Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

Citam ove teme i sad se pitam je lud a ko zbunjen.
Hajde ovako da uzmemo 10 000e pa da vidimo kakvog imt-a od 70ks mozes kupiti u stanju,kakva mu je kabina,koji tip kocnica i ostalo,a koje godiste zetora mozes kupiti za te pare i koje godiste ... ::namigivanje::

North ARMY je napisao(la):
Citam ove teme i sad se pitam je lud a ko zbunjen.
Hajde ovako da uzmemo 10 000e pa da vidimo kakvog imt-a od 70ks mozes kupiti u stanju,kakva mu je kabina,koji tip kocnica i ostalo,a koje godiste zetora mozes kupiti za te pare i koje godiste ... ::namigivanje::
Stavi jos 4 hiljade da iz izbrukamo skroz

Mada kad vidim koliko laku zemlju imate i kolike plugove vucete nije ni cudo sto se "ne cuju i ne kvare" dajte vi njih malo nama ovde,ima da se deru kao Damljanov zelenko. :D

vidi n.a. kvare se oni i kod nas ali ne tako cesto kao sto se mozda kod vas kvare,mada sve je to relevantno. ja samo kazem da bih smeo stati na crtu sa tim mf-om a hurlija nisam shvatio sta zeli da kaze. a sto se tice lakoce zemlje... jbg teza je ali je i kvalitetnija! vise mucite traktore ali su vam i bolji prinosi. sto se tice 10000e imt-a i zetora...hm. svako ima svoj ukus,a o ukusima ne vredi raspravljati. e a ti rale... dovoljno si se izbruko sto si tvrdio da si patriota u temi o rusima tako da ti je bolje da se pokrijes usima! ako ti nije jasno o cemu govorim prebaci se malo u temu o rusima pa cu tamo da ti objasnim. iako ce mozda malo biti :off_topic: ali nek vide ljudi kakav si patriota i od koga dobijaju savete. mozemo i na p.p ali ovako je za sve opste dobro.

North ARMY je napisao(la):
Mada kad vidim koliko laku zemlju imate i kolike plugove vucete nije ni cudo sto se "ne cuju i ne kvare" dajte vi njih malo nama ovde,ima da se deru kao Damljanov zelenko. :D
Ne plaše se oni tereta i rada,
kažu zetoru možeš raditi generalno na njivi :haha:

sinisa1979 je napisao(la):
hurli mislis da nema sanse? ili...
Mislim da nema šanse..
Malo sam usporedio podatke i ako konedata ne daje krive podatke 558 ima 2040kg,dok MF ima 3120kg,pa mislim da je razlika očita..Ajd možda je onih 2040kg kod 558 bez kabine,pa neka dođe kabina i to sve teško da ima više od 2500kg..
MF 178 ima isti motor ko i moj MF 590,tako da znam šta pričam,motor S 44 može samo stat pored motora od MF-a,ali teško da če mu bit neka velika konkurencija..
Motor na MF-u je Engleski perkins A4.248,kad mu skinem auspuh zvuk ima identičan TAM-u 80 t. :D

Evo slika iz kabine:
sezona-2011-foto_13023700_17421657_18392697.jpg

sezona-2011-foto_13023700_17421657_18392699.jpg

I ništa bez muzike:
sezona-2011-foto_13023700_17421657_18392701.jpg

Nije ovo samo jedan zvučnik,imam još jedan u levom uglu sistemac.. :ppozdrav:

hvala montoya na podrsci! zetoru na njivi nisam radio generalnu ali kod kuce jesam i to coveku koji ga je kupio novog i nije radio teske poslove sa njim pa na 4000rh motor pod noz. e sad neko ce reci to nije istina,nije cistio vazdusni,preforsiro ga i tog tipa komentari... ali ja i mnogi u okruzenju znaju da govorim istinu. cinjenica je da zetor istog godista kao imt ima mnogo bolju kabinu i neka resenja ali isto tako mislim i da je meksi. opet ponavljam-o ukusima ne vredi... ej hurli konsultuj udzbenik opet! ali evo da ti ja malo docaram... 588 motor s-44 precnik klipa 101 broj obrtaja 2480 olaksana radilica a otezan zamajac sto mu verovatno daje zivosti vise nego s-44 u 577. menjac 3 brzine (i njih ima dve vrste.578 i 58:cool: tako da bez problema staje rame uz rame sa mf-om. mada sad ima motor s-44 sa 98,5 klipovima i 2160 obrtaja i osetno je slabiji ali mislim da se ne bi osramotio.

petarHR je napisao(la):
Marko, siniša je reko 588 a ne 558.. A to je velika razlika..
Hvala Petre.. :ppozdrav:
IMT 588,nisam ni čuo za njega pa sam zato napisao 558..
Ali nebitno i dalje stojim iza svog mišljenja dok mi netko ne dokaže drugačije..

moze crta :D. raspitaj se malo o mf od starijih to sto je na njemu crveno na tockove to su sve tegovi u saobracajni pise 2800kg. to je bez kabine i kod mene su klipovi 98 menjec tri brzine multi neradi mehjac prepravljen ...

na saobracajnu zaboravi vecina podataka nije tacna. nas je tezak 3200kg bez tegova izmeren x puta,gume 18,4x30 koliko vidim tvoje su manje,brzina isto 3 bez multi-a . nadjimo se negde na pola puta i ponesi gumicu. :D

ok.gume zadnje 13.6 36 prednje 6.00/19 konice :udri: :udri: moze ja se nebojim deda jos nije omano niti se osramotio do sad :ppozdrav:

ej gagi a gde najcesce ima postavljenih radara kod vas? cisto da znam da ne platim kaznu za prekoracenje brzine... ::namigivanje:: salu na stranu. kad si pozvao na crtu to si mislio na krajnju brzinu traktora ili u radu da se takmicis? nije fer ako bi na krajnju brzinu,sam si priznao da je menjac prepravljen...

Koliko znam vecina Perkins-a A4.248 imaju 75 ili 80KS zbog radilice sa tegovima a 577 ima radilicu bez tegova i 70KS.
Ako pricate o kilazi-moj obican 577 sa 8 prednjih tegova i tockovima 13.6x38 sa tegovima ima oko 3600kg. Kazem 'oko' zato sto zavisi koliko ima goriva u njemu.. :haha:
Ovog sa prednjom vucom nikada nisam samog merio ali bi trebalo da se vrti oko 4 tone sa 10 prednjih tegova, zadnjim felnama sa tegovima i 6 dodatnih diskosnih tegova.

bubu 577 ima radilicu sa tegovima i zamajac sa kronovom korpom a 588 radilicu bez tegova i zamajac sa ruen korpom i to milion posto!

Kod nas je mnogo teška zemlja,vidim da vi orete a kod nas ne mogu ni traktori od 200 konja.
Zetor mekši od IMT-a-najbolji vic koji sam čuo u poslednje vreme :haha:
Što se generalne na njivi tiče nisam je radio ni na njivi ni kod kuće a 80 godište
Nekom traktor može da služi a nekom ne jer ne čuje motor

Zoran0230 je napisao(la):
Kod nas je mnogo teška zemlja,vidim da vi orete a kod nas ne mogu ni traktori od 200 konja.
Zetor mekši od IMT-a-najbolji vic koji sam čuo u poslednje vreme :haha:
Što se generalne na njivi tiče nisam je radio ni na njivi ni kod kuće a 80 godište
Nekom traktor može da služi a nekom ne jer ne čuje motor

img5519eu1.jpg

evo i dokaza da onoga što je Zoran0230 napisao ovu sliku sam našao na guglajući ali mi je nešto poznata :sta:

nemam iskustvo sa zetorom ali za imt 560 sigurno imam i mogu da kazem da sam samo zbog buke(galama) skinuo kabina i ovh dana ide za staro gvozdje!!i onako mi samo zauzima mesto u dvoriste.

Nazad
Vrh