Možda je utopija a možda

Odg: mozda je utopija a mozda...

cukaneca je napisao(la):
13 de bas mene da zapadne :cao: ako mogu jedan predlog da usmerimo raspravu u pravcu programa i statuta a ne imena.mozda bi neko mogao da iskopa statut neke stranke koji bismo mogli samo da prilagodimo nama.ime ce vec doci samo
drugar je osnovao udruženje kozara.iskoristio je statut poslovnih žena.samo je "poslovne žene" preimenovao u koze.sve ostalo isto.
i onako to niko ne čita.

Senatore@ samo opusteno. Poenta je u tome da se moguca samovolja predaednika i rukovodecih organa svede na nulu ili priblizno nuli.Praksa pokazuje da se i najmanje ''rupice'' u zakonima,podzakonskim aktima... statutima koriste u one svrhe zbog cega su i ostavljene...A cinjenica je da se ''konstrukcijom''statuta ne bavi obican clan koji i na dalje ostaje obican clan.On samo potpise pristupnicu verujuci u bolje sutra,ne obracajuci paznju na sitnice koje se kasnije obiju o glavu svima samo ne predsedniku zato sto je on vec zavrsio posao.

@ mira Ne valja :nono: ako si u stranci moraš se povinovati stranačkoj politici ,udružiti se i lobirati na način kako su to uradili komšije o čemu sam pisao ::namigivanje::

ljudi, zaboravite stranku i politiku.od toga nema ništa.to je klanje vola za kilo mesa. nit postoje ljudi koji se u to razumeju, nit logistika, nit pare.
ono što nama treba je terminska prodaja poljoprivrednih proizvoda ili ugovori sa prerađivačima u kojima se garantuje otkup ili minimalna cena. to je sve!
kad sejem u proleće, da mogu pre setve da prodam rod po unapred poznatoj ceni.

tarana je napisao(la):
ljudi, zaboravite stranku i politiku.od toga nema ništa.to je klanje vola za kilo mesa. nit postoje ljudi koji se u to razumeju, nit logistika, nit pare.
ono što nama treba je terminska prodaja poljoprivrednih proizvoda ili ugovori sa prerađivačima u kojima se garantuje otkup ili minimalna cena. to je sve!
kad sejem u proleće, da mogu pre setve da prodam rod po unapred poznatoj ceni.
Straka zasad mozda ne, ali udruzenje da , bas zbog tih pregovora sa preradivacima.

@all post-adžije,
Alčo ljudi,
prikočite malo, rekao sam da je ovo "resavska škola" od jedne partije, neću da Vam kaže koje, a nije ni bitno, važno je da se može iskoristiti, ali predhodno mora da se sredi, izbace suvišni delovi i ubace pametne stvari i konstuktivni predlozi, ala npr. "dzionik", a i još neki. Morao bi to da uradi neki pravnik, mislim da ih ima na našem forumu, ali "o tom po tom". Kada procitate moj post potpis "Lako je ..." shvatićete poentu.
Prvo mora da se ::prica::; pa :ppozdrav:, pa :sta:, pa :nono:, pa tek onda ::svaka cast:: i :D

isto tako i za cene djubriva koje su preskupe , za konstantnu cenu svinja, predlazem da se kontaktiraju postojeca udruzenja radi skupljanja informacija i Udruzivanja u jedinstveno udruzenje poljoprivrednika ,dakle da budemo JEDINSTVENI. Otprilike da imamo ovako nesto... Jedno udruzenje a u tom udruzenju pod udruzenje... Primer: UDRUZENJe (svih ) poljoprivrednika >udruzenje ratara, stocara , povrtara,vocara vinogradara....itd.

Još nešto,
stranka nikako, to je najveđa glupost i budalaština, imamo "politike i preko kurc.", dosta nam je "pametnjakovića političara" i ostalih, mi pravimo udruženje, sa sasvim drugačijim zadacima i ciljevima - da se naša reč čuje, da možemo da nekoga, snagom udruženja - 3000 ljudi i više, da "priteramo uza zid" i ostvarimo naš prava, ako sam dobro razumeo!?
:D
Post je spojen: [time]1260274467[/time]

@drgan18
Potpuno se slažem.Treba iskoristiti već postojeću infrastrukturu bez obzira što je većina udruženja uglavnom neaktivna.

Ja se isto slazem sa Draganom i taranom i abrom itd.Na pocetku je dovoljno neko drustvo tj udruzenje a posle ako bude drustvo perspektivno moze da se osnuje i stranka i pokusa da se uđe u parlament.

ju, ju samo slušam...već postoje udruženja koja nerade ništa i u kojim se nalaze bar neki stručni ljudi...pa opet ništa...svi misle kao dovoljna je volja...a ja vam kažem da bez para nema ništa...

I jedno pitanje:koliko se ljudi ovih što konstantno diskutuje zna lično?jel se znate među sobom?

Ovo pitam zato što i da se osnuje i udruženje i stranka sve je to lepo...a šta će biti kada neiđemo na probleme, a svugde ih ima...ili ako se korist nekog nepoklapa sa većonom a on ima "neku" vlast bolje raći položaj...šta onda?

svi kao govore sve je to lepo, sve je to lepo a niko ništa konkretno da uradi...

i nemojte da mislite da ja ovo govorim zato što sam protiv...naprotiv samo zelim da ukažem na neke stvari...

Hvala,hvala Shale ako nisi primetio ::prica:: :udri: :ppozdrav:

Ako hocete nesto da komentarisete procitajte temu od pocetka pa onda pisite, jer vec 5 ljudi pise bukvalno istu stvar da li znate ovo, da li znate ono....
Predlozite nesto pametno, nesto novo a ne svi odmah nece to moci.... :udri:

smedic je napisao(la):
Ako hocete nesto da komentarisete procitajte temu od pocetka pa onda pisite, jer vec 5 ljudi pise bukvalno istu stvar da li znate ovo, da li znate ono....
Predlozite nesto pametno, nesto novo a ne svi odmah nece to moci.... :udri:

Ako je ovo na moj račun, mislim da nisam duplirao, tj govorio ono što je već rečeno... ispravi me ako grešim...

dicki je napisao(la):
Hvala,hvala Shale ako nisi primetio ::prica:: :udri: :ppozdrav:

sve je to ok, ali ovo je višak :ppozdrav: ...jer kad se popije nisam siguran koliko može dobra stvar da se napravi...

Pa mozda nisi bukvalno ali sustina je ista: da nema bez para, da volja nije dosta, da nece niko nista da uradi...

Mislim da ovo sto pisemo znaci da nesto radimo, pricamo pa ako na kraju imamo slicna misljenja mozda nesto i bude. Volju imamo, pare cemo naci - i u ostalim drzavama nisu imali 1.000.000e pa seli i dogovarali se, niti su se znali vec su se upoznali jer su imali slicne ideje!!

Pa kakve brre pare hocete jos se nije nista ispililo konkretno.
ima ovde ljudi koji ce malo volonterski da se angazuju da se stvar pokrene

U redu statut al zasta bi ----konkretno----- to udruzenje trebalo da se zalaze !

@Shale
Ja nikoga licno ne poznajem, ako se odlucimo za formiranje stranke - osnovacemo odbore!Kako drugacije?!
Naravno da ne muce isti problemi seljaka u Vrbasu i Kraljevu, to nije razlog da osnujemo 90 stranaka, u svakom mestu po jedna..

@smedic
to što mi ovde diskutujemo o nečemu, neznači da radimo, a i nisam spominjao milione evra nego sam spomenuo 5000 a ko zna, možda i treba vise....a i navedi me neku organizaciju ili stranku koja je nastala pričom preko neta:haha:

@dzionik
pa ko danas još radi nesto volonterski, a da je ovakve ozbiljnosti:haha: - po meni niko...

@mira
ok to sa odborima s tim se slažem...

@Dragan18
alo brate, mi pričamo o Srbiji...kakve su se to najveće odluke kod nas donosile u kafani:haha: - a i te koje su se donosile nisu dugo trajale...

Nazad
Vrh