Iz cijeg dzepa ode??Naravno da neće biti mala kad mi godišnje ode više od 600.000 din na penziono i zdravstveno osiguranje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Iz cijeg dzepa ode??Naravno da neće biti mala kad mi godišnje ode više od 600.000 din na penziono i zdravstveno osiguranje.
Kad se sve uracuna takse na bruto platu su oko 38%. Pola od toga penziono, 1/4 zdravstveno i 1/4 porez. To nominalno placa poslodavac, ali u realnosti poslodavac samo vrsi uplatu u praksi se tvoja plata srazmerno smanjuje. Ako ti je neto plata 62 000 din, da nema drzave bila bi 100 000 dinIz cijeg dzepa ode??
Ко каже да није знао да ће чланови техничке владе потписати ССП? Шта је требао, да јури Ђелића и Тадића по Луксембургу...Hahaha, Sole, Sole stari vraže. Džukela je bio premijer ali nije jadan znao da je Đelić potpisao ...Takav folirant još nije viđen kao Sveti Koštunije Neobavešteni...
Zenin stric u Lapcu je radio u pilani, do 11 sati završi normu i onda je radio na farmi i 80tih su kupili traktor izgradili štale za krave itd. Meni je bezveze kriterijum da li neko radi 1 ili 2 posla u mojoj porodici i socijalizmu moji roditelji su uvek radili 2 posla, ima neko ko radi jedan pa ni za taj nije. Na primer u državnim firmama dobijaju platu ne rade ništa a mrzi ih da govore i žive. Da li ti znači neko da nije poljoprivrednik jer radi dva posla, pa ja bih pre rekao da nije poljoprivrednik ako ima ispod proseka prinose. Mislim da bi idealan kriterijum bio koliko ko prihoduje od poljoprivrede i koliko ha ili krava ovaca ima da je u kategoriji gazdinstva Ako se slažemo poljoprivrednike koji imaju preko 50 ha ili 150ha u brdsko planinskim država ne treba da pomaže možda u ratarstvu od 3-50ha u vocarstvu od 0,3ha-20ha, u stočarstvu od 3 do 100 krava itd. Naravno tačne cifre stvar procene ali to bi bila ciljna grupa a da li imaju 15, 35, 55 god ili imaju i neki posao pride a kod mene većina ima stalni posao a bavi se ratarstvom povrtarstvom a neki i stocarstvom ne bi ih otpisaoDok god se ne postavi tacna definicija sta je i ko je pljoprivrednik sve ce biti razvodnjeno i sluzice samo kao socijalna kategorija koja drzi socijalni mir. Postavio sam pitanje u jednoj drugoj temi pa niko nije odgovorio, a vrlo je jednostavno. Kada upisujete dete u vrtic ili skolu sta u kolonu zanimanje roditelja upisujete vi koji radite kao doktori, advokati, radnici,trgovci, penzioneri, a usput obradjujete i zemlju. Poljoprivrednik?????
potpuno se slažem to ovde neki ministar i neki potencirajuZasto se potencira ko nije na PIO za poljoprivredu da ne dobije nista od subvencija?Kako mislite da mali napreduju?
Znate da sa malim povrsinama ne moze da se izdrzava porodica nego samo sluzi kao dodatni novac.Dobro sa povrtastvom moze.Bolje da bude parlog?
Nikako nemojte, bolje da menjamo ministra, da uzme poreze od ovih sa 200ha, 500ha a da zabrani strancima i onima koji imaju više od 1.000ha da raspolažu tolikom zemljom, bar dok nas još uvek ima koji verujemo da su Srbi svoji na svome dok imaju zemlju, kao PG ne kao korporacije. Lično da me ova država natera da prodam to što imam otišao bih odavde i ne bih se okrenuo, pa neka naseljavaju kineze i avganistanceZnaci treba svi mali ispod Sava i Dunava da prodamo svu zemlju i da motamo kablove?
Silom prilika ili dobrovoljno od posle osnovne ?Znači imamo 20% poljoprivrednika na Poljo info forumu.