Mobilni telefoni

Posle duzeg biranja izabrao sam note 8pro

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Pitanje za one koji su više upućeni u mobilne telefone treba da obnovim ugovor i ova tri mogu da uzmem za 1 dinar pa mi treba pomoć sad koristim Huawei Honor 8 4GB/32GB Dual

Huawei Honor 20 Lite Dual
Huawei P30 Lite 4GB/128GB Dual
Huawei Honor 9X 64GB

Tu su svi negde, samo 9X veći ekran, jača baterija, teži, nema notch, nego pop-up selfie kamera.

Sent from my ELE-L29 using Tapatalk

Upravo sad koristim p30 lite, tel ko tel, slabo se ja u to razumem, sviđa mi se velika memorija i što odavno nisam imao tel koji ovoliko dugo drži bateriju... 2 dana nekad i malo više...

Meni baterija na Lumiji 640 drži 6-7 dana (dopunim kad još ima 10-15% energije). Vi, koji imate problema s trajanjem baterije, razmislite da smanjite korištenje telefona. Bit će tu i drugih koristi, a ne samo na trajnosti baterije. ;)

Sta je to viber i messenger ?.
Ako hocete da vam traju baterije kupite obicne telefone,ne smart igracke,i bukvalno zaboravljate kad ste je punili zadnji put.

"Pametni uredjaji" i tekako vrede i olaksavaju svakodnevan zivot.
Koliko puta mi je od koristi samo bila navigacija ne tel, bezbroj puta zavrsim posao tako sto zabelezim kamerom nesto, prosledim Viberom,itd itd.
Ni u kom slucaju ne podrzavam kad neko kaze da je glupost!!
A to punjenje baterije, ne znam zasto je prob, uvece kad legnes tel na punjac i cao.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Nemam nameru da se vraćam u 15 vek po pitanju tehnologije.Meni telefon služi za sve moguće i nemoguće radnje tj.kao džepni računar.Dejo dovoljan je akumulator od Fergusona. :D

Nije korištenje pametnog telefona glupost. Baš naprotiv. No ja sam za umjerenost u svemu. Punjenje mobitela preko noći ne preporučam. Elektronika je ipak podložna kvarovima, a požar u kući nitko ne želi. Možda se ne dogodi nikad :), ali i jedanput je previše :(.

Da li to korišćenje elektronike noću ili u ovom slučaju punjenja telefona znači da ne bi ni jedan drugi uređaj trebao da bude uključen noću jer može da izazove požar? :)

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sluzi da odreaguje ukoliko uredjaj probije na masu tj oklop uredjaja i zatvori strujni krug preko uzemljenja ili coveka.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Fidova sklopka reaguje ako zatvori strujni krug izmedju faze i uzemljenja ili nule i uzemljenja i to je to.

Ako dodje do spoja faze i nule fid ne reaguje nego osigurac lad predje odredjenu amperazu.

Ako vam je osigurac deblji nego instalacija u kuci planuce instalacija.

Ako covek dodirne fazu i nulu nema mu zastite nikakve.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Fidelova sklopka reaguje ako potrošnja faze i nule nije jednaka da tako kažem ne znam kako drugačije da se izjasnim ne mora da dođe do zemljospoja da bi izbacila, i kod nas su obično na 0,3A ja imam neku staru Nemačku koja je osetljivija i ona izbacuje na 0,15A mislim i da fidelova sklopka izbacuje i na kratak spoj nule i faze ali nisam siguran

Da pojasnim jos malo bolje. Sva struja koja prodje kroz fid sklopku faznim provodnikom, mora se vratiti u istoj jacini kroz fid nultim provodnikom. To znaci da je potrosac koji je spojen na fazu i nulu zatvorio strujni krug bez "gubitaka" struje sa strane. Zato se strucno i zove zastitini prekidac diferencijalne struje. Razlika struje koja udje kroz fid i vrati se nazad je podesiva vrednost i obicno je 30-50mA. Zasto 30-50mA? Zato sto je ta vrednost relativno bezbedna za coveka.

Послато са SM-J530F помоћу Тапатока

Unatoč riziku koji uvijek postoji, veš mašina je obično uključena cijelu noć i programirana tako da pranje počne u toliko sati da ga završi do početka skuplje tarife.

S punjačem je drukčije.Punjač i mobitel se prilikom punjenja griju. Ništa se neće dogoditi ako je sve u redu i punjač prekine punjenje kad je baterija puna. No, što se događa ako punjač nastavi filati bateriju i nakon što je ova puna ili se pojavi neki drugi kvar na punjaču? Osim toga punjač i mobitel su prilikom punjenja postavljeni na lako zapaljivom materijalu (drvo ili iveral) pa je rizik puno veći nego kod veš mašine.

Nazad
Vrh