Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

Za IMT ima i u nas na svakome ćošku, za Zetor i Ursus većinu imam u svome gradu, a što nema naručujem u Doboju. U nas su rusi precijenjeni ljudi traže malo previše, gledo sam malo u vas po Srbiji za 5000€ možeš uzeti dobrog polovnog rusa dok bi ovdje ga platio 7000€, mislim za iste ili slične modele.

Ovakvog sam gledo da kupim tip je tražio 5000€, još mu je bilo polomljeno kardansko vratilo.

Dodji ovde po traktor,moze se i jeftinije proci ako hoces da sredjujes nesto... ako zivis u malo zabacenijem selu u kom nema policije ne moras da carinis i ostale piz.... :D

Momci/ursus-355-74-o godište-2300 E.Da li je cena realna.Šta kod ursusa treba gledati.Malo je ofucan ali je motor generalno sređen.Molim vas za komentar ko ima ursusa ili ima iskustva sa njim.

Pogledaj prednji trap kakav je ima li lufta na prednjem mostu. Kočnice ako su mo dobre mora da koči kao i auto. Mjenjač probaj u svim brzinama ako je rasštelovan hoće iskočiti i to najčešće iz 2 i 3. Velika mana mu je što mu ne može da hidraulika radi bez karadana.

proveri kakve su mu glave da nije neka naprsla nekima je i to mana, obicno 3 ili 4 oce da strada.
proveri jel curi na sredini? stari modeli imaju puz na kolenastom vratilu sa sesirom, ali postoji mogucnost da se to otkloni kupis deklu sa semeringom za zetora 35-ticu manontiras i nema da brines. kao sto kazu ako kocnice ne valjaju tu mozes dosta da spustis na ceni kao treba tocak i truba da se skida puno posla itd. ali mislim da je malo mnogo obicno su u mojoj okolini oko 2000eura. I bavezno proveri luft na prednjem trapu kao sto je Bosonoga rekao.

Pripazi na menjac, ali ne mora da znaci, ursus tog doba cesto nema problema sa menjacem, to ovi noviji imaju tu naviku. Proveri sve po malo, jer pitanje je kakav je bio vlasnik prema njemu do sad. A cena je tu negde oko realne, buduci da noviji idu i do 7000-8000e.

Jedno pitanje za ljude sa iskustvom za malog Ursusa 335.Kolega mi kupio malog Ursusa a imam i ja ali nemam problema sa time i znam da se razumije dosta u mehaniku iako nije ekspert.Ima velikih problema sa grijanjem motora prilikom radova i vruceg vremena.Kaze da ga ugrije ako nece paziti bez problema hladnjak cist kao sunce,pumpa radi i sva su krilca gore znaci nema problema sa njom,motor solidan sta se vidi iz prilozenog po vuci pritisku ulja paljenju itd.ali za kratko vrijeme ako ga scepi u brdo i solo a ne pod teretom dodje temperatura blizu crvenoga samo sto nepredje da ga nastavi goniti jos 5 minuta bacio bi vodu,e da termostat je izvadjen.Jednostavno nisam mu znao reci u cemu je finta a znam ga dobro i ja sam mu pozajmljivao svoje traktore svih ovih godina kad mu je trebalo i nikad se nije zalio na grijanje a iste poslove je radio cak i teze ali ugrijati nikad nije mogao ih sa ovom vrstom posla kao sto svoga sada usije.Vodu ne gubi brtva glave nije ostecena ja neznam sta mu kazem.Jel zna netko od majstora sta bi moglo biti?

Labav kais ventilatora , zapusen hladnjak iznutra nemoze da se vidi okom ili kad gurnes crevo u njega a ono toci ti mislis cist tu je greska prolazi voda ali ne kroz sve celije, i kod malog ursusa moze da se nabije pecurka od vazdusnog filtera do kraja i zatvori usis, pogledaj filter vazduha :off_topic:

grunt je napisao(la):
Hladnjak milion posto taj problem sam imao ja i resio sam ga novim hladnjakom
Ovo je najčešći problem kad se koristi voda, pa se zimi svaki dan ispušta i sipa nova... Neko mi je pričao da je uspeo da opere kalgonom... sipa kalgona u hladnjak i pueti traktor da radi u mestu bez čepa na hladnjaku jel hoće da peni.... posle 10-ak minuta rada ispustiš vodu i sipaš novu i opet kalgon i opet da se motor ugreje i tako ponoviti par puta... Još jednom ponavljam da sam ovo samo čuo i nisam ja radio... Najsigurnije je promeniti hladnjak! Osim ovog video sam jednu vodenu pumpu od tamića da je rotor turbine spao sa osovine.... E sad ako nema termostat, to se vidi kad otvoriš čep da meša vodu u hladnjaku!

Ma otisao sam do njega i vidio to je brate zivi kamenac u hladnjaku naravno da ce se grijati a to je lako rijesiti sa par ispiranja i sve ce biti nadam se ok istim sistemom pustiti motor da jedan dan radi ne teske poslove pa vodu van i vodu unutra i to par puta ponoviti. :D

Ako nemaš sredstvo za otapanje kamenca, teško da ćeš nešto postići osim pregrevanja motora... A sipanje sredstva za uklanjanje kamenca može da dovede do penušanja vode, pa ako sa tim izađeš na njivu može biti nezgodno, ako ti iskipi voda!

Nazad
Vrh