaviti s tim dimenzijama? Dijagonala 4,5" je puno praktičnija, a moglo bi se još progutati i 5", ali više ????.
 
Nude mi u Telenoru (ima neki NG popusti) na rate za slicne pare Xiaomi Mi A3, Motorola One Vision, Galaxy A50 i Iphone 6s 32gb. Ima neki Huawei i Honor ali ne bih uzimao dok ne vidim sta ce biti sa onom zabranom. Nemam nameru da uzimam telefon za kes pa mi ovo dodje kao dobra varijanta. Ima jos nekih u tom rangu ali nisu me privukli. Najvise me mozda privlaci Xiaomi posto sam cuo samo pohvale na taj brend, a Iphone nisam imao do sad ne znam koliko se isplati uzeti 6s a sad je aktuelan 11 u svoje vreme je bio vrh telefon ali preskup sad jbm li ga. Motorolu imam trenutno i prezadovoljan sam. Jbm li ga sta odabrati.
 
daner
Već sam dobio volju da ga naručim (redmi note 7). Onda sam primijetio da je skoro 20 mm dulji od mojeg sadašnjeg (Lumia 640), a on je prevelik jer mi jedva stane u džep. Gdje će se zaustaviti s tim dimenzijama? Dijagonala 4,5" je puno praktičnija, a moglo bi se još progutati i 5", ali više ????.
Moj Mi9t pro ima 6.4" ekran i u opste nije prevelik.( bar za moju saku).

Brate ako zena moze koristiti note 7 jednom rukom ne vidim problem zasto ti ne bi mogao?

Ne bih se vise vratio ma manji mob nema tih para.

Ja sam polako prelazio sa 4" , 5" ,5.5" , 6.4

Mogu ti uslikati da taj prethodni od 5.5" nista nije gabaritno manji od ovog sa 6.4.



Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
@miksan i meni po recenzijama deluje kao vise nego dobar telefon u tom nekom rangu. Dok me moj drugar inace lud za Iphone, ubedjuje da je bolji 6s od gore navedenih i ako je model star 4-5god koliko vec
 
Nemoj slušati drugara, nemoj ni slučajno kupovati stare iP modele. Performanse su iste kao na trenutnim modelima srednjeg ranga a sve ostalo je mnogo bolje nego na starijim iP modelima.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
 
To da, isto sta ce biti sa beterijom koja je dosta stara? Ta je vec na izdisaju, a telefon nov.Jednostavno stoji u magacinu i to nije vise to.

Ja iphone ne gotivim zbog nekih banalnih stvari.Dugo nisu imali ni led notifikaciju.A o aplikacijama koje vrede skoro sve moras kupiti.Tako je nekad bilo kako je sad nemam pojma niti me interesuje.
 
@miksan i meni po recenzijama deluje kao vise nego dobar telefon u tom nekom rangu. Dok me moj drugar inace lud za Iphone, ubedjuje da je bolji 6s od gore navedenih i ako je model star 4-5god koliko vec
Sto volim te zaludjenike za iphone ,obicno "poznavaoci" tehnike.

Koristi svoj zdrav razum a ne savete nekog pristrasnog koji je ubedjen da je iphone najbolji na svetu.E pa nije!
Imam takvih pacijenata oko sebe koliko hoces, nista ni ne znaju o svom uredjaju ali znaju da je naj bolji.

Sto bih dao sad za iphone 11 1400e kad xiaomi to isto napravi za 400e i jos baterija duplo duze traje i mogu da instaliram sta hocu.

Pa jedino da sam retardiran da placam brend 1000e vise.

Tako i ostale modele, otvoris lepo specifikacije telefona koji ti se vizuelno i cenovno dopadaju po uporedjuj, koji ima vise rama, ko ima bolji cpu,gpu ,rom memoriju, dal je amoled lcd, koja rezolucija itd.

Ja obicno mesec dana pre kupovine svaki dan po malo cackam , gledam testove , bechmark testove itd i tek onda prelomim.Ne vezujem se nikad za jednu marku.

Xiaomi trenutno nudi najvise za novac!


Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
 
Poslednja izmena:
Imam i ja te "poznavaoce" tehnologije u društvu, ali jedan je poseban "poznavalac". Ne razume se uopšte, ali to ga ne sprečava da izjavljuje neke veoma netačne i pomalo glupe izjave.
Kao što kažeš Daner, hvale i misle da je najbolji a ne znaju ništa o svom uređaju. Vrhunac koji su ti poznavaoci dostigli je da su me ubeđivali da postoji iPhone sa dodatnom opremom koji ima prednji blic. Ne razlikuju prednji LED od skroz belog ekrana na maksalnoj osvetljenošću ekrana koji se pali pri fotografisanju prednjom kamerom.

Sent from my Redmi Note 5 Pro using Tapatalk
 
Vise Iphone stvar nekog "prestiza". Ne sporim da ima odredjene kvalitete ali iskreno bas toliko da je bolji od ostalih za tu cenovnu razliku koliko je skuplji. Znam dosta njih koji jedva krpe kraj sa krajem ali u najgorem slucaju nose 6s ili 7 pa prema 11tici. Svaceg ima.
Ja iz tih razlog i nisam koristio Iphone do sada. Jer iskreno oduvek su papreni, a nisam preterano zahtevan korisnik. Koristio sam svasta i uvek bio zadovoljan. Ali Xiaomi najvise privlaci. Jer i u svetu njihovi telefoni imaju izuzetno dobre recenzije.

Послато са Moto G (5S) уз помоћ Тапатока
 
Pre neki dan sam prešao sa iphona 6 na honor x9 mogu vam reći da je telefon babaroga za iphon 6. Ranije sam koristio Android tel. Pa sam prešao iz nužde na iphon sad sam se vratio na Android, mnogo mi je Android praktičniji ne vidim šta iphon više nudi da bude znatno skuplji.
Jedno vreme kada sam počeo koristiti iphon delovalo mi je puno praktičniji i lakše, međutim sam uvideo da je tel napravljen za onu kategoriju kojima je bitniji prestiž tako da nema Srbije u iphonu( sve mi govori da sam u susedstvu, i kalendar i valutu i...) nema ni iphona u Srbiji bar kod mene.
 
Dugo sam do pre nekoliko godina pratio telefonsko trziste, razvoj i sve oko telefona.Sada mnogo manje pratim nego pre.Nacitao sam dosta o telefonima sto na bencmark forumu sto na nekim stranim sajtovima.Takodje hrvatska telekineza.com ako jos uvek stoji sajt i forum cije je bese osnivac Dakok koji ima po 5-6k posta na nekoliko kineskih foruma koji ima brdo znaja i bas prati razvoj kineskih telefona od koga smo dosta naucili.

Coolpad F1 i meizu m2 sam narucio kada jos niko ovde nije ni cuo za te marke niti su bile na nasem trzistu, F1 brat ga jos uvek koristi i radi sasvim pristojno koliko je star i zaostao sa hardverom.Meizu sam prodao davno, inace ko nije upucen meizu je nekada bio ucitelj a xiaomi ucenik i jos na pocetku.Nazalost dosta su posustali kada su imali bese spor sa qualcomom ili su raskinuli saradnju nisam siguran davno je bilo ali se polako vracaju.

Coolpad drzi dosta pateneta u svom vlasnistvu, mislim da su oni prvi krenuli sa dual sim telefonima.

Pratio sam podatke o prodaji na globanom nivou, nekih verzija i marki uopste nema na evropskom trzistu jer se ceo rat oko prodaje vodi u Kini i Indiji.

Najvise mi je zao nekih brendova koji su propali kao sto su recimo gionee koji je bio u vrhu, prvi telefon sa keramickim kucistem.Ili recimo mali InFocus koji je imao dosta dobrih jeftinih modela.Leeco(bivisi LeTv) koji je jedno vreme bio best buy ispred xiaomi telefona.

Ima tu dosta dobrih brendova sto vecih sto manjih, recimo meni je interesantan Smartisan koji je osnovao bivsi clan Apple tima.Veliki BBK electoniks sa brednovima VIVO i OPPO(One plus).Znao sam ranije dosta tih podatka, kinezi su napravili bum na trzistu i osisali mnoge uneli dosta inovacija.


Apple vise kupuju kompleksasi iz pomodorstva, da ga stave na sto.Pozdravljam samo one kojima je potreban zbog posla ili je jednostavno navikao na taj brend i nece da menja.
 
Nazad
Vrh