PetarM
Član
Treba da dobiju svaka im čast što rade na dva mesta ogradjujem se ako je drugo u opštiniVec je konstatovano da bar 80% clanstva ovog foruma radi u nekoj firmi i posle posla radi neku granu poljoprivrede tako da ne vredi diskutovati. Nece se oni odreci kolaca koji jest mali, ali oni hoce svoje parce.
Ja sam jednom gledao čini mi se da je bilo 3 ili 5% od budžeta više je išlo u mlekare sisteme navodnjavanja i sl ako neko ima za 2021 neka napiše, koliki % poljopr budžeta ide na direktna davanja po ha i po grlu
U tom grmu leži zec ja sam protiv da se gložimo oko koske ako neko krade bikove.
Rendžer koštavaljda 200-300 hiljada eura zadruga sa 2.000 ha je dobila subvenciju od države koliko je to za PG 1.000 ha po 200 eura, a sigurno nema u opštini da se nakupi tih 1.000 eura. E sada naravno pametnije bi i ja bi želeo da sam ministar to bi i uradio, u privatnom delu gde su PG tu bi u ime državeinstalirao taj rendžer pa da poljoprivrednici dobiju navodnjavanje umesto 10 god subvenc po ha svima bolje. Ovako zadruga zaradi 10 takvih rendžera ne mora im još država od mog poreza dodavati