Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

skinite hladnjak i izmerite koliko staje vode u njemu (normalno zatvotite rupe )

Ima da se kupi neko sredstvo za ispiranje hladnjaka(cooler cliner), nisam siguran da li proizvodi Winns ili Comma, sipali smo jednom čoveku u Mtz. Uspe se, pa se upali motor da se zagreje, onda počinje da penuša (i da tera penu napolje), posle 5-10 minuta rada smo pustili vodu iz njega i videli da je voda boje rdje (jako tamne). Pitanje je samo dali je dovoljno to uraditi jednom, ili treba ponoviti više puta? Mi smo to sipali preventivno, nije bio zapušen hladnjak, po želji mušterije...

to ispiraju sodom bikarbonom,sonom kiselinom itd.samo postoji mogučnost da kada ta sredstva skinu kamenac da na to mesto procuri hladnjak u zavisnosti od starosti hladnjaka

Ma nek procuri gdje treba procuriti nek puca sta treba puknuti ali to se otkloni i gas dalje ali kad te jebe pa se voli ugrijati ili moras ga paziti kao da jaja prevozis e to je vec glavobolja.Bar ja tako razmisljam.

CAR je napisao(la):
Ma nek procuri gdje treba procuriti nek puca sta treba puknuti ali to se otkloni i gas dalje ali kad te jebe pa se voli ugrijati ili moras ga paziti kao da jaja prevozis e to je vec glavobolja.Bar ja tako razmisljam.
Slažem se....

Opet pizdarija sa Ursusom 335 i kolegom dao je glavu ravnati i ispitati da nije napukla,nova brtva nov hladnjak ali grije se i grije da mu j.bes mater cim ga malo scepis evo temperature za dvije minute u cveno.Meni se cini da on nema kompresije cim ga svako jutro grije da upali a i na odusak na cepu mu bali muski pa je ako se nevaram to glavni uzrok iako nisam doktor za mehaniku nesto malo znam.Posto nema kose danas je sa mojom pokusao diskastom kositi ma odustao je nakon polasata kaze uslo u crveno.Sa mojim je kosio par godina i nema problema.Sta vi mislite gdje je problem? :sta:

Nema nitko pametan savijet ok ma snacemo se i rijesiti valjdac :D

Moze ali samo jedan ima kompresiometar za dizela koji nije sad tu a doce za 20 dana.ja isto mislim da treba novi sklop i problem rijesen,a to je oko 200eura kod nas.

treba mi pomoč prijatelja jer sam pola pola več iskoristio :haha:trba mi pomoč oko kvačila na zetoru 7011
u nedelju ga razdvajam i menjam pipke na kvačilu pa me interesuje postoje li neke mere ili neke oznake za štelovanje ili je bitno da svi pipci stoje na istoj meri a pošto ima 6 pipaka tri za vučnu i 3 za hidrauličnu lamelu kako se oni šteluju mislim na ove od hidraulike odgovore možete slati i na pp za najbolje odgovore i naj tačnije sledi nagrada u vidu :ppozdrav: :ppozdrav: :ppozdrav: :D

Evo iz knjige uputstva za Zetor 6045-7045:prvo podesiti udaljenost pipka od ploce kako je na slici: na 21 mm pogonski, a na 15 mm od kardana,kao sto je na slici
2hgxqia.jpg

Udaljenost potisnog(druk)lezajha treba da je 3 mm od pipka,kao sto je oznaceno na slici:
sz9xj7.jpg

Post je spojen: [time]1282010714[/time]

i tako je imt posle mf stigao na cilja ovi resto su dovezeni na slepu :haha:

vrati taj termostat on sada nema potpunu cirkulaciju vode i stradace ti zadnji klip, proveri paljenje,koliko trosi ulja?

ja imam ursusa c 360 84g i orao je sa plugom 610 14,al 2,dok nije dosao rus znaci 18 g toliko su trajale i gume.

Nazad
Vrh