Što se tiče telefona, u njih se ne razumem, ali znam da svako ko proba smart telefone više ne može da se razdvoji od njih i vrati na obične.
![Osmeh :osmeh: :osmeh:](/styles/default/xenforo/smilies/poljoinfo/icon_biggrin.gif)
A taj viber je super stvar na telefonu, ja ga sad više koristim nego sms a i za razgovore pogotovo ako pričaš sa nekim u inostranstvu. A i kamera je super stvar, pogotovo za nas forumaše
![Osmeh :osmeh: :osmeh:](/styles/default/xenforo/smilies/poljoinfo/icon_biggrin.gif)
, jer jedna slika vredi više nego hiljadu reči...
E, a ono što sam zapravo hteo da kažem (a nisam mogao da odolim da se ne dotaknem vibera i kamere
) jeste o tom traženju panja sa metal detektorom. Pre mnogo godina ja sam sam napravio metal detektor ciljano baš za tu namenu. I on je savršeno radio kod mene u dvorištu i u nekim, tako da kažem, eksperimentalnim uslovima. Ali na njivi ćorak!
Otprilike sam znao gde su panjevi (ukucana cev u zemlju), i gde god sam u tom delu stavio detektor on je prijavo metal. Gde on zapišti, a ja ašov i kopaj. I iskopam ekserčinu! Malo dalje opet pišti detektor, ja opet ašov u ruke a ono čep od pivske flaše. Opet malo dalje, kopanje i folija od paštete ili kiselog mleka... I tako sam ja crko od kopanja i batalio posao jer detektor pišti gde god ga staviš (mislim u tom pojasu između njive i lenije) jer svugde se nađe bar neki metal
![Sjasi :sjasi: :sjasi:](/styles/default/xenforo/smilies/poljoinfo/sjasi.gif)
. Posle sam uvidio da mi je mnogo lakše da iz katastra uzmem mere od svih komšijskih njiva i bar negde se nađe regularan panj, odmeri sa trakom i onda već ima jako malo kopanja. A danas vam ni ne treba katastar jer se sve nađe na netu...