Mobilni telefoni

Ајфон је име и ништа више.

Шаоми телефони су ккаса за себе са миуи системом који као основу користи андроид ОС. Мој бураз је прошле године купип шаоми (xiaomi) редми нот 3 про, који је тада коштао око 200 евра, а ни ај фон ни било који најскупљу андроид не могу да му посмрде под прозор када су перформансе у питању. Једино где је лошији је камера, све остало разваљује како ради. Он је уместо друге картице убацио сд од 128гб, а попуњено му је око 70 укупне РОМ меморије, а телефон ни да штуцне када је очитава.

Ми 5с је звер која кошта око 290 евра, а разлика је само у камери у односу на редми нот 3 про и мањи је габаритно.

А ко воли егзотику и цену око 650 евра за телефон ту је Ми микс који има екран од 6,5 инча спакован у величину телефона од 5.5 инча...тај телефон је убица...

Ја тренутно користим два нексуса 4 и 5х и оба су више него одлични, чак је по мени 4рка за нијансу бтжа од 5х....

Да, ајфон је име и ништа више....ја сам пре неки дан поручио шаоми редми ноте 4х по цени од 220 евра...телефон са две сим картице, могућност убацивања до 256гб меморије уместо једне сим, са батеријом од 4100мач...има миуи 8, који поједе за доручак ИоС, а батерија му траје и траје....

- - - - - - - - - -

Фендт име, ко и свако друго од тих западних трактора...није ни џони што је био, ко ни фент, ко ни кејс интернационал, ко ни они стари масеји...дана све то праве да се мења што пре, а не да траје 30 и више година....а коштају многи ко и тај ајфон...

Sto bi matorci kod mene rekli, MIR DECO OCI POVADILI :haha:

Elem, salu na stranu, ajmo da sagledamo to ovako...

Meni je traktor, traktor, kao sto je nekome telefon, samo telefon... Imas jaci/slabiji traktor sa ovakvom-onakvom opremom kao sto imas i telefone sa ovakvim procesorom/kamerom, itd... Shvatate poentu... :)

E sad! Prvo i osnovno je ZA STA tebi rodjo treba telefon? :osmeh: Ako ces da citas novine, zoves, pises na Viber, itd... To moze svaki danas... I nemoj bacati puno para za to, uzmi bolje neke udobne patike ;)

Ja npr igram igrice... Mnoooogo igram igrice :) I to zahtevne. (world of tanks npr...) Volim da fotkam koliko i da igram igrice... Znaci sta? Trazio sam telefon sa brzim procesorom (octa-core), dobrom kamerom (13mp), itd... A naravno tu je i ona najbitnija stavka kod nas Srba... Buuudzeet :osmeh: E sad, najbolje bi bio onaj koji mozes da dobijes dzabe (prim. nadjes na ulici, ispao u autobusu, itd...)... Ali, u nedostatku takvog ti lepo kazes, ok imam 200jevreja, odes na neki od domacih sajtova i vidis sta sve ima... A ima sta 'oces :))) I onda udri...

A to, koji se kvari, koji ne... Sve se danas kvari i puca... I svi su kockasti, uglavnom crni i 90% rade na androidu...

Proximus,sta mislis jel bolja Xperia M ili Xperia Z kod Sony? Inace koristim Z2 vec godinu i po,ubica od telefona i ako je star vec 3 godine.

Да, ајфон је име и ништа више....ја сам пре неки дан поручио шаоми редми ноте 4х по цени од 220 евра...телефон са две сим картице, могућност убацивања до 256гб меморије уместо једне сим, са батеријом од 4100мач...има миуи 8, који поједе за доручак ИоС, а батерија му траје и траје....

- - - - - - - - - -

Фендт име, ко и свако друго од тих западних трактора...није ни џони што је био, ко ни фент, ко ни кејс интернационал, ко ни они стари масеји...дана све то праве да се мења што пре, а не да траје 30 и више година....а коштају многи ко и тај ајфон...
Gde porucujes saomi? Kod nad negde ili od preko.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Mogao bi da razmisliš o htc 530-630, dobre kamere,dosta memorije nisu preterano skupi a ipak je htc ime

Код нас сам га узео на купујем продаје. То су телефони за еу тржиште, без кинеских апликација...са гугл продавницом...

Да тај убица је телефончина чија батерија траје и до 3 дана....

- - - - - - - - - -

Brend,kao YTO npr

јесте, кад би се зајебавали...прогуглај малко да видиш шта је xiaomi компанија и шта све праве, па ондак остављај овакве шаљиве коментаре...

Proximus,sta mislis jel bolja Xperia M ili Xperia Z kod Sony? Inace koristim Z2 vec godinu i po,ubica od telefona i ako je star vec 3 godine.

Z druze... To su im premijum telefoni :) Imaju 2 moja druga isto Z2 i jaci su od 80% ovih danas... Zato sto je Z2 tada izbacen kao najjaci u klasi sa gomilom kojekakvih tehnoloskih prednosti koje ni danas "najjaci" nemaju.

To npr danas Xperia ima u obliku Xperia 'XZ Premium' modela! PRVI telefon sa 4k ekranom i super slo-mo tehnologijom od 960fps-a!!!
Poredjenja radi, GoPro kamera 5. gen. u black varijanti ima (samo) 240fps... :osmeh: (opet poredjenja radi, 99% svih telefona pri video zapisu ima frame rate od 24-30fps, cisto eto da se vidi razlika u odnosu na 960fps-a) :)))

Generalno, tako neki telefon kosta sada jako puno... Prvo, jer je telefon, drugo, sto smo mi u Srbiji, a trece, pa i da nismo, opet, malo je nas koji bi mogli da iskoristimo pun potencijal telefona... Ali za 2 godine, bice povoljan i dovoljan za do kraja zivota verovatno... Mada znam neke kojima je i Nokia 3310 dovoljna :)

Uzmimo npr moju Xperiu koja ima (kao i sve ostale) NFC tehnologiju. To je po meni jedna od najcool stvarcica koju su napravili a niko je ili ne koristi ili ne zna cemu sluzi :)

Da ne bih pisao roman o tome, ima na google-u :)

Elem, mi u BG-u imamo ovaj šuntavi "bus-plus"... Ali kao takav sistem, podrzava NFC, a to meni olaksava zivot tako da kada nemam para kod sebe za kartu, ili sam u nekoj bozijoj zabiti u okolini BG-a gde nema da se kupi prosto karta, mogu da skinem aplikaciju, kupim online kartu, udjem u bus, prislonim telefon na aparat i on mi otkuca kartu ili vise karata ako nas ide vise... A posle mi kroz racun obracunaju tih 90 dinara :) I svi mi kontrolori kazu da sam ja jedini koji koristi telefon za placanje :) A sudeci po izrazima lica ljudi kada vide da se kucam telefonom mi govori isto :haha:

Da ne duzim, kao sto sam napisao u predhodnom postu, ja telefon uzimam zbog onoga "za sta mi treba", a ne da mi sluzi kao potmetac za case kao nekima :osmeh:

Izasao xiaomi mi6 ,cini mi se da ce operjati sve . Po meni trenutno xiaomi mi 6 i one plus 3t. Snaga s8 samo 300-400e jeftinije

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Ljudi,trebao bih da kupim nov tel ali imam par nejasnoća pa mi treba vaša pomoć... Kakav je to kompas i akcelerometar što spominju u opisu telefona? Npr u ovom http://www.mobilnisvet.com/mobilni/2639/Samsung/I9000 Galaxy S 8GB
A i onaj gps,glonass za čega im sve to služi a pri tome i ne radi? :)
Npr kod ovog http://www.mobilnisvet.com/mobilni/4407/HTC/Desire 510
Nešto mi se mota po glavi.... Negde sam na forumu naišao da je neko pisao kako ima instaliranu aplikaciju za kompas ali sad već nzm ni gde a ni ko.... pa ako kompas ima opciju za trenutno pokazivanje lokacije,možda bih mogao da ga iskoristim za očitavanje trenutnih koordinata a sve u cilju zbog radi lakšeg pronalaženja zatrpanog kamena medjaša i sličnih egzibicija kojih mi je pomalo dosta. Da li za tako nešto može da se iskoristi mobilni telefon i koji? A pokušao bih i instalirati aplikaciju Agribus navy.
Koji telefon da kupim? Na šta da obratim pažnju? Znači nije mi bitan tip marka aktuelan ili neaktuelan model,bitno mi da podrži par (pomenutih) aplikacija,da baterija izdrži bar jedan dan (naravno može i više) sa nekim prosečnim korišćenjem (razgovor,poruke i malo net-a). I da se uklopim do nekih 120e. Ako uopšte mogu da se uklopim za tu cifru....

99% telefona ima te karakteristike i moze da podrzi te aplikacije tako da sam izbor je na tebi :) sto se tice trazenja panjeva sa telefonom e to je tesko izvodljivo posto u najboljem slucaju ces moci da postignes preciznost od neka 3m

Poslato sa FRD-L09 uz pomoć Tapatoka

E do gnjurca.... Onda ću kupiti metal detektor pa umesto drvenih šibati metalne panjeve. Doooovde mi je više (pokazujem preko glave al se ne vidi :) ) traženja panjeva i ukopavanje izvaljenih! A baćo neda da ih ostavim jedno 20cm iznad zemlje....
Ako 99% tel može da podrži,šta to znači da oni kojima je to navedeno u opisu već imaju instalirano ili ...? I onda,na šta da obratim pažnju? Čitao sam neke komentare pa spominju mala memorija pa tel počne da koči ako se instalira neka aplikacija.... Možda nekome zvuče smešna ova moja pitanja ali meni tel služi (dosad je služio) samo da se javim na njega,da pozovem i pošaljem poruku. Znači ne interesuju me viberi,vajberi,bajberi,vatsap,igrice i ostale piz.arije,čak ni kamera-kamere,(onda pokušajte zamisliti kakav tel koristim :) ) ali eto s obzirom da moram promeniti tel zbog slabog mikrofona.... Pa kad već kupujem pokušao bih onda da ga iskoristim za pomenute stvarčice.
Ne bih da dam pare npr za neku Nokiu ili Samsung koja je "slaba" ako može da završi posao npr LG,Alcatel ili slični. Zato,da čujem predloge! Koji tel? :)
-------------------------------------
I da,bilo bi dobro da je malčak otporan na udarce i prašinu. Znam,znam Caterpilar... Ali da l' ima još neki?

Nazad
Vrh