Mf>ursus+zetor-imt

Odg: MF>URSUS+ZETOR-IMT

Pogledajte malo po internetu šta može zetor-i mene malo čudi-ne razumem šta se tu dešava-ili ne zna da vozi ili spava šofer

To je garant snimano u poljskoj, kod njih ima tako čudo tlo, izgleda suvo i tvrdo a klizi ko blesavo.... I da bude još lepše, ako prošlajfa u mestu, začas se ukopa do osovine...

Ja ne znam kakvo je blato kod komsije u saksiji a ne u poljskim sumama...
Kako su isli od 539 preko 54x 560 577,ruseva 82,52 i TD 75,90 kroz blato u sumama za vreme rata to se ne bi verovalo,ja se ne secam ali znam sta su mi pricali komsije,tata,deda.. :D

Posle dosta vremena da se ukljucim u raspravu , prvo svima puno pozdrava, pogledao sam oba videa i mogu samo da kazem da onaj sa ZEKOM je amater na kvadrat ,za Rajku ne mogu nista da kazem jer je nisam vozio na normu, ali tvrdim da bi na oba mesta sa mojim Zekom 50 prosao bez problem i sa malo vecim teretom . pozdrav

Pozdrav svima vidim da se vodi velika rasprava o traktorima, kao prvo vozio sam dosta modela traktora kako po suvom terenu tako i po blatovitom uzbrdo i nizbrdo. Od traktora trenutni imam IMT 533 ali nije sve stvar u traktoru veci i do vozaca istog, prednost za usrusa je visoki klirens. Ali nikad IMT nece posustati kao zetor ili ursus mozda sam nekog uvredio ali to znam iz iskustva, po struci sam ing. polj. mas. radim kao mehanicar ili ti serviser traktora, ursusi i zetori pogotovo stariji modeli vecinom oni koji se koriste kod nas imaju dosta mana, nebi da previse hvalim IMT ali retko koji od IMT-a da ima neku takvu boljku. Za sad nisam imao prilike da negde zaglavim traktorom jer bi za mene bio to veliki blam nebi da se dokazujem ali treba znati i upravljati masinom dzaba belorus 1025 kad je drugar njime zaglavi jer je zeleo da dokaze da moze da prodje stim da je istim putem prosao i IMT 542 bez da zaglavi a belorusu je bila potrebna pomoc da se iscupa, pa vi procenite sposobnost vozaca. malo je otislo u off ali prevenstveno za mene su traktori IMT na prvom mestu shodno nasem standardu naravno ako neko ima uslove onda MF ili ti Fendt. ali setitese nekog legendarnog traktora ursusa zetora? poput legendarnog IMT 558 pa 560 stariji modeli 533 koji je za svoje godiste i svoj rang nepobediv i skoro neunistiv. Neka se neko zapita zasto je prestala proizvidnja 558? i ima jos dosta modela koji su nakon male serije prestali da se proizvode. IMT pa 3 mesta prazno pa tek posle ostali. Ursusi i Zetori imaju prednost jedino u potrosnji goriva ali u oranju u ritskoj zemlji skloni su pregrevanju ili ih voze brz prednje maske i otvorene haube ili ih tamo i zakopaju, druge im nema. To je moje misljenje i ostajem pri tome.

zdravo svima, pitanje dani-dax-u pre nego sto je 542 postala popularna kod nas jer je bila i relativno dostupna za nas pokazao se zetor 50 super , i mtz 52 a za mtz 82 tvrdim u vreme dok sam radio na normu , i da sam slucajno negde zaglavio mogao mi je samo DT 60 ili ULT pomoci. Zato se u potpunosti slazem da je glavni deo traktora ko sedi u njemu. A sto se dalje rasprave oko traktora tice svaki od njih ima i mane i prednosti ,zavisi sta mhocemo da radimo sa njima. Jos jednom pozdrav svima

dani-dax je napisao(la):
Pozdrav svima vidim da se vodi velika rasprava o traktorima, kao prvo vozio sam dosta modela traktora kako po suvom terenu tako i po blatovitom uzbrdo i nizbrdo. Od traktora trenutni imam IMT 533 ali nije sve stvar u traktoru veci i do vozaca istog, prednost za usrusa je visoki klirens. Ali nikad IMT nece posustati kao zetor ili ursus mozda sam nekog uvredio ali to znam iz iskustva, po struci sam ing. polj. mas. radim kao mehanicar ili ti serviser traktora, ursusi i zetori pogotovo stariji modeli vecinom oni koji se koriste kod nas imaju dosta mana, nebi da previse hvalim IMT ali retko koji od IMT-a da ima neku takvu boljku. Za sad nisam imao prilike da negde zaglavim traktorom jer bi za mene bio to veliki blam nebi da se dokazujem ali treba znati i upravljati masinom dzaba belorus 1025 kad je drugar njime zaglavi jer je zeleo da dokaze da moze da prodje stim da je istim putem prosao i IMT 542 bez da zaglavi a belorusu je bila potrebna pomoc da se iscupa, pa vi procenite sposobnost vozaca. malo je otislo u off ali prevenstveno za mene su traktori IMT na prvom mestu shodno nasem standardu naravno ako neko ima uslove onda MF ili ti Fendt. ali setitese nekog legendarnog traktora ursusa zetora? poput legendarnog IMT 558 pa 560 stariji modeli 533 koji je za svoje godiste i svoj rang nepobediv i skoro neunistiv. Neka se neko zapita zasto je prestala proizvidnja 558? i ima jos dosta modela koji su nakon male serije prestali da se proizvode. IMT pa 3 mesta prazno pa tek posle ostali. Ursusi i Zetori imaju prednost jedino u potrosnji goriva ali u oranju u ritskoj zemlji skloni su pregrevanju ili ih voze brz prednje maske i otvorene haube ili ih tamo i zakopaju, druge im nema. To je moje misljenje i ostajem pri tome.

Ako je taj IMT toliko dobar pogledaj danas gdje se nalazai IMT a gdje Zetor. U koliko se zemalja prodaje IMT, a u koliko Zetor? Što se tiče pregrejavanja svaki se traktor hoće pregrijati ako ga zapustiš. Redovno održavanje i nećeš imati nikad nikakvi problema ni s jednim traktorom u svezi pregrijavanja.

@ Dani-dax :ako imas toliko iskustva sa razlicitim traktorima i po razlicitim terenima molim te lepo da nam kazes koji su to modeli traktora u pitanju i da li si ikada radio po ceo dan u jednom zetoru ili ursusu ako smo vec u :off_topic: i koji od starih zetora nije legendaran?!
I da kazem jos nesto... u srbiji nema svako para da bi vozili Fendt,JD itd...pa zato vecina voze jeftinije traktore IMT,a to ne da znaci da ih voze zato sto su kvalitetni! :ppozdrav:

@Bosonoga,ajde mi samo reci koja to firma u Srbiji radi od starih??
Imt je zajedno sa ostatkom drzave otisao u 3 lepe.

Traktori koji se pregrevaju-to je mana svakog traktora pred generalnu bez obzira na marku.Sem ako nije u pitanju dihtung glave.Tako da -kako tvrdi dani-dax da je zetoru mana pregrevanje ta konstatacija nije tačna.Ko bi onda i kupio takav traktor.

Bosonoga je napisao(la):
Ako je taj IMT toliko dobar pogledaj danas gdje se nalazai IMT a gdje Zetor. U koliko se zemalja prodaje IMT, a u koliko Zetor? Što se tiče pregrejavanja svaki se traktor hoće pregrijati ako ga zapustiš. Redovno održavanje i nećeš imati nikad nikakvi problema ni s jednim traktorom u svezi pregrijavanja.
Razlog propadanja firme IMT je svima jasan da ne zalazimo u politiku poslovanja ili politiku drzave svi mi dobro znamo zbog cega je doslo do ovoga...

Zoran0230 je napisao(la):
Traktori koji se pregrevaju-to je mana svakog traktora pred generalnu bez obzira na marku.Sem ako nije u pitanju dihtung glave.Tako da -kako tvrdi dani-dax da je zetoru mana pregrevanje ta konstatacija nije tačna.Ko bi onda i kupio takav traktor.
Moj zeko je danas ceo dan radio sa dve drljače u banatu i nije išla temperatura preko 75oC

:D :D

deni89 je napisao(la):
@ Dani-dax :ako imas toliko iskustva sa razlicitim traktorima i po razlicitim terenima molim te lepo da nam kazes koji su to modeli traktora u pitanju i da li si ikada radio po ceo dan u jednom zetoru ili ursusu ako smo vec u :off_topic: i koji od starih zetora nije legendaran?!
I da kazem jos nesto... u srbiji nema svako para da bi vozili Fendt,JD itd...pa zato vecina voze jeftinije traktore IMT,a to ne da znaci da ih voze zato sto su kvalitetni! :ppozdrav:
Komsija primetio sam i po snimcima i po tvom iskustvu da gotivis traktor ursus i zetor svak cast u tome :bravo:
nisam razumeo poentu ovoga da li si ikada radio po ceo dan u jednom zetoru ili ursusu ako smo vec u :off_topic: moraces lepo da preformulises pitanje!
a koji od zetora jeste legendaran? a to za finansijsku moc ljudi u srbiji sam naveo procitaj ponovo moj post.
I uzgred tvojoj definiciji: pa zato vecina voze jeftinije traktore IMT,a to ne da znaci da ih voze zato sto su kvalitetni!
Jesi li skoro proveravao cene traktora polovnjaka pa da sudis tako? za koliko je prodat zetor tvog rodjaka 35-tica? a za koliko bi se prodao IMT u istom rangu? prvo prouci trziste i cene pa potom sudi.
Post je spojen: [time]1272224338[/time]
tu se slazem.

mityoo je napisao(la):
Moj zeko je danas ceo dan radio sa dve drljače u banatu i nije išla temperatura preko 75oC

:D :D

Moj Ursus setvospremacem bez termostata ne ide vise od 65 oC

naravno da niko ne bi kupio takav traktor, prvenstveno ja ne bi. ali zavisi i koji je traktor radjen za kakve uslove? zavisi i od zemljista koje se obradjuje od otpora ali niko nemoze tvrditi da zetor i ursus nisu skloni pregrevanju! A oni koji ih imaju malo ako su zapustili traktor znaju zbog cega dolazi do pregrevanja i kako se to moze otkloniti, A najveca mana je otpustanje vijaka to sigurno znate za tegove kolenastog vratila pa se nekima desavalo da teg probije blok, posle uradjene generalna i zamene ulja nije na odmet skinuti karter i proveriti osigurace sto na klipnjacama sto na tegovima.
Kako god da se ne raspravljamo previse po meni nisu neki traktori u pocetku sam ih gotivijo i ja ali posle kada se pocelo raditi na njima pogotovo na ursus malo, malo pa izbije kvar. od tad pa nadalje obilazicu ih u velikom luku.
jedino zetor cristal moze da prodje ostalo nista. Naravno novije generacije traktora su sve naprednije tehnikom, otkonjeni su nedostatci ali sve ima svoju cenu. A standard 90% zemljoradnika nije bas za pohvalu.
Post je spojen: [time]недеља, 25. април 2010. 12:46:04 MST[/time]

A zasto bez termostata?

Nazad
Vrh