Mobilni telefoni

A sad glavno pitanje , do koliko para ?

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Po meni bi ti najbolji bio Xiaomi Redmi 4A, solidan telefon sa 2 gb ram memorije, dosta dobrom baterijom od 3120 mAh u odnosu na ostale u tom cenovnom rangu.

Što se tiče telefona, u njih se ne razumem, ali znam da svako ko proba smart telefone više ne može da se razdvoji od njih i vrati na obične. :osmeh: A taj viber je super stvar na telefonu, ja ga sad više koristim nego sms a i za razgovore pogotovo ako pričaš sa nekim u inostranstvu. A i kamera je super stvar, pogotovo za nas forumaše :osmeh:, jer jedna slika vredi više nego hiljadu reči...

E, a ono što sam zapravo hteo da kažem (a nisam mogao da odolim da se ne dotaknem vibera i kamere :osmeh:) jeste o tom traženju panja sa metal detektorom. Pre mnogo godina ja sam sam napravio metal detektor ciljano baš za tu namenu. I on je savršeno radio kod mene u dvorištu i u nekim, tako da kažem, eksperimentalnim uslovima. Ali na njivi ćorak! :haha:

Otprilike sam znao gde su panjevi (ukucana cev u zemlju), i gde god sam u tom delu stavio detektor on je prijavo metal. Gde on zapišti, a ja ašov i kopaj. I iskopam ekserčinu! Malo dalje opet pišti detektor, ja opet ašov u ruke a ono čep od pivske flaše. Opet malo dalje, kopanje i folija od paštete ili kiselog mleka... I tako sam ja crko od kopanja i batalio posao jer detektor pišti gde god ga staviš (mislim u tom pojasu između njive i lenije) jer svugde se nađe bar neki metal :sjasi: . Posle sam uvidio da mi je mnogo lakše da iz katastra uzmem mere od svih komšijskih njiva i bar negde se nađe regularan panj, odmeri sa trakom i onda već ima jako malo kopanja. A danas vam ni ne treba katastar jer se sve nađe na netu...

Jaaaao,pa sećam se te priče sa metal detektorom! Au znači osudjen sam na ili svadju sa matorim ili na traženje panjeva.... :)
E a što se tiče prelaska na smart tel.... Dosta sam tvrdoglav,ali možda ću i ja tako. Što se tiče vibera i tih džidža bidža e to sigurno neću koristiti,ali kamera to si u pravu! Jedna slika hiljadu reči a svaki put kad hoću nešto da slikam obavezno zaboravim poneti fotoaparat..... A prethodni telefoni nisu imali bogzna kakve kamere pa se i nisam trudio da slikam,a bude x momenata kada nešto hoću da škljocnem a nemam.... Dooobro. Znači tel sas dobru kameru,jakom bakterijom.... Sužava se izbor :)

Sinisa,viber je dobra stvar,nemoj da budes tvrdoglav,nego obavezno da ga instaliras :ppozdrav: Posaljes nekad nekom neku sliku,a mozes i neki minut razgovora da ustedis kad koristis viber,a posebno ti je usteda kad si na wi fi mrezi.

Jedan moj drugar je dugo bio protivnik tih smart telefona (isto je bilo i sa plugovima obrtačima :haha: - kuku meni ako pročita :osmeh: ). Kao to nije za nas poljoprivrednike jer će se u poslu lako razbiti, masni prsti od ulja i sl. I onda je koristio neki CAT telefon, ciglja obična, ja ga zezao da može da ga iskoristi kao klocnu :haha: , al' navodno kao stvoren za poljoprivrednike, zaštićen od prašine, vode i udaraca. A kad pričamo kao da govori iz bunara (eho) od tog njegovog zaštitnog omotača, plus se još i kvario. Kad je konačno crko skroz kupio je smart. I sad tvrdi da ne bi mogao više bez njega i interneta na telefonu.

E da je cigletina jeste i to teška! A da se iskoristi za klocnu,vidiš,to mi nije palo napamet. :haha:
Ma to sam i ja rekao ne treba mi takav tel. Ko da sam se vratio u 99-u kad sam imao onaj alcatel club što mu se izvlačila antena.... Jbt tog nisi mogao izgubiti pa sve i da hoćeš. Ili ga čuješ kad ti negde ispadne ili osetiš olakšanje! :haha:
Ali onaj manji Alcatel (bananica).... E taj mi nekako ostao u lepom sećanju. I nokia 1110i. E ta mi je ispadala milion puta na tri dela se raspadala i nikad nije bilo da ne radi kad je sastavim. I kad sam je izgubio od tog doba me prati maler i nemam normalan tel. Ili trokira zvučnik ili mikrofon,ekrana sam se namenjao barem jedno 5-6... I džaba kupim nov tel kad se napuni prašine a on rikne ili ga ja riknem... Pokušaću se sprijateljiti sa smart tel. ali ako bude sran.a,vraćam se klasici. Totalno sam operisan od nekih stvari.
Eto Brankoviću,popustio sam. :osmeh:

Ima ga prijatelj i radio je dobro jedno vreme,posle je počeo da brljavi... Inače taj mi se svidja vizuelno ali finansijski... malčak probija budžet.

Kako su se pokazali Coolpad telefoni ?? Zeni mi nude u Telenoru model Modena 2 za 1 din cini mi se uz paket, pa ne znamo kakvi su. Sreca moja pa nije preterano zahtevna oko telefona vazno je da ima mogucnost za Viber i Instagram i prihvatljivu kakvu takvu kameru :osmeh:

Potreban mi je pomoć na ćerkinom telefonu ima opcija za otključavanje sa devet tačkica koje treba spojiti u nekom obliku da bi otključao telefon a ona tu nešto menjala pa zaboravila šta može tu da se uradi nekako da se resetuje ili nešto tako?

Mogao si napisati koji je telefon u pitanju, no, ovako najosnovnije. Svaki tefon sa Android OS ima nacin da se hard resetom, svi podaci obrisu i tako pristupi telefonom, jedino ne moze za telefone kojima je osnova androdi OS 6.0 (marshmallow) gde je bezbednost podignuta kao kod iOS.
Znaci pomocu tastera ''on/off'' ''volume - ili +'' udje u recovery iz kog se moze uraditi hard reset kojim se telefon vraca na onako kao kad je kupljen.
Detaljnije uputstvo mozes naci na YT, npr. Hard reset ''tip telefona''

Kad zaboravis pattern imas opciju na mail da ti se posalje sifra,pogledaj malo bolje.

Послато са LG-G2 7.1.2 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh