Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Logično i prirodnoRastislav je napisao(la):To za paritete mislim da ce tesko moci...dosta komplikovano.Mislim da ima puno problema koji moraju da se rese da bi to udruzenje profunkcionisalo.Po meni najveci poljoprivrednici na ovom forumu tj oni koji obrađuju najvise zemlje bi trebalo da se dogovore i naprave to udruzenje a posle manji da im se prikljuce.
100% tacnonebojsa je napisao(la):Logično i prirodno
Postoje i firme koje ti na kuću donesu sve što naručiš. Ja hemiju i đubriva uzimam u NS (da ne reklamiram firmu), povoljniji su a donesu mi robu kući, 60 km. Uvek imaju i neke akcije. Preko njih možeš uzeti i kredit. Ove godine su oni plaćali kamatu do 3 meseca. I njima se to isplati. Verovatno bi im se još više isplatilo kad bi nas bilo mnogo više. Ima još takvih firmi, borba za kupca je velika.
Što se tiče pariteta znam da je to problem. Ljudi nemaju para pa moraju tako da rade. Ali treba izračunati da li je bolje uzeti kredit pa kupiti za keš ili svesno ići na dranje kao što je paritet. Paritet jeste lakši za većinu ali niko ti neće dati na paritet ako se debelo nije ukalkulisao.
mira je napisao(la):Nije bas da ljudi iz centara za ruralni razvoj nista ne cine za ljude sa sela.Na etno sajmu hrane i pica koji je odrzan pre nekoliko dana imala sam priliku da razgovaram sa ljudima koji su zapoceli proizvodnju zahvaljujuci saradnji sa pomenutnim centrima i ministarstvom.Pomogli im da naprave biznis plan, uputili gde da konkurisu za sredstva...
Treba koristiti sve sto drzava ponudi.
Dobro je sto mozes da dobijes informaciju sta i kako raditi u dvadesetak gradova,pa nisu u prednosti oni koji se nalaze u dva centra moci(BG i NS)