MOMOSARIC
Član
Za početak glasovne poruke .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Druže ja mislim da strateški skroz grešišSto da daju bilo sta u vezi ratarstva kad je tu najbolje ?
Treba da daju na stocarstvo koje izumire, povrtarstvo,cvecarstvo,prerade mesa,voca,povrca.
Poenta je da se sto manje hrane uvozi i sto manje para odlazi iz drzave. Pa kad daju subvemcoje na svinje i krave onda komsija otvori mlekaru,a drugi mesaru, pa neko radi preradu koze,neko pravi jakne i namestaj od te koze,neko od vune pravi odecu....da ne duzim dalje ali tako se jaca privreda ti ljudi ce da kupuju i trose pare na vece inpute,angazovace gradjevince da prave objekte i tako se obrcu pare.
Treba subvenciinisati ono od cega su svi pobegli, jedino u ratarstvo beze i zaposleni. Nije.poenta da se izvozi sirovi kukuruz,soja...tu je drzavi cist minus.
Nije izvozna sansa Jugoslavije bila Yugo u Americi, nego hrana za americku vojsku, pa onda dzemperi Sirogojno i tako neke delikatne stvari.
Mada znaju svi ovo sto sam napisao samo se neki osecaju superiornima i misle kako bas njima sve pripada.
Mozda iz Australije pa su stajali u luci dok se ne donese konacna odluka za DjokovicaPa verovatno sa Novog Zelanda...
Ja bih rado voleo da upoznam neke clanove uzivoZato ja volim raspravu uživo...Doduše onda neki nemaju šta da kažu...Maca pojede jezik.
Neki ti duzni??
U susednom selu sam čekao red na pumpi, bio ispred mene traktor sa Horsch sejalicom, zauzeo komplet 2 aparata i pošto sam stajao na kolskom ulazu pomerim se 2 metra unazad i čekam. Ovaj je sipao 200-300 litara pa se odužilo i uglavnom kad je podigao sejalicu i krenuo, krenem i ja ali istovremeno uleće direkt sa puta deda sa Dijanom , nije shvatio da i ja čekam. U tom haosu se nekako nismo sudarili ali je on naterao auto na onu betonsku bankinu između dva aparata za točenje. Svi smo izašli iz vozila, traktorista i ja komentarišemo kako smo mogli izginuti da je ovaj udario u aparat, da se moglo nešto zapaliti a on i drugi deda suvozač pokušavaju da vrate auto sa bankine jer je naseo. Izašao i radnik sa pumpe pa smo zajedno izgurali Dijanu i tu mi svi podjebavamo dedu kako nije za vožnju, kako je uopšte prošao lekarski itd... Traktorista ode, deda se vrati iza mene i ja nateram auto da sipam dizel u burad u gepeku. Priđe mi deda i kao nije video da ja čekam na redu, tra la la i ja dok sam otvarao čep kažem : Idi bre deda, voziš kao manijak ! On se skamenio, ko zna šta budala misli da manijak znači i skoro istovremeno prilazi radnik sa crevom i drugi deda sa suvozačevog mesta i kaže mu: Jesi ti čuo šta ti je ovaj beograđan rekao? Kad se deda narogušio, vidim ja da će se ladno zaleteti na mene i kaže : Dosta je meni vas beograđana što se ovde qrčite! Ja skontam da je to zbog tablica, imao sam neku Seat Cordobu na lizing pa bile BG table. Desnom rukom sam sipao gorivo i čujem neko viče pazi, mahinalno levom uradim šraubu i poklopim dedu ali ga više gurnem, zatetura se i padne preko haube svojih kola na beton. Onaj drugi odmah pobegne u auto a deda broj jedan sav unezveren kreće prema kolima i tu se i ja malo poplašim da ne uzme neko oružje ili šipku, stignem ga i kad je izvlačio nešto ispod sedišta povučem ga za okovratnik, on 30 kila sa vlažnom majicom, odleteo kao najlonski džak. Vidim ja da je ispala olovka i blokčić, kaže on hteo je da mi upiše tablice jer mu je sin policajac. Da ne dužim, pošto sam već i ja tu poludeo jer me je napala i neka baba što je izašla iz apoteke kako bi po nama trebalo sve matore pobiti, kako smo nezahvalni i ja tučem matorog čoveka uzmem hemijsku iz kola (dedina nije htela da radi)i na njegov blok upišem svoju adresu pa nek se jave ako treba on i sin.Radi čega?
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka