Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

@abro

Na sta konkretno mislis?

533 i 539 se razlikuju samo u motoru. 533 ima klipove 88.9mm a 539 91.4mm. 539 je jaci zbog tih klipova i zbog PVP..

Pozdrav svima, treba mi pomoc oko ursusa c335... Kupio sam ga pre nedelju dana i ne znam kako radi hidraulik. Kako treba da stoje ruchice da bi hidraulik radio? Hvala unapred.

milos bota je napisao(la):
pitanje za hurlija ,kakva je kabina na tom mf 590 ,što se tiče buke i udobnosti i dali je hidraulika kao u imt-a? ako može koja slika unutrašnjosti kabine
Buka je na nivou izdržljivosti...
U dupljaku je malo tiše nego u ovome drugome..
Dupljak=kao u zetoru možda malo tiše
Običan=nešto između Zetora i IMT,a opet bolje prema Zetoru,nema tolikih vibracija kao kod IMT...
Hidraulik je drugačija spram IMT.

Slike nemam sad ali bit če kasnije..

Hvala Hurli,misliosam kupiti 577 novi tip bez dv a vidim cene mf590 su tu negde možda bise pre odlučio za mf

milos bota je napisao(la):
Hvala Hurli,misliosam kupiti 577 novi tip bez dv a vidim cene mf590 su tu negde možda bise pre odlučio za mf
Moglo bi se reč da su to dosta slični traktori..
MF ima bolje rješenu kabinu,i nema problema s razvodnikom dodatne hidraulike...
MF ima mjenjač s 3 brzina i u svakoj još ima pover,takav mjenjač mi je puno bolji nego 5 brzina na IMT.U oranje može ič 1radna-zec i 2radna-kornjača..Po pitanju održavanja su tu negdje...
A ima i verzija s mjenjačem od 4 brzine ali on nema povere..
I ja bih se prije odlučio za MF 590...

MONTOYA je napisao(la):
koliko je taj multi power trajan ?
jer sam na mnogima video da ne radi
na kom principu on uopšte radi i za koliko umanjuje
Naš MF sad ima 31god i kvar getribe niti multi powera nije imao,i radi ispravno.Mi ga imamo 8godina.
Brzinu umanjuje na pola..Znači ako prepoloviš 2, ide malo brže od 1 obične a opet malo sporije od 2 obične..Tako je za svaku brzinu..
Neznam koji princip ima u getribi..Uključuje se mehanički.Ima jednu malo polugicu koju pritisneš prema dolje i onda prepolovi,kad povučeš gore ide normalno..To se radi bez kvačila..

MONTOYA je napisao(la):
kako se kreće cena 595 DV
Samo da napomenem da 590 i 595 imaju velike razlike..
Motor ima je drugačiji,drugačiji sistem hidraulike,drugačije imaju složenu pumpu za hidraulične izvode..

Moj 590DV je bio prodan za 6200e...

Kolega ima MF 595 s prednjim utovarivačem, stroj i pol..
Baš je nedavno bio rasklapan, osto bez multia, prednje vuče i kardana. Stavio nove lamelice, pumpu, i još par sitnica.

Nisu na cijeni, a dobri strojevi, ne košta više od dobrog 577DV, a on mu nije ni do koljena, a traktor kao tvrđava.

Jedini minus mu je kočenje motorom, ako si u brdovitom kraju..

35l56b9.jpg
u njegovoj klasi na crtu moze svi pa da vidimo sta je traktor

MF serije 5xx ima ručno uključivanje prednje vuče,radi i naprijed i nazad..
Nisam još čuo da bi koji traktor osim IMT imao automatsko uključivanje..

Ovaj sa slike je jako ljep,prednja ph mu jako lijepo stoji,jel ima možda i kardan?

Može li neko da uporedi troškove održavanja zetora i mf-a u istoj kategoriji, koliko je održavanje mf-a skuplje? :sta:

Gagi a koja je to njegova klasa? ako je ta koja mislim da jeste onda pokazi gde je crta.

imt 588 kad god hoces. izvinjavam se 588 sa motorom od 577 jer ipak nisu isti.

Nazad
Vrh