Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

dani-dax je napisao(la):
deni89 je napisao(la):
@ Dani-dax :ako imas toliko iskustva sa razlicitim traktorima i po razlicitim terenima molim te lepo da nam kazes koji su to modeli traktora u pitanju i da li si ikada radio po ceo dan u jednom zetoru ili ursusu ako smo vec u :off_topic: i koji od starih zetora nije legendaran?!
I da kazem jos nesto... u srbiji nema svako para da bi vozili Fendt,JD itd...pa zato vecina voze jeftinije traktore IMT,a to ne da znaci da ih voze zato sto su kvalitetni! :ppozdrav:
Komsija primetio sam i po snimcima i po tvom iskustvu da gotivis traktor ursus i zetor svak cast u tome :bravo:
nisam razumeo poentu ovoga da li si ikada radio po ceo dan u jednom zetoru ili ursusu ako smo vec u :off_topic: moraces lepo da preformulises pitanje!
a koji od zetora jeste legendaran? a to za finansijsku moc ljudi u srbiji sam naveo procitaj ponovo moj post.
I uzgred tvojoj definiciji: pa zato vecina voze jeftinije traktore IMT,a to ne da znaci da ih voze zato sto su kvalitetni!
Jesi li skoro proveravao cene traktora polovnjaka pa da sudis tako? za koliko je prodat zetor tvog rodjaka 35-tica? a za koliko bi se prodao IMT u istom rangu? prvo prouci trziste i cene pa potom sudi.

Ako si procitao sve postove onda si dosao i do toka kada se pricalo da radis ceo dan u nekom IMT-u pa onda boli glava,bole bubrezi,boli ledja,sve boli,a dok radis zetorom ili ursusem lepo slusas muziku i dolazis kuci ne boli nista... kao sto rece Mityoo u nekom predhodnom postu! Ima dosta legendarnih recimo 4718, 5911, super 50 ima dosta starih a dobrih!
Sto se tice cena gledaj za nove traktore!
Prodat za 1500 jer je covek morao da krene u SAD pa nije imao vremena da se cenka sa ciganima ili sa bilo kime,prodao je prvom kupcu koji se pojavio!
Pratim ja dovoljno i trziste i cene,ne brini!

Moj 914 sa termostatom digne temperaturu na 75 dok stignem do kraja sela i to drži dok ga ne zaustavim, bez obzira kako ga opterećivao! Serija 9xx ima tako dobro hlađenje da nema šanse da prokuva..

Druže,kad ležiš ceo dan u krevetu zabolu leđa i vrat i bubrezi...
pa kako neće i u traktoru :sta:
Taj koji vozi rku zetora iz 70-80god. ceo dan i dođe kući odmoran... :nono:

A zasto bez termostata?
[/quote]

Mislim nisam siguran jer kad nije u radu temperatura mi je na 50oC
nije ga imao od kako sam ga kupio niti sam razmisljao da ga postavim(ako ga nema)!
Post je spojen: [time]недеља, 25. април 2010. 13:02:01 MST[/time]
Taj koji vozi rku zetora iz 70-80god. ceo dan i dođe kući odmoran... :nono:
koji voze serije 5011,6011....i novije!tj '80-2010
bar ja u mom 5011 uzivam dok radim!

MONTOYA je napisao(la):
Uživam i ja u mom
jer mi zarađuje
naravno jos se mom komsiji nije zadesilo da ga zabole ledja i gava dok stoji pred racunarem ali bice i toga jos je mlad.
Vidis i meni isto kao i tebi ne smeta buka i ja slusam muziku u 533 i uopste me neboli glava niti mi bruji u usima sediste je sasvim oke uopste nemam bolove u ledjima niti me bole bubrezi, uzto sta vise uzivam kao sto kaze MONTOYA "Uživam i ja u mom jer mi zarađuje"

Dani-dax-poštujem tvoje znanje ali mi objasni kako su zetori i ursusi podložni pregrevanju a recimo imt nije podložan-reci mi zašto ovi nisu a ovi jesu-mora postojati neki razlog.Ja teram zetora 5911 već 5 godina(povisio je temperaturu jednom kada mu se otkinuo kaiš)-to isto mi se desilo i sa 540 a sa 560 nisam imao tih problema-verovatno sam na vreme promenuo kaiš).Voleo bih da znam na šta treba da obratim pažnju kod zetora.

dani-dax je napisao(la):
MONTOYA je napisao(la):
Uživam i ja u mom
jer mi zarađuje
naravno jos se mom komsiji nije zadesilo da ga zabole ledja i gava dok stoji pred racunarem ali bice i toga jos je mlad.
Vidis i meni isto kao i tebi ne smeta buka i ja slusam muziku u 533 i uopste me neboli glava niti mi bruji u usima sediste je sasvim oke uopste nemam bolove u ledjima niti me bole bubrezi, uzto sta vise uzivam kao sto kaze MONTOYA "Uživam i ja u mom jer mi zarađuje"
ejjj komsija da stariji si od mene 5god. al da si stajao i ti na trakroru koliko sam ja do sad bilo bi dobro,kao sto si ti reko "jos si mald" da bi te bolelo od sad! i necu da se svadjamo zbog neceg bzvz sto uopste ne moze da se uporedi! (IMT-Zetor)
a za zaradu pa hvala Bogu zato imamo svi traktore zato radimo da bi se zaradilo,ko ne voli to?!

@deni89
niko nije spominjao svadju, niko na ovom forumu ni ne zeli to.
vec sta vise ovde smo da bi komentarisali i ujedno neki nesto naucili i volim da svako kaze svoje misljenje kao sto sam ja izjavio moje.
Svako ima svoj stav ali za mene prvenstevno IMT.
Zagrevanje ili ti pregrevanje ursusa je doprinelo to sto je neprikladno smesten filter za vazduh na jako losem mestu tik ispred hladnjaka. I ima jos nekoliko elemenata koji doprinose tome a i desava se da se na nasim poljima dosta zetora i ursusa pregreju. Sto vec u Pancevu i Kovacici nije slucaj njihovom zemljistu vise odgovaraju zetori, ursusi i torpedo ovde u ritskom zemljistu nisu se bas pokazali kao pouzdani. jedino za lakse povrsinske radove tipa setve zbog veceg broja obrtaja pv ili pak baliranja, nekazem da ih ljudi ne tera u brazdu ali ih vise drze po strani za brazdu su tu MTZ i IMT ali oni koji ih imaju (zetore i ursuse) obicno imaju jos po neku azdaju za koju se zna kada se postavlja u rad i kada se taj traktor pali. Ispravite me ako gresim.

Na imt-u je filter za vazduh na istom mestu,pačak i akumulator-to po meni nije razlog-jedino ako ima nešto drugo

odnos precnika filtera i nacina postavljanja premeri otvor kod IMT i ursusa koliko je prostora slobodno i kakvu zemlju obradjujes. evo slikacu cim nekog budem video u ataru sa ursusom ili zetorom da mu se greje pa cu postaviti slike a krivo mi sad sto ih nisam sve slikao u radionice kad su dolazili zbog pregrevanja. ili neki sa razbijenim blokom ili otpustenom klipnjacom. Nebi zeleo da se ovo nekom desi ali bice slika i snimaka samo da naidze neki.

dani-dax je napisao(la):
odnos precnika filtera i nacina postavljanja premeri otvor kod IMT i ursusa koliko je prostora :off_topic:slobodno i kakvu zemlju obradjujes. evo slikacu cim nekog budem video u ataru sa ursusom ili zetorom da mu se greje pa cu postaviti slike a krivo mi sad sto ih nisam sve slikao u radionice kad su dolazili zbog pregrevanja. ili neki sa razbijenim blokom ili otpustenom klipnjacom. Nebi zeleo da se ovo nekom desi ali bice slika i snimaka samo da naidze neki.
Kome je bio razbijen blok kod nas,ja nisam cuo do sad,a bas me zanima.
Na mom Zetoru radna temperatura je 75oC nikad nije se "pregrejao" a ni Ursus!
opet smo u :off_topic: o ovome trebalo bi pricati u grupi "Zetor" ili "Ursus" !

Dani
Dosadan si stim pregrejavanjem,očistite već jednom taj hladnjak ili stavite ventilator novijeg tipa!

I na mome Zetoru je radna temperatura 75 i kad dođe do te temperatura kazaljka se tu zakuje i stoji. Moj traktor ima čist hladnjak i što je još važnije i ispravan termostat.

zdravo svima, vidim da se rasprava svodi na sve samo ne na iskrenost pojedinaca koji nece da priznaju da ima i bolji traktor od njihovog. Prvo momentalno ne radim na traktoru i u poljopürivredi od 89 -te god. Ali iskustvo koje sam stekao do tada na traktorima starijih generacija daje mi za pravo da kazem koju rec i na ovu temu, prvo. za transport kao pojedinac nebih se dvoumio zetor 50 super. mana specifican cist rezak zvuk, brz, okretan , dvoredni berac kukuruza kao pravljen za njega, priblizit mu se moze samo mtz 82 , drugo za oranje sam probao sa kvernelandom 3 brazdnim: mtz 82, torpedo 90 ks sa prednjom vucom. zetor 120 ks imt nisam imao prilike da probam ali sam par puta örao uporedo njiva do njive i ne bih mogao da kazem da je imalo udobno raditi u njemu pored onolikog zvizdanja - glava puca, na prvom bez razmisljanja mestu mtz 82, priprema konskilderom mtz 82 sa duplim tockovima , a na kraju nakon svega ovoga volim zetor najvise ali za slucaj da se bavim poljoprivredom izbor pada na mtz 82. Jos da dodam ljudi cuvajte to sto imate i kada dode prilika dobro se imformisite o mniovoj masini a najbolje pre toga i isprobati je . pozdrav

Ja bih sutra kupio rusa, jer nudi najviše za uloženo-dobiveno, ali kako kod nas nema rezervni djelova tako mi se i ne kupuje.

Cudno mi da nema delova za rusa,pa zato pitam...
Ovde za imt i rusa na svakom cosku,a jos vise ih ima po njivama.

Nazad
Vrh