Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

Alo, IMT je ok traktor, obavi posao kao i svaki drugi, s možda malo više kvarova ali to ponajviše ovisi o vlasniku.

Isti takav posao će napravitit i zetor, možda će i manje ili više potrošit, ali gledajući na udobnost, kočnice,.. tu nema uspredbe

bubu ako se nevaram ti nisi završio oranje zbog traktora, a imaš dvije sedmice..

I sada stvar je ukusa i eura
Ovakav 577

Uploaded with ImageShack.us

ili Zekana 7745

Kad sam uzimao traktor, gledao sam jedan 577DV, ali netreba mi takvo što u dvorištu, što je bolje bolje je, uzeo slabiji od njega, bez prednje vuče, dosta mlađi i malo skuplji 7211..

Uploaded with ImageShack.us

Nekažem da imt nije stroj, pogotovo 577, ali nekome je nešto draže..

I pogle, ratarhr je prodo 565 za 3000eura, a ja dobio za ursusa 360, 4100eura.. Doduše zato sam ga i prodo ali ni sam nebi reko..
Znaju ljudi šta valja, iako je i za mene 565 stroj naspram usre..

o ukusima netreba raspravljati to je tačno ali čak i oni bez ukusa vide šta je lepše,udobnije,efikasnije,ekonomičnije Česi ala ga opraviste svaka vam čast :D

Bubu je napisao(la):
@mityoo

Ima IMT-a i sa resenom kabinom ali je nebitno posto sam konkretno mislio na ove moj matorce od 30 godina. :haha:

@Zoran0230

Ti ocegledno nisi vozio ni jednog boljeg IMT-a od 560?? :cao:
Pa i ja sam mislio na moje matorce... Jedan je '79-to a drugi '78... jedino je 904 malo mlađi 1987-mo godište...

Usporedivši IMT i Zetor dosta je tu razlika...

Zetor je dobar traktor,ni jedan traktor nije loš svi su oni dobri ili bolji..Isto tako nema najboljeg..
Radio sam i za Zetorom 7211 i IMT 577..IMT mi se bolje dopada,precizniji hidraulik,imao je hidraulični volan dok Zetor nije imao,vozio sam isto jednog 7211 koji ima hidraulični volan ali opet nije ravan IMT-u,kad Zetor ima kao pomočni cilindar postavljne uzduž motora s ljeve strane..Kod IMT mi se volan bolje dopada,kod Zetora mi takav volan nije neko rješenje..Jest da IMT proizvodi malo veču buku u kabini,i ima nekih vibracija više nego u Zetoru,ali nikad mi to nije bio neki problem..Kod 577 moram još spomenut njegov strašan motor S44,koji je stvarno nepoderiv i niti jedan Zetor mu tu nije ravan..

Dakle moj glas bi tu bio za IMT 577..

@petarhr

Jeste da nisam zavrsio oranje jer ga nisam ni poceo na vreme i uopste me to ne tangira. Efektivno je uzorano oko 35kj za nekih 5 dana s' tim da sam 2 dana orao sa 2 traktora i 3 dana sa 1 traktorom.
O kocnicama je 100 puta raspravljano, greska je ispravljena i zove se kocnice potopljene u ulju.

@mirmag

'fala lepo, limarija mi ne znaci nista kad je sve isto kao kod mene. Doduse, imas drugacije prednje felne i imas direktnu spojku na prednjoj vuci koju sam ja vec pripremio da namontiram... :haha:

@mityoo

IMT je malo kasnije od Zetora poceo da radi kabine kako treba ali garantujem ti da su performanse bolje u korist bika na Petrovim slikama. :D

Da se umešam:
- 577 nije u klasi 72 već 560
- 577 ni dan danas nema kabinu kao 72 niti u dogledno vreme neće ni imati
- IMT hidraulika preciznija jedino loše rešenje zupčasta pumpa i većina od nas imala sa tim problema
- motor s44 manji potrošač i OK
- ALI ni zetor nije loš na 6000 sati jedino 2sijalice promenjene i KADA ĆETE POČETI MISLITI NA SEBE I SVOJE ZDRAVLJE i tu zetor najviše poništava IMT.
1-zetor
2-imt
3-rus
Moja ergela i moj redosled vrednovanja, mada i rus preskače imt sa kabinom. :cao:

abro je napisao(la):
1-zetor
2-imt
3-rus
Moja ergela i moj redosled vrednovanja, mada i rus preskače imt sa kabinom. :cao:
Ispred svih njih je MF:
sezona-2010-foto_13023700_17389826_18201481.jpg

silaza-2008-foto_13023700_13347935_13348016.jpg

Oba MF su moji..Ovaj s prednjom vučom je prodan u 6mesecu bio je kod mene 8godina..
Ovaj bez prednje vuče je dan danas kod mene i ljudi moji to je nepoderiva mašina,ni jedan Zetor niti IMT a niti Rus nije mu ni do koljena.. :ppozdrav:

Moj dragi, MONTOYA...

Ako ne prodadeš tijeg tvojeg Zmajčeka....

Možda se i dogovoridemo....

Bubu,vozio sam i 540-15 godina,što znači da sam sa Imt-a prešao na zetora i to što napišem ima pokrića,
Zetor nije mašina za ganjanje i onda ti je zahvalan.Imt je dosta mekan u odnosu na zetora.

Bubu,druže i ja nisam znao dok ga nisam kupio a i ti ćeš sa tvojim imt-om odraditi posao kao što sam i ja radio ali pričamo o razlici.Ja sam prodao i 540 da bih kupio još jednog zetora-mislim da to sve govori :ppozdrav:

@MONTOYA
577-70ks
72xx-64ks
560-58ks
Ti mi reci a mislim da smo nas dvoje istu raspravu već imali. :cao:
Još da dodam da imam IMT Titin (533) i Miloševićov(539), ovaj drugi nema šanse da istrpi to što je prvi.[quote
Zoran0230 je napisao(la):
Imt je dosta mekan u odnosu na zetora.
Sa ovim se nebih složio.

@Abro

Druže, i ratniče, zemljodelski stari....

Ama, bre volijem te samo zato što se razumedemo na dva jezikata...

pitanje za hurlija ,kakva je kabina na tom mf 590 ,što se tiče buke i udobnosti i dali je hidraulika kao u imt-a? ako može koja slika unutrašnjosti kabine

MONTOYA je napisao(la):
abro,kako
577= 70ks
560= 58ks
pa koji je približniji 72-ci
565 je u klasi 7211, 7711 je dosta drukčiji od 72, jači motor, mokre kočnice, brži u transportu..

Motor na 533 je izdržljiviji samo zbog pumpe i pneumatske regulacije br.okr., jer je dosta tromiji, sporije prima gas pa ga sve to manje razbija. Dok 539 ide naspram njega kao da je neznam ni sam koliko jači.

Nazad
Vrh